Τα φίδια, όπως όλα τα ζώα, πρέπει να τα μάθουμε και να τα σεβόμαστε αλλά τα στερεότυπα από την θρησκεία έως τα κοινωνικά αρχέτυπα μας εμποδίζουν να ανοίξουμε τους ορίζοντες της γνώσης μας. Αν τα κατανοήσουμε δεν θα έχουμε φόβο και πιθανώς δεν θα τα σκοτώνουμε.
Το μόνο «φίδι» που αξίζει να τσακίσουμε πολιτικά και με τα θεσμικά όπλα της Δημοκρατίας είναι το κομματικό μόρφωμα των ναζί, εγκληματιών, εχθρών της Δημοκρατίας.
Οι χρυσαυγίτες του Ηλία Κασιδιάρη για να μεγαλώσουν, όπως τα φίδια αλλάζουν «πουκάμισο» (έκδυση). Μετά τους λεονταρισμούς ότι θα καταπέσει η ρύθμιση που δεν επιτρέπει την κάθοδο στις εκλογές κομματικού σχηματισμού που έχει ως ηγέτη -πραγματικό ή αφανή – τον Ηλία Κασιδιάρη και τους συν αυτώ φασίστες εγκληματίες, την εμφάνιση «μπροστινού», τώρα αλλάζουν ρότα και λένε ότι το κόμμα που θα καταθέσει υποψηφιότητα θα είναι το ΕΑΝ που είχε ιδρύσει ο νυν αρχηγός των «Ελλήνων» του Κασιδιάρη.
Προφανώς, η διαρροή της πληροφορίας έγινε σε χρονική στιγμή που η Βουλή δεν μπορεί να νομοθετήσει εκ νέου για να προστατευτεί το πολίτευμα. Έχει κλείσει και αύριο προκηρύσσονται επισήμως εκλογές.
Έτσι, το «αυγό του φιδιού» έσκασε και το «νέο φίδι» θεωρεί ότι θα ξεφύγει με νομικά τερτίπια. Αφήνει το «φιδοπουκάμισο» και επιχειρεί να μεταλλαχθεί σε χαμαιλέοντα για να ξεγελάσει με νέο μανδύα το νομικό σύστημα.
Τα σενάρια για το κόμμα Κασιδιάρη
Οι πληροφορίες που διαρρέονται αναφέρουν λοιπόν ότι ο κ. Κανελλόπουλος, ο οποίος εξελέγη αρχηγός του κόμματος Κασιδιάρη, θα είναι αρχηγός του κόμματος που είχε ιδρύσει, του ΕΑΝ και με αυτό θα κατέλθει στις εκλογές.
Δηλαδή, οι δικαστές δεν θα συνυπολογίσουν και δεν θα συνεκτιμήσουν; Δεν θα συσχετίσουν; Μάλλον απίθανο φαντάζει. Τι πιο καραμπινάτο; Σε όποιο κόμμα και να πάει ο κ. Κανελλόπουλος, ακόμη και ως απλό μέλος ή ως συνεργαζόμενος αυτομάτως δεν πρέπει να πάρει διαβατήριο για κάθοδο στις εκλογές. Κοινώς έχει καεί.
Δεν θα εκπλαγεί κανείς, αν με δημόσια δήλωσή του αποκηρύξει τον Κασιδιάρη ή/και την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής για να πάρει πιστοποιητικό νομιμοφροσύνης. Δηλώσεις μετάνοιας δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές, λένε νομικοί και πολιτικοί.
Ο Ηλίας Κασιδιάρης λέγεται δεν θα είναι υποψήφιος με το κόμμα. Ίσως, εδώ κάποιοι να νομίζουν ότι τα πράγματα δυσκολεύουν, αλλά υπάρχει το προηγούμενο της συνεργασίας τους και έτσι μπορεί να ερμηνευθεί ότι εξακολουθεί να είναι αφανής αρχηγός, αφού ο νόμος δεν θέτει προϋπόθεση να έχει θέσει υποψηφιότητα ή να είναι μέλος του κόμματος.
Λέγεται πως άνθρωποι του Κασιδιάρη θα είναι στα ψηφοδέλτια. Έστω και ένας να είναι το κόμμα θα πρέπει να απαγορευθεί. Προφανώς, οι δικαστές έχουν ή αναζητούν τις λίστες με τα μέλη της Χρυσής Αυγής, έχουν εντοπίσει τις λίστες με παλαιούς υποψηφίους ή κάνουν έρευνα ακόμη και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης σε ομάδες φίλων του Κασιδιάρη και άλλων ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής.
Αν οι δικαστές ελέγξουν όλα αυτά τότε θα περιοριστούν οι πιθανότητες να μπουν τα «φίδια» στη Βουλή.
Επίσης, θα πρέπει να ελέγξουν τυχόν άλλα κόμματα που περνούν «κάτω από το ραντάρ» και μπορεί να είναι αφανείς χαμαιλέοντες του Κασιδιάρη και να πάρουν έτσι έγκριση.
Για παράδειγμα, ο Άρειος Πάγος απαγορεύσει στους «Έλληνες» ή στο «ΕΑΝ» την κάθοδο στις εκλογές μπορεί να έχουν δημιουργήσει ένα άγνωστο – ένα κόμμα κέλυφος – που θα λάβει έγκριση και που στην πορεία θα είναι είναι εκείνο που θα τους εκπροσωπήσει.
Η «κερκόπορτα» των δεύτερων εκλογών
Νομικοί και αναλυτές προβληματίζονται για τις δεύτερες εκλογές, εφόσον – όπως διαφαίνεται – δεν σχηματιστεί κυβέρνηση από τις εκλογές της 21ης Μαΐου.
Η τυχόν απαγόρευση στις πρώτες εκλογές δεν σημαίνει αυτόματα ότι ισχύει και στις δεύτερες για τον ίδιο ή πολύ περισσότερο για διαφορετικό φορέα. Τούτο σημαίνει ότι στις δεύτερες εκλογές μπορεί να εμφανιστεί ένα νέο κόμμα με έναν άγνωστο αρχηγό και στελέχη που δεν θα μπορούν να ταυτοποιηθούν ή να συσχετιστούν με τον Κασιδιάρη. Δηλαδή, ο κ. Κανελλόπουλος να ήταν ο «λαγός» των πρώτων εκλογών και ο πραγματικός «μπροστινός» να εμφανιστεί τότε. Και τότε να στηρίξει ο Κασιδιάρης είτε άμεσα, είτε έμμεσα το νέο κόμμα.
Η παράμετρος αυτή θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν ακόμη και στις προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης στις «πρώτες εκλογές» αφού είναι πιθανό να αλλάξουν οι συσχετισμοί στις δεύτερες εκλογές.
Έτσι, είναι προφανές πως οι δικαστές θα έχουν δύσκολο έργο και οι αποφάσεις τους θα πρέπει να είναι νομικά τεκμηριωμένες και ζυγισμένες ώστε να μην κατηγορηθεί το δημοκρατικό τόξο ότι πέρασε στην απέναντι όχθη και «αδικηθεί» η προσπάθεια προστασίας του πολιτεύματος.
- Το Λονδίνο καταδικάζει τις «απειλές» Μεντβέντεφ – Είπε ότι δημοσιογράφοι των Times είναι «νόμιμοι στρατιωτικοί στόχοι»
- Νέα αποκάλυψη για τη θανατηφόρα παράσυρση στην Κρήτη – Ο δράστης ήταν στη λίστα SIRENE
- Αστυνομικός της Βουλής: «Παλιάνθρωπε…» – Οργή λαού έξω από την Εισαγγελία, νέες μαρτυρίες για τον 45χρονο