Η Škoda Auto εντείνει περαιτέρω τον ρυθμό της παρουσίασης νέων μοντέλων και τον μετασχηματισμό της όσον αφορά στην ηλεκτροκίνηση. Λανσάροντας τέσσερα ολοκαίνουργια ηλεκτρικά οχήματα και δύο ανανεωμένα μοντέλα της οικογένειας Enyaq, η τσέχικη αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να επεκτείνει τη γκάμα BEV σε έξι μοντέλα έως το 2026.

O  νέος μετασχηματισμός στην ηλεκτροκίνηση, περιλαμβάνει και νέους αποδοτικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης,  plug-in υβριδικά συστήματα μετάδοσης κίνησης που θα συνεχίσουν να αποτελούν τον βασικό στυλοβάτη της γκάμας μοντέλων της Škoda. Το χαρτοφυλάκιο της περιλαμβάνει τα νέα Superb και Kodiaq, τα ανανεωμένα Octavia, Kamiq και Scala καθώς και τα νέα μοντέλα BEV, η Škoda  συνδυασμός  δύο κόσμων.

Η Škoda Auto είναι πλήρως αφοσιωμένη στη μετάβαση προς την ηλεκτροκίνηση, με έξι νέα μοντέλα BEV που θα  κυκλοφορήσουν έως το 2026. Τα Enyaq iV και Enyaq Coupé iV κυκλοφόρησαν με επιτυχία το 2020 και το 2022 αντίστοιχα ως τα δύο πρώτα μοντέλα της Škoda  που βασίζονται στην αρθρωτή πλατφόρμα για την ηλεκτροκίνηση (ΜΕΒ) του Volkswagen Group. Και τα δύο μοντέλα θα ανανεωθούν σημαντικά το 2025 για να αντικατοπτρίζουν τη νέα σχεδιαστική γλώσσα που θα χαρακτηρίζει όλα τα μοντέλα BEV της Škoda  στο μέλλον. Επιπλέον, μέχρι το 2026 θα υπάρχουν τέσσερα εντελώς νέα ηλεκτρικά οχήματα:

Το πλάνο της περιλαμβάνει: ένα μικρό, ένα «Compact, ένα «Combi» και ένα  «Space», η έκδοση παραγωγής του 7θέσιου πρωτότυπου αυτοκινήτου που παρουσιάστηκε τον Αύγουστο του 2022, το οποίο θα ολοκληρώνει το άνω τμήμα της προϊοντικής γκάμας.Το “Combi” θα παίξει βασικό ρόλο μεταξύ των τεσσάρων νέων μοντέλων.. Το «Combi» estate BEV θα παρουσιαστεί το 2026.

Το 2024, το πρώτο επερχόμενο όχημα BEV θα είναι το “Compact”, το οποίο θα ονομάζεται επίσημα Elroq. Με μήκος περίπου 4,50 μέτρα και παρόμοιο συνδυασμό διαστάσεων και ευρύχωρου, πολύ πρακτικού εσωτερικού, το Elroq θα είναι ο αμιγώς ηλεκτρικός διάδοχος του Škoda Karoq. Θα επεκτείνει περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο μοντέλων της τσέχικης μάρκας στην κατηγορία των SUV.

Όλα τα μοντέλα BEV θα διαθέτουν τη χαρακτηριστική γλώσσα σχεδιασμού Modern Solid, η οποία υπογραμμίζει τα χαρακτηριστικά που καθορίζουν το DNA της μάρκας: στιβαρότητα, λειτουργικότητα και αυθεντικότητα.