Ο Ολυμπιακός «άλωσε» την Κωνσταντινούπολη, επικράτησε με 72-71 της Φενέρμπαχτσε, χάρη στο τεράστιο buzzer beater τρίποντο του Κώστα Σλούκα στο τέλος του αγώνα και έκανε το 2-1 στη σειρά των playoffs της Euroleague, παίρνοντας ξανά το πλεονέκτημα της έδρας.

Ακόμα κι αν χάσει την Παρασκευή ο Ολυμπιακός θα φέρει τη σειρά πίσω στο ΣΕΦ στο Game 5.

Οι «ερυθρόλευκοι» πάλεψαν μέχρι το τέλος, σε μια βραδιά που δεν ήταν η ιδανική γι’ αυτούς, παραλίγο να κάνουν δώρο τη νίκη στη Φενέρ στο τέλος, αλλά ο Σλούκας ο οποίος έκανε ματς καριέρας, τελειώνοντας με 25 πόντους, 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ, πήρε την ευθύνη και «σκότωσε» την πρώην ομάδα του για να πάρει μια τεράστια νίκη ο Ολυμπιακός.

Με τρίποντο του Βεζένκοφ ξεκίνησε το παιχνίδι, με τη Φενέρ ωστόσο να μπαίνει καλύτερα στο ματς, έχοντας για κορυφαίο τον Τάιλερ Ντόρσεϊ. Ο Αμερικανός πήρε αρκετές προσπάθειες και σε σχέση με τα παιχνίδια στο Φάληρο ήταν πιο εύστοχος.

Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε πρόβλημα κάτω από το καλάθι, επιτρέποντας στους Τούρκους να χτυπήσουν χαμηλά, ενώ στην επίθεση μετά το 15-13 έδειχνε να κολλάει. Ο Χέιζ-Ντέιβις διαμόρφωσε το 21-15 της πρώτης περιόδου με καλάθι στο τέλος της επίθεσης.

Νωρίς στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Γιώργος Μπαρτζώκας άλλαξε όλη την πεντάδα του. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν το καλό κλείσιμο της πρώτης περιόδου. Ο Ντόρσεϊ με τρίποντο έβαλε τη Φενέρ μπροστά με 11 (26-15), ενώ και πάλι ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού σκόραρε για το 28-19.

Σε εκείνο το σημείο οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν την αντεπίθεσή τους, με τον Κώστα Σλούκα να βγαίνει μπροστά και να είναι εκπληκτικός σε σκοράρισμα και δημιουργία. Ο Ολυμπιακός έτρεξε σερί 10-0 για το 28-29, ο Σλούκας με μεγάλο τρίποντο έκανε το 33-38 για να γράψει το 35-38 του ημιχρόνου ο Γκούντουριτς με δύο βολές.

Τα δεκάλεπτα: 21-15, 35-38, 51-45, 71-72