Μια νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι η ηλεκτροκίνηση έχει πατήσει για τα καλά γκάζι. Μόνο το 2022, οι πωλήσεις ηλεκτρικών μοντέλων άγγιξαν τα 10 εκατομμύρια μονάδες. Η έρευνα που έγινε από την επιτροπή Διεθνούς ενέργειας φανερώνει και τις χώρες όπου τα ηλεκτρικά οχήματα έχουν την μεγαλύτερη επιρροή. Συγκεκριμένα, στην Κίνα το 50% των οχημάτων που κυκλοφορούν στους δρόμους της μεγάλης χώρας είναι ηλεκτρικά.

Η Κίνα έχει θέσει ένα μεγαλόπνοο σχέδιο επέκτασης της ηλεκτροκίνησης και όπως φαίνεται αυτός ο στόχος έχει ξεπεραστεί. Αλλά και στην Ευρώπη οι πωλήσεις ηλεκτρικών έχουν αυξηθεί σημαντικά.

Στην Γηραιά Ήπειρο ένα στα πέντε αυτοκίνητα που έχουν πουληθεί το 2022 ήταν ηλεκτρικό , ενώ πέρσι, οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυξήθηκαν κατά 15%. Αυξημένες παρουσιάζονται και οι πωλήσεις ηλεκτρικών στις ΗΠΑ όπου η αύξηση στις πωλήσεις ηλεκτρικών το 2022 άγγιξαν το 55%. Επίσης, το πρώτο τρίμηνο το 2023 πουλήθηκαν πάνω από 2,3 εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η παρουσία χώρων φόρτισης είναι κομβικός παράγοντας που επηρεάζει σημαντικά τις πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η ήπειρος με την μικρότερη συχνότητα δημόσιων φορτιστών είναι η Ευρώπη, ενώ η Κορέα διαθέτει τους περισσότερους χώρους φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.