Στο 31,52% κινείται η συμμετοχή στις κάλπες μέχρι στιγμής σε 16.520 εκλογικά τμήματα σύμφωνα με τον ΓΓ του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη. Ο ίδιος είπε πως όλα τα tablet λειτουργούν κανονικά και «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τη μεταφορά των αποτελεσμάτων όταν κλείσουν οι κάλπες».

Για την καθυστέρηση των ανακοινώσεων, ο κ. Σταυριανουδάκης εξήγησε ότι δεν οφείλεται σε τεχνικό πρόβλημα, αλλά στο γεγονός ότι αρκετοί δικαστικοί αντιπρόσωποι έστειλαν εκπρόθεσμα τα αποτελέσματα από τα εκλογικά τμήματα καθώς τους είχε δοθεί ένα περιθώριο μισής ώρας.

Επομένως το δείγμα που έλαβε το ΥΠΕΣ στις 10.30 δεν ήταν αντιπροσωπευτικό, όπως είπε ο κ. Σταυριανουδάκης και έτσι έγινε η επιλογή να γίνει η ανακοίνωση όταν θα έχουν πλέον συγκεντρωθεί περισσότερα δεδομένα.

«Αποφασίσαμε να δώσουμε μία και καλή τη δεύτερη ανακοίνωση, όπου σε αυτή συμμετέχουν περίπου το 80% των εκλογικών τμημάτων» ανέφερε ειδικότερα ο γγ του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης.

Δείτε βίντεο από την ενημέρωση

Αναφορικά με το εάν το ποσοστό της συμμετοχής όπως καταγράφεται μέχρι στιγμής είναι μικρότερο ή μεγαλύτερο από άλλες χρονιές, ο κ. Σταυριανουδάκης ανέφερε ότι δεν μπορεί μέχρι στιγμής να γίνει κάποια εκτίμηση, καθώς είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται αυτή η διαδικασία και δεν υπάρχουν συγκριτικά δεδομένα.