To… σπορ του κυνηγιού των παράνομων πάρτι σε βίλες της Μυκόνου ξεκίνησε φέτος από τον Ιούνιο και τα… λαβράκια που καλείται να πιάσει η Αστυνομία, το ΣΔΟΕ και η ΑΑΔΕ αναμένεται να είναι πολλά μέσα στο καλοκαίρι.
Απτόητοι οι διοργανωτές παράνομων πάρτι, στα οποία η διακίνηση «μαύρου» χρήματος είναι τεράστια, συνεχίζουν μέσω προσκλήσεων στα social media να καλούν κόσμο. Ο «τιμοκατάλογος» για τα πάρτι αυτά είναι ασύλληπτος, και φυσικά όλα είναι παράνομα, δεν δηλώνονται πουθενά, δεν υπάρχει κανένα επίσημο παραστατικό.
Χαρακτηριστικά, όπως μας λένε αστυνομικές πηγές, μια πρόσκληση μπορεί να κοστίζει από 100 κατ’ ελάχιστο και να φτάνει έως και 1.000 ευρώ, ανάλογα με το είδος του πάρτι, τη βίλα που έχει κλειστεί και κυρίως το καλλιτεχνικό «μέγεθος» του DJ που θα βάλει τη μουσική και των σελέμπριτις που έχουν προσκληθεί… έναντι αδράς αμοιβής.
Σε γενικές γραμμές μια πρόσκληση αξίας 500 ευρώ είναι συνηθισμένη «ταρίφα» ενώ επιπλέον ποσά δίνονται για άλλες «διευκολύνσεις», όπως ειδικά ποτά, ακριβές φιάλες και πολλές φορές απαγορευμένες ουσίες.
Πρόσφατα, και κατ’ εντολήν του εισαγγελέα έγινε έφοδος σε παράνομο πάρτι σε βίλα, με είσοδο 100 ευρώ. Συνελήφθησαν 10 άτομα τόσο για την φοροδιαφυγή που καταγράφηκε όσο και για ναρκωτικές ουσίες που βρέθηκαν στο χώρο.
Το φαινόμενο των πάρτι σε βίλες της Μυκόνου δεν είναι φετινό, αλλά τα τελευταία χρόνια οι καταστηματάρχες του νησιού διαμαρτύρονται έντονα καθώς η απώλεια στα έσοδά τους είναι τεράστια από τους «σκιώδεις» επιχειρηματίες του διαδικτύου που οργανώνουν αυτές τις φιέστες.
Περιγράφοντας όλο το «κόλπο» στη νύχτα της Μυκόνου, άνθρωποι που γνωρίζουν καλά πώς λειτουργούν τα παράνομα κυκλώματα, δίνουν πολύ χρήσιμες αλλά και ιδιαίτερα αποκαλυπτικές πληροφορίες.
Κατ’ αρχάς, οι διοργανωτές ενοικιάζουν απομακρυσμένες κατά κύριο λόγο βίλες, σε μεγάλα οικόπεδα με πισίνα και ει δυνατόν μακριά από οικισμούς ώστε να μην ακούγεται η μουσική και κινητοποιηθούν οι αρχές. Το κόστος ενοικίασης μιας βίλας ξεκινά από τα 10.000 – 15.000 ευρώ για μία ημέρα και τα χρήματα μπαίνουν σε λογαριασμούς της αλλοδαπής.
Επειτα, στέλνουν ηλεκτρονικές προσκλήσεις για το πάρτι, την ώρα, τους καλεσμένους και άλλες χρηστικές πληροφορίες.
Μάλιστα έχουν βρεθεί και ιστοσελίδες που έχουν φτιαχτεί οι οποίες διαφημίζουν ομιλίες, συνεδρίες διαλογισμού και άλλες κοινωνικές δραστηριότητες προκειμένου να ξεγελάσουν τις αρχές.
Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για πριβέ πάρτι που απευθύνεται σε μέλη συγκεκριμένου ιδιαίτερα ακριβού club ή σε ανθρώπους έμπιστους οι οποίοι «από στόμα σε στόμα» θα διαδώσουν αυτά που πρέπει και σε συγκεκριμένο κοινό.
Οι ενδιαφερόμενοι δηλώνουν συμμετοχή, πληρώνουν με κάρτες την είσοδο σε λογαριασμούς που είναι συνήθως σε ξένες τράπεζες.
Η τοποθεσία του πάρτι είναι μυστική και αποστέλλεται λίγες ώρες προτού ξεκινήσει. Οι προσκεκλημένοι – πελάτες, πηγαίνουν στη βίλα, παίρνουν ένα βραχιολάκι με συγκεκριμένο λογότυπο (στην πρόσφατη έφοδο ήταν μια πεταλούδα) και μπαίνουν στο χώρο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στα πολύ οργανωμένα και ακριβά πάρτι μισθώνονται μέχρι και βανάκια με φιμέ τζάμια που μεταφέρουν τους προσκεκλημένους.
Οι βίλες είναι έτοιμες να υποδεχθούν τους υψηλούς πελάτες, έχουν τοποθετηθεί φωτορυθμικά, υπάρχουν παντού σερβιτόροι και άνθρωποι της ασφάλειας που ελέγχουν τα πάντα ή είναι «εισπράκτορες», και οι μουσικοί που πολλές φορές είναι παγκοσμίου φήμης.
Τα ποτά ρέουν άφθονα, και πολλές φορές και απαγορευμένες ουσίες, ανάλογα με τις απαιτήσεις των πελατών.
Η κατανάλωση είναι ξεχωριστή από την είσοδο με αποτέλεσμα το ύψος του τζίρου να εκτοξεύεται στα ύψη.
Ακόμη και 1 εκατ. τζίρος
Όπως λένε αυτοί που ξέρουν από τα συγκεκριμένα πάρτι, ο τζίρος μπορεί να ξεπεράσει και το 1 εκατομμύριο ευρώ μέσα σε μία νύχτα.
Εξηγούν ότι μια πρόσκληση μπορεί κατά μέσο όρο να είναι 1.000 ευρώ και οι καλεσμένοι από 300 άτομα και πάνω. Μαζί με τα ποτά και τις άλλες διευκολύνσεις οι πελάτες βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη χωρίς βεβαίως να κόβεται οποιοδήποτε παραστατικό. Πιθανότατα και χωρίς μετρητά αφού οι πληρωμές είναι με κάρτες ή με χρεώσεις σε συγκεκριμένους λογαριασμούς που ξεφεύγουν από τα «ραντάρ» των ελληνικών αρχών.
Στα παράνομα πάρτι τις περισσότερες φορές είναι καλεσμένα και ορισμένα πολύ γνωστά ονόματα του διεθνούς jet set, ποδοσφαιριστές, μπασκετμπολίστες, ηθοποιοί και τραγουδιστές οι οποίοι λειτουργούν ως «κράχτες» κάνοντας μια μικρή εμφάνιση, αλλά εισπράττοντας σημαντικά ποσά.
Το πρόβλημα είναι όταν οι πελάτες «μιλούν πολύ», κάνουν αναρτήσεις στα social media και γενικώς αποκαλύπτουν πληροφορίες για τα κρυφά αυτά πάρτι.
Μια ανώνυμη καταγγελία στην Αστυνομία και τον εισαγγελέα ήταν αρκετή για να γίνει η έφοδος πρόσφατα σε παράνομο πάρτι και να γίνουν συλλήψεις προκειμένου να δοθεί μήνυμα στους διοργανωτές με την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ειδικά την τριετία της πανδημίας τα πάρτι είχαν γίνει «θεσμός» στη Μύκονο με το Σωματείο Εστίασης να ζητά περισσότερους ελέγχους. Μάλιστα εκτός από τις κρυφές βίλες γίνονταν ακόμη και σε πολυτελή γιοτ στα ανοικτά του νησιού, ορισμένα πανάκριβα VIP πάρτι.
Οι προσκλήσεις περιέχουν τη μεταφορά με μικρά πλοιάρια από και προς το γιοτ, μουσική και χορός 24 ώρες το 24ωρο, ακόμη και δείπνο. Πολλές φορές στα εν λόγω πάρτι εκτός από απαγορευμένες ουσίες υπάρχουν και πανέμορφες γυναίκες από ξένες χώρες κι όχι μόνο.
Το πρόβλημα ειδικά στα γιοτ είναι ότι οι διοργανωτές βρίσκουν δικαιολογίες για να ξεφεύγουν καθώς λένε ότι είναι πάρτι αρραβώνων ή διοργάνωση μιας εταιρείας που προωθεί προϊόντα κ.λπ.
Πάντως, οι επιχειρηματίες της εστίασης και της διασκέδασης στη Μύκονο προσπαθούν να βάλουν φρένο στη «μάστιγα» των πριβέ πάρτι καθώς χάνουν τζίρους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.
- Το Λονδίνο καταδικάζει τις «απειλές» Μεντβέντεφ – Είπε ότι δημοσιογράφοι των Times είναι «νόμιμοι στρατιωτικοί στόχοι»
- Νέα αποκάλυψη για τη θανατηφόρα παράσυρση στην Κρήτη – Ο δράστης ήταν στη λίστα SIRENE
- Αστυνομικός της Βουλής: «Παλιάνθρωπε…» – Οργή λαού έξω από την Εισαγγελία, νέες μαρτυρίες για τον 45χρονο