Το Μπαντλί στο Πακιστάν θρηνεί για 24 «παιδιά» του, που ήταν στο μοιραίο αλιευτικό που βυθίστηκε ανοιχτά της Πύλου, παρασύροντας στον θάνατο 81 ανθρώπους. Η οργή ξεχειλίζει μετά τη σύλληψη δέκα ατόμων από τις Αρχές της χώρας με τη κατηγορία της συμμετοχής σε διακίνηση μεταναστών.
«Ζητάμε από την Κυβέρνηση να μας αποζημιώσει. Οι διακινητές που συνελήφθησαν πρέπει να κρεμαστούν» ξεσπά αδελφός αγνοούμενου, μιλώντας στην ΕΡΤ.
Δραματικές σκηνές στη Μαλακάσα
Σκηνές αρχαίας τραγωδίας εκτυλίσσονται στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Μαλακάσας με τις μαρτυρίες των ανθρώπων που έζησαν τη φρίκη, να καθηλώνουν.
«Ήμασταν κάτω στο αμπάρι, εγώ έχασα τέσσερα ξαδέρφια και προλάβαμε και βγήκαμε από κάτω από το υπόγειο» δηλώνει ο Μοχάμεντ, διασωθείς από τη Συρία.
Οι συγγενείς αγνοουμένων ελπίζουν ακόμα.
«Το Λιμενικό ελέγχεται για τον μαζικό πνιγμό των μεταναστών» – Τι λένε οι NYT
Οι New York Times, μετά το BBC, τον Guardian τους Times και άλλα διεθνή ΜΜΕ βάζουν στο στόχαστρό τους τον τρόπο που έδρασαν ή δεν έδρασαν οι ελληνικές αρχές για να διασώσουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που ταξίδευαν με το μοιραίο αλιευτικό. «Η ελληνική ακτοφυλακή ελέγχεται για το πώς ανταποκρίθηκε στον μαζικό πνιγμό μεταναστών» είναι το άρθρο της εφημερίδας που περιγράφει τα γεγονότα και τις αντιφάσεις που περιέπεσε το Λιμενικό καθώς και τις αποκαλύψεις των διεθνών ΜΜΕ.
Ακόμα επικαλείται δικαστικά έγγραφα σύμφωνα με τα οποία ο καπετάνιος παραπλέοντος πλοίου είχε ενημερώσει το Ελληνικό Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης από τις 09:45 ότι το αλιευτικό ταλαντευόταν επικίνδυνα ενώ αργότερα αναφέρει ότι το Λιμενικό το αποδέσμευσε από την περιοχή όταν προσφέρθηκε να βοηθήσει.
Το δημοσίευμα κάνει λόγο για σκληρή μεταναστευτική πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης που βρήκε αποδοχή στο εσωτερικό αλλά και στην ΕΕ, και για προσπάθεια των αρχών να «δείξουν» αυτούς που συνέλαβαν για διακινητές ως τους μοναδικούς υπαίτιους.