Έντεκα είναι τα άτομα που έχουν ταυτοποιηθεί πλέον για την επίθεση των χρυσαυγιτών που είχε γίνει στην έκθεση του καλλιτέχνη από τη Βόρεια Μακεδονία, Σεργκέι Αντρεέφσκι σε δημοτική γκαλερί στην Καλαμαριά, στις 26 Απριλίου.
Σήμερα έγινε γνωστό ότι ταυτοποιήθηκαν άλλα έξι μέλη της νεολαίας της Χρυσής Αυγής μετά τους πέντε που είχαν ταυτοποιηθεί τον Μάιο.
Πώς είχε γίνει η επίθεση
Θυμίζουμε ότι οι χρυσαυγίτες είχαν εισβάλει στον χώρο, με καλυμμένα τα πρόσωπα, υποχρέωσαν τους διοργανωτές να κατεβάσουν τα έργα και στη συνέχεια έβαλαν κόκκινες κορδέλες στην είσοδο, απαγορεύοντας την πρόσβαση, ενώ σκόρπισαν φυλλάδια με εθνικιστικό περιεχόμενο.
Για το περιστατικό είχε παρέμβει Εισαγγελέας από τον οποίο παραγγέλθηκε η διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι δράστες και να αποδοθούν οι προβλεπόμενες ποινικές ευθύνες.
- «Αυτό είναι 2 σε 1: Και μετρό και περπάτημα» – Το καυστικό σχόλιο του Λάκη Λαζόπουλου για το Μετρό Θεσσαλονίκης
- Το Λονδίνο καταδικάζει τις «απειλές» Μεντβέντεφ – Είπε ότι δημοσιογράφοι των Times είναι «νόμιμοι στρατιωτικοί στόχοι»
- Νέα αποκάλυψη για τη θανατηφόρα παράσυρση στην Κρήτη – Ο δράστης ήταν στη λίστα SIRENE