Η Ουκρανία προσπάθησε να επιτεθεί σήμερα με ένα drone στην Χερσόνησο της Κριμαίας, όπως δήλωσε ο διορισμένος από τη Ρωσία κυβερνήτης Σεργκέι Αξιόνοφ.
Ο ίδιος, είπε ότι η επίθεση είχε ως στόχο υποδομή στην περιοχή του Κρασνοβαρντίσκι, κοντά στο κέντρο της χερσονήσου, χωρίς να δημοσιοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες.
«Μέλη των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών βρίσκονται στο σημείο, προκειμένου να αντιμετωπίσουν πιθανές συνέπειες», πρόσθεσε ο ίδιος.
Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας
Η κίνηση των οχημάτων στη γέφυρα που συνδέει τη Ρωσία με τη Χερσόνησο της Κριμαίας είχε διακοπεί προσωρινά, όπως ανέφερε το επίσημο κανάλι Telegram.
«Οι αρχές ζήτησαν να παραμείνουν ήρεμοι, από όσους βρίσκονταν στη γέφυρα και στην περιοχή της επιθεώρησης των οχημάτων, αλλά και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των υπηρεσιών ασφάλειας», σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.
Πλέον η κίνηση των οχημάτων στη Γέφυρα της Κριμαίας αποκαταστάθηκε.
Εκρήξεις που έγιναν στη Γέφυρα της Κριμαίας τη Δευτέρα, είχαν ως συνέπεια το θάνατο δύο αμάχων, ενώ τμήμα του οδοστρώματος τέθηκε εκτός λειτουργίας. Η ίδια γέφυρα, είχε επιστρέψει στην κανονική λειτουργία της, μετά τις σοβαρές καταστροφές που είχε υποστεί από μία παρόμοια επίθεση που είχε δεχτεί τον Οκτώβριο.
Ζελένσκι: Στρατιωτικός στόχος η γέφυρα
Υπενθυμίζεται ότι ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε χθες Παρασκευή ότι η γέφυρα της Κριμαίας, αποτελεί θεμιτό στρατιωτικό στόχο, σημειώνοντας πως «φέρνει πόλεμο, όχι ειρήνη».
Ο Ζελένσκι, ο οποίος εκφράστηκε μέσω βιντεοσύνδεσης κατά τη διάρκεια διάσκεψης για την ασφάλεια στο Ασπεν (ΗΠΑ), τόνισε πως η σιδηροδρομική και οδική γέφυρα, που συνδέει τη χερσόνησο της Κριμαίας με την περιφέρεια Κρασνοντάρ της νότιας Ρωσίας κι εγκαινιάστηκε το 2018, «δεν είναι απλώς ένας δρόμος εφοδιασμού».
«Αυτός είναι ο δρόμος που τροφοδοτεί τον πόλεμο με πυρομαχικά και αυτό συμβαίνει σε καθημερινή βάση. Στρατιωτικοποιεί τη χερσόνησο της Κριμαίας», είπε.
Η Κριμαία προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014. Η κυβέρνηση της Ουκρανίας λέει πως επιδιώκει να την ανακαταλάβει, εν μέσω του πολέμου που διαρκεί 17 μήνες, μετά την εισβολή του ρωσικού στρατού στην επικράτειά της στα τέλη του Φεβρουαρίου του 2022.
Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ