Στην (πρώτη) υπερπανσέληνο του Αυγούστου, το λεγόμενο και «φεγγάρι του οξύρρυγχου», ο Παναθηναϊκός δεν …ψάρεψε οξύρρυγχους, αλλά εκατομμύρια από τους ομίλους της προσεχούς ευρωπαϊκής διοργάνωσης που θα εμφανιστεί. Θα είναι αυτή το Τσάμπιονς Λιγκ; Μήπως το Γιουρόπα; Όπως και να έχει, σε αντίθεση με το ταξίδι στα σύννεφα που επιχειρούν πολλοί, καλό είναι να δούμε και την «άλλη πλευρά του φεγγαριού». Γιατί το 2-2 με τη Ντνίπρο-1 είχε μπόλικες σκιές και ερωτήματα που δεν απαντήθηκαν.
1.Ο ΠΑΟ ήταν σαφώς κατώτερος σε σύγκριση με το ματς στη Σλοβακία. Εκεί, δέχθηκε γκολ στο φινάλε και αυτό τον πλήγωσε πολύ, δημιούργησε άγχος και αβεβαιότητα. Πάει να πει ότι του αφαίρεσε αυτοπεποίθηση και φάνηκε ιδιαίτερα στη ρεβάνς όπου οι ποδοσφαιριστές του δεν «πατούσαν καλά», τουλάχιστον όχι τόσο όσο θα έπρεπε.
2.Τρόπος να αντιμετωπιστεί το τανκ που ονομαζόταν Αρτέμ Ντόβμπικ δεν ανακαλύφθηκε ποτέ! Αραγε, τόσο κακό «σκάουτινγκ» είχαν κάνει ο Γιοβάνοβιτς και το τιμ του; Ηταν αδύναμοι να αντιδράσουν οι κεντρικοί μπακ; Ο τρόπος που σκόραρε ο Ντόβμπικ δεν …υπήρχε, αν κάποιος θέλει να εισχωρήσει στη διάλεκτο των νέων ώστε να αποτυπώσει την πραγματικότητα. Εκανε το κοντρόλ, τον άφησαν. Κινήθηκε με τη μπάλα, ουδείς τον ενόχλησε. Πέρασε παίκτες, τον κοιτούσαν σαν σταματημένοι. Και το πλασέ του, κάτω από τα πόδια του Μπρινιόλι! Στο εξής, ανάλογη αδράνεια, δεν δικαιολογείται.
3. Η χημεία των Γεντβάι και Μάγκνουσον, ανύπαρκτη. Σαφώς το κενό του λαβωμένου Σένκεφελντ δεν αναπληρώνεται τόσο γρήγορα και ειδικά από έναν παίκτη όπως ο Κροάτης στόπερ που πρόσφατα εντάχθηκε στο ρόστερ. Αλλά ουδεμία συνεργασία και …αόρατος συγχρονισμός; Το δε γκολ του Σαράτι, μετά ένα τυπικό χτύπημα κόρνερ, έμοιαζε με «γκολ προπόνησης»!
4. Η απουσία του Κουρμπέλη στον άξονα, προβληματίζει. Δηλαδή, καλοί όλοι που αγωνίζονται, ωστόσο το τρέξιμο και η ένταση στο παιχνίδι που έβγαζε ο διεθνής χαφ όταν φορούσε τα πράσινα, ακόμη δυσκολεύεται κάποιος να τα δώσει. Ο Βιλένα επί του παρόντος αντέχει για μια ώρα αγώνα και πασχίζει να προσαρμοστεί, ο Πέρεθ θέλει στήριγμα και ο Τζούρισιτς είναι για το επιθετικό κομμάτι και δεν τον υπολογίζουν να κόβει.
Συμπέρασμα: απέναντι σε μια ομάδα που δεν ήταν δα αυτό που συνήθως λέμε «θηρίο», ο Παναθηναϊκός δέχθηκε γκολ και «έφαγε» φάσεις. Η πρόκριση στους ομίλους, αδιαμφισβήτητη επιτυχία. Μεγάλη.
Υστερα από χρόνια, παρών στα σαλόνια της Ευρώπης. Οποιοι όμως δεν είδαν τις δυσκολίες με τη Ντνίπρο-1, δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες.