Ολοένα και περισσότερα στοιχεία από την έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας για το ραντεβού των οπαδικών στρατών που έλαβε χώρα την προηγούμενη Δευτέρα στη Νέα Φιλαδέλφεια και άφησε πίσω της έναν νεκρό, έρχονται στη δημοσιότητα.
Η ΕΛ.ΑΣ. προσπαθώντας να φτάσει στο πρόσωπο που κατάφερε τη μοιραία μαχαιριά στον Μιχάλη Κατσουρή, εξέτασε τα προφίλ των συλληφθέντων, διαπιστώνοντας ότι ορισμένοι από τους Κροάτες που έκαναν εκατοντάδες χιλιόμετρα για να φτάσουν από το Ζάγκρεμπ μέχρι την Αθήνα, είχαν σκοπό μονάχα να δημιουργήσουν επεισόδια.
Άλλωστε, όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ» Βασίλης Λαμπρόπουλος, μια μικρή ομάδα Κροατών είχε βρεθεί ξανά στην ελληνική πρωτεύουσα πριν από μερικά χρόνια –συγκεκριμένα τον Νοέμβριο 2015- με τον ίδιο σκοπό, να λάβουν μέρος σε «ραντεβού θανάτου» μεταξύ οργανωμένων οπαδών.
Τότε, είχαν έρθει Κροάτες και Σέρβοι οπαδοί προς υποστήριξη ελληνικών ομάδων, με τις γνωστές διαμάχες που υπήρχαν. Από την ΕΛ.ΑΣ είχαν εντοπιστεί 35 άτομα Κροάτες φίλαθλοι, στον σύνδεσμο των οπαδών μιας αθηναϊκής ομάδας στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.
Παράλληλα, ορισμένοι από τους Κροάτες που είχαν φτάσει τότε στην Αθήνα, είχαν συμμετάσχει σε επεισόδιο στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με Σέρβους οπαδούς, με αποτέλεσμα να συλληφθούν από την Ελληνική Αστυνομία.
Προχωρώντας οι αξιωματικοί της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους στην αντιπαραβολή των στοιχείων που υπήρχαν στο αρχείο της ΕΛ.ΑΣ. με τα δεδομένα που συγκέντρωσαν μετά τη σύλληψη των 105 χούλιγκαν, κατάφεραν να βρουν πέντε – έξι πρόσωπα που συμμετείχαν και τότε στα επεισόδια.
Στο «μικροσκόπιο» δύο μαχαίρια
Επιπλέον, μέσα στην εβδομάδα θα προκύψουν και τα στοιχεία από τα περίπου 60 αντικείμενα που έχουν κατασχεθεί και συλλεχθεί περιμετρικά του γηπέδου της ΑΕΚ, προκειμένου να υπάρξουν αντιστοιχίσεις με πρόσωπα που τα κατείχαν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελπίδες των Αρχών για τον εντοπισμό του δράστη της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή εστιάζονται σε δύο πτυσσόμενα μαχαίρια τα οποία έχουν εντοπιστεί και έχουν κατασχεθεί.
Ένας Αλβανός και ένας Κροάτης οι κάτοχοι
Το ένα ανήκει σε συλληφθέντα αλβανικής καταγωγής και το δεύτερο σε έναν 23χρονο Κροάτη. Σε αυτά υπάρχει ελπίδα μήπως βρεθεί δείγμα DNA του 29χρονου, καθιστώντας δηλαδή δυνατή την ταυτοποίηση του δράστη της δολοφονίας του.
Οι έρευνες των Αρχών εστιάζονται σε αυτά τα δύο μαχαίρια, καθώς, όπως έχει γίνει γνωστό, τα δείγματα DNA από τα ρούχα του 29χρονου ή από τα νύχια του, είναι εξαιρετικά δύσκολο να ταυτοποιηθούν με αυτά των συλληφθέντων.
Υπενθυμίζεται ότι προβλήματα υπάρχουν και στην ανάλυση των βίντεο, καθώς αυτά είναι σκοτεινά, ενώ η ρίψη φωτοβολίδων και βομβών μολότοφ καθιστά ακόμα δυσκολότερη την ανάλυσή τους.