Είναι απίστευτα τα όσα διαδραματίστηκαν στο κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη, όπου ύστερα από μια ολιγόλεπτη νεροποντή οι δρόμοι μεταμορφώθηκαν σε χειμάρρους και απείλησαν να πνίξουν ανθρώπους, στην καρδιά της πόλης.

Κεντρικοί οδικοί άξονες έγιναν ποτάμια, όχι εξαιτίας της κλιματικής κρίσης που συνιστά την ιδανική καραμέλα για το ξέπλυμα κάθε ευθύνης και ανικανότητας, αλλά προφανώς επειδή τα νερά δεν είχαν διόδους διαφυγής. Και επειδή κάποια φρεάτια δεν είχαν καθαριστεί. Για μερικά μόνο δευτερόλεπτα, δύο ανυποψίαστες γυναίκες, επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας γλύτωσαν τη ζωή τους.

Τα ορμητικά νερά που είχαν εγκλωβιστεί στους δρόμους, επειδή το σκουπιδαριό απέκλειε κάθε περίπτωση απορροής τους  τις παρέσυραν πάνω στο δρόμο-ποτάμι και θα τις έπνιγαν αν δεν βρισκόταν ένας στύλος στο πεζοδρόμιο από τον οποίο πιάστηκαν.

Διαφορετικά, σε παγκόσμια τραγική πρωτοτυπία, το κέντρο της Αθήνας, το Σύνταγμα όπου κατηφορίζει η κύρια οδική αρτηρία, θα είχε σορούς περαστικών που πνίγηκαν από τα λασπόνερα στο Κολωνάκι!

Απροσπέλαστα τα Εξάρχεια

Ποτάμια οι δρόμοι και στα Εξάρχεια όπου παρασύρθηκαν τραπεζοκαθίσματα.

Ο σταθμός του μετρό «Ευαγγελισμός» γέμισε νερά. Δείτε το βίντεο. Στην πραγματικότητα μεταμορφώθηκε σε καταρράκτη.

Πλημμύρισαν και αρκετοί σταθμοί του Ηλεκτρικού όπως στο Μοναστηράκι και στον Άγιο Νικόλαο.

Πλημμύρισε το μετρό Ευαγγελισμός

Ο ποταμός Ιλισσός φούσκωσε και στη γέφυρα στην Ποσειδώνος υπερχείλισε.

Και εδώ είναι όσα συνέβησαν στην Καλλιθέα…