Το φετινό ράλι Ακρόπολις επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα του. Οι δύσκολες, γεμάτες λάσπες ειδικές διαδρομές αποτέλεσαν ένα απαιτητικό και επίπονο πεδίο για τα πληρώματα με τον   Kalle Rovanpera να παίρνει επάξια μια άνετη νίκη, εκμεταλλευόμενος τις ατυχίες που είχαν οι ανταγωνιστές τους. 

Ο νεαρός Φιλανδός σημείωσε τη δεύτερη νίκη του στο ελληνικό ράλλυ και ήταν ο ταχύτερος στην power stage. O Eβανς τερμάτισε δεύτερος, αφήνοντας τον Σόρντο στην τρίτη θέση.

Πρόκειται για τη δεύτερη νίκη του 22χρονου Φινλανδού στην Ελλάδα την τελευταία τριετία, καθώς είχε επικρατήσει και το 2021.

«Είμαι ανακουφισμένος. Θέλαμε να επιστρέψουμε στις νίκες, είναι ωραίο να νικάς. Το αυτοκίνητο είναι πολύ γρήγορο, ευχαριστώ την ομάδα. Το προσπάθησα στην power stage, αλλά πάντα αυτό κάνουμε», δήλωσε ο μεγάλος νικητής.

Στα ελληνικα πληρώματα πρώτος οδηγός ο Ιορδάνης Σερδερίδης με Ford Puma Rally1.

Το φετινό ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις που συμπληρωσε 70 χρόνια ζωής, είχε τα πάντα. Ανατροπές, δύσκολες ειδικές και ατυχήματα. Συγκεκριμένα, τον αγώνα σημάδεψε το ατύχημα που συνέβη προχθες  στο Λουτράκι, με την ειδική να ακυρώνεται για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Εσθονός οδηγός Γκέοργκ Λίναμε έχασε τον έλεγχο του οχήματός του σε μία αριστερή στροφή, με αποτέλεσμα να κατευθυνθεί με μεγάλη ταχύτητα εκτός πίστας.

OI ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΆΛΛΩΝ ΟΔΗΓΩΝ

#33 Elfyn EVANS / Scott MARTIN«Δεν ήταν τόσο άσχημα στο τέλος. Είναι ανακούφιση, θάλαμε τη δεύτερη θέση και βαθμούς στην power stage. Δεν ήταν το τέλειο Σαββατοκύριακο, αλλά το πρωτάθλημα συνεχίζεται».

#11 Thierry NEUVILLE / Martijn WYDAEGHE«Δεν ξέρω αν είναι καλός χρόνος, δεν νομίζω ότι είναι αρκετά καλός. Γενικά χάρηκα γιατί το αυτοκίνητο ήταν καλό, είχαμε καλή στρατηγική, όλα ήταν ιδανικά, μέχρι που αυτή η αναθεματισμένη λακκούβα χτες μας στοίχισε τη νίκη».

#8 Ott TÄNAK / Martin JÄRVEOJA«Δεν ένιωσα πως τα πήγαμε καλά, αλλά έκανα ό,τι μπορούσα. Η Παρασκευή ήταν καταστροφική για όλους, αλλά πήραμε την απόφαση να συνεχίσουμε και απέδωσε τελικά».

#17 Sebástien OGIER / Vincent LANDAIS«Θέλω να πάω σπίτι! Δεν έχω πολλά να πω. Μερικές φορές είναι έτσι στα ράλλυ. Σε αυτόν τον αγώνα η τύχη δεν ήταν με το μέρος μας. Προχωράμε στον επόμενο αγώνα».