KIA EV6 GT

Είναι η λιμουζίνα της Kia που έχει ως στόχο να μπει στην κατηγορία των πολυτελών ηλεκτρικών EV SUV. Το νέο μοντέλο αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά έως τα τέλη του 2023. Θα πατάει σε νέα πλατφόρμα, την  Ε-GMP και θα έχει μπαταρία 76 kWh, που σύμφωνα με το εργοστάσιο θα προσφέρει αυτονομία 550 χιλιόμετρα. Εξίσου σημαντικό ότι θα προσφέρει και σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3, που σημαίνει ότι θα μπορεί να χειρίζεται την οδήγηση αλλά πάντα με την παρουσία του οδηγού! Το νέο KIA EV6 GT είναι το ισχυρότερο μοντέλο που περιμένουμε από την αναβαθμισμένη εταιρεία με ηλεκτροκινητήρα 585 ίππους. Θα έρχεται με επιθετική και «αγριεμένη» εμφάνιση. Ολοκληρώνει το 0-100 χλμ/ώρα σε 3,5” (τελική 260 χλμ/ώρα ). Η κατάκτηση του τίτλου “Παγκόσμιο Αυτοκίνητο Επιδόσεων του 2023” είναι ένα ατού του μοντέλου που αναμένεται να μπει με αξιώσεις στην αγορά, μεταξύ αυτών και στην χώρα μας χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε την τιμή του. Το Kia EV6 GT διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 218 ίππων τοποθετημένο μπροστά και ένα δεύτερο ηλεκτροκινητήρα ισχύος 367 ίππων που είναι τοποθετημένος στο πίσω μέρος. Η συνδυασμένη απόδοση φτάνει τα 585 ίππους.

JEEP AVENGER

Μετά την ηλεκτρική εκδοχή του Jeep Avenger που ήδη κυκλοφορεί στην αγορά το μικρό SUV θα εμπλουτιστεί με την έκδοση βενζίνης, που θα κινείται από τον Puretech 1,2 με τους 100 ίππους  και θα συνοδεύεται από ένα 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο. Χάρη στο σύστημα Selec Terrain, το Avenger θα προσφέρει ελεγχόμενη πρόσφυση, καθώς η κίνηση μεταδίδεται αποκλειστικά στους εμπρός τροχούς. Το εμπορικό λανσάρισμα στη χώρα μας αναμένεται στο τέλος Οκτωβρίου με τιμή ιδιαίτερα προσιτή. Πάντως, ήδη στην Ελλάδα κυκλοφορεί η ηλεκτρική εκδοχή με  με έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα που  αποδίδει 156 ίππους. Το μεγάλο του ατού η αυτονομία του θα αγγίζει τα 550 χλμ. Το νέο μοντέλο που διατηρεί τα χαρακτηριστικά των μοντέλων Jeep έχει ιδιαίτερη άνετη καμπίνα ενώ πρόσφατα κέρδισε την κορυφαία διάκριση Car Of The Year 2023.

DS9

Η νέα DS 9 αναμένεται να κυκλοφορήσει με μια σειρά από αναβαθμίσεις, όπως ένα νέο επίπεδο εξοπλισμού και πολυτελείς επιλογές στο εσωτερικό.Στη νέα DS 9 διατίθενται δύο επιλογές συστημάτων κίνησης: το E-Tense 250 συνδυάζει έναν κινητήρα 200 ίππων με έναν ηλεκτροκινητήρα 110 ίππων και μπαταρία 15,6 kWh, παρέχοντας συνδυαστική ισχύ 225 ίππων μόνο στον μπροστά άξονα και ηλεκτρική αυτονομία έως 75 χλμ. Το E-Tense 4×4 360 διαθέτει έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 200 ίππων με δύο ηλεκτροκινητήρες κάνοντας έτσι το αυτοκίνητο τετρακίνητο. Η συνδυαστική ισχύς φτάνει τους 360 ίππους και η μπαταρία των 15,6 kWh προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία 62 χλμ.

PEUGEOT e-3008

Πριν μερικά χρόνια τα μεσαία SUV είχαν ως πρωταγωνιστή κάτω από τα καπό τους τους ντίζελ κινητήρες. Σήμερα ,η γαλλική σχολή της Peugeot «στρίβει» ηλεκτρικά, με την τέταρτη γενιά του 3008 που θα κυκλοφορεί και σε ηλεκτρικό. Θα προσφέρεται με τρεις ηλεκτροκινητήρες

Η πρώτη έκδοση θα προσφέρει  ηλεκτροκινητήρα με ισχύ 210 ίππους και την αυτονομία να αγγίζει τα 524 χιλιόμετρα, μετά από μια πλήρη φόρτισης. Η δεύτερη έκδοση θα προσφέρει μπαταρία των 73 kWh που θα αποδίδει συνολικά 320 ίππους με την αυτονομία να ορίζεται κοντά στο φάσμα των 500χλμ. Ενώ η Τρίτη έκδοση θα φέρει μια ισχυρή μπαταρία, την κορυφαία στη γκάμα  με 98 kWh που θα τροφοδοτεί με ενέργεια έναν ηλεκτροκινητήρα που θα τοποθετείται εμπρός, ο οποίος θα αποδίδει 230 άλογα. Η αυτονομία θα είναι της τάξεως των 700χλμ.