Ο κορυφαίος πιλότος στη σύγχρονη ιστορία της Formula1  έσβησε χθες, 30 Σεπτεμβρίου την τούρτα των 26ων γενεθλίων του. Ο Ολλανδός πιλότος που φέτος έχει κερδίσει τα 13 από τα 15 γκραν πρι έχει καταφέρει να κάνει το φετινό πρωτάθλημα βαρετό, εξαιτίας της μονοκρατορίας του σε όλες τις στροφές και σε όλα τα βάθρα του φετινού πρωταθλήματος της Formula1!

Ο πιλότος που μπήκε στον κόσμο της Formula1 με αμφιλεγόμενες απόψεις εξαιτίας της ριψοκίνδυνης οδήγησης του ( πριν καλά αποκτήσει δίπλωμα οδήγησης για ΙΧ σε δημόσιους δρόμους), κατάφερε να χτίσει το δικό του, πιστό «στρατόπεδο» οπαδών, χωρίς να προσπαθήσει ποτέ να γίνει αρεστός. Το χαμόγελο του είναι σπάνιο, σχεδόν ψυχρό και μόνος στόχος του η νίκη σε κάθε γκραν πρι. Έχοντας, φυσικά,  την τύχη – δηλαδή τη Red Bull – με το μέρος του.

Η Red Bull αναδείχθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο γκραν πρι Ιαπωνίας πρωταθλήτρια, σε ένα υποτίθεται δύσκολο πρωτάθλημα, δεδομένου ότι φέτος οι αντίπαλες ομάδες είχαν τη μυστική συνταγή που θα …υπνώτιζαν την ολλανδική ομάδα και θα την «ζόριζαν» στην αλίευση βαθμών, τίτλων και πολυπόθητων κυπέλων. Όμως ο  αδιαπραγμάτευτος «γητευτής» των μονοθεσίων, ο αστείρευτος σε οδηγικές ικανότητες Μαξ Φερστάπεν είχε άλλη γνώμη: Με μια εμφατική νίκη και τερματίζοντας με διαφορά 20 δευτερολέπτων από τον δεύτερο στο γκραν πρι Ιαπωνίας, χάρισε στην ομάδα του το έκτο πρωτάθλημα!

Σήμερα, η ομάδα του, ημέρα γενεθλίων του Φερστάπεν θα πρέπει να κάνει το πιο πολύτιμο δώρο στον άνθρωπο που έκανε διάσημη την Ολλανδία και τη Red Bull βασίλισσα  στο μηχανοκίνητο σπορ. Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής αν κερδίσει και το επόμενο γκραν πρι θα κλειδώσει και μαθηματικά έναν ακόμη τίτλο, τον τρίτο στη σειρά! Κάτι που, όπως έχει παραδεχθεί και ο ίδιος αυτό πλέον γίνεται με ιδιαίτερη ευκολία, ζώντας πολλές φορές τη μοναξιά της πρωτοπορίας, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων όπου η Ferrari και η Mercedes κατάφεραν να τον πλησιάσουν.

Ο 23χρονος Φερστάπεν με την 32χρονη φίλη του Κέλι Πικέ

Ο Φερστάπεν έχει πάρει 13 νίκες με τους συνολικούς βαθμούς του να πιάνουν το ορόσημο 400! Σχεδόν τους διπλούς από τον ομόσταβλο του Σέρτζιο Πέρες που έχει μόλις 223 και τον Χάμιλτον να είναι κολλημένος στους 190 βαθμούς. Η Red Bull εξασφάλισε τo έκτο πρωτάθλημα κατασκευαστών και δεύτερο διαδοχικό στην νέα εποχή του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Πιο απλά, η Red Bull Racing έχει «βάλει τα γυαλιά» στις υπόλοιπες εννέα ομάδες και έχει κατακτήσει τα πάντα με τις ευλογίες του Μαξ.

Πάντως η σαρωτική κυριαρχία της Red Bull φαίνεται ότι δεν εφησυχάζει τόσο τον Φερστάπεν όσο και το αφεντικό της ομάδας τον Κρίστιαν Χόρνερ, που πιστεύουν ότι στο μέλλον η είσοδος νέων ομάδων, θα δυσκολέψει την πρωταθλήτρια ομάδα να διατηρήσει την κυριαρχία της. Ο ίδιος ανέφερε ότι αυτή η περίοδος είναι μια χρυσή στιγμή για την ομάδα του αφήνοντας να εννοηθεί ότι στο μέλλον τα πράγματα δεν θα είναι και τόσο εύκολα εξαιτίας του ανταγωνισμού: ««Νομίζω ότι είναι αδύνατο να κάνουμε καλύτερα ( στο μέλλον) από ό,τι κάνουμε σήμερα. Είναι σαν να καβαλάμε ένα κύμα. Όσο είμαστε πάνω σε αυτό θα κυριαρχούμε».

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ

Ο ίδιος δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για το πόσο εύκολα μπορούν να αλλάξουν οι ισορροπίες κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος φέρνοντας σαν παράδειγμα το γκραν πρι Σιγκαπούρης, όπου η Red Bull βίωσε έναν καταστροφικό αγώνα.

«Η F1 εξελίσσεται γρήγορα — βλέπετε πόσο γρήγορα κινούνται οι ομάδες και πόσο εύκολα από το Ζενίθ βρίσκονται στο Ναδίρ. Στο γκραν πρι Σιγκαπούρης φάνηκε ότι δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός, ποτέ».

Η ομάδα με έδρα το Μίλτον Κέινς έχει χάσει μόνο μία φορά από την έναρξη της σεζόν, κάτι που συνέβη στο  Γκραν Πρι της Σιγκαπούρης.

Φερστάπεν και Red Bull έχουν αυτήν τη στιγμή ένα τεράστιο προβάδισμα με τον Χόρνερ να λέει ότι αυτό είναι  αποτέλεσμα της εξαιρετικής συνεργασίας των δύο. «Πιστεύω ότι ο Μαξ είναι στην κορυφή του παιχνιδιού», συμπλήρωσε ο αρχιμαέστρος της πρωταθλήτριας ομάδας.