Αγκαλιά με τον τρίτο του τίτλο στο πρωτάθλημα οδηγών βρέθηκε ο Μαξ Φερστάπεν που δεν άφησε κανέναν να του χαλάσει το πάρτι νίκης στο χθεσινό γκραν πρι του Κατάρ, τερματίζοντας το μονοθέσιο της Red Bull στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Το κυριακάτικο γκραν πρι στο Κατάρ αποδείχθηκε καταραμένο για τη Mercedes ( παρά την καλή εκκίνηση) , εξαιτίας της σύγκρουσης των δύο οδηγών της (με θύμα τον Χάμιλτον που εγκατέλειψε).

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Τζορτζ Ράσελ ( Mercedes) που επανήλθε μετά τη σύγκρουση με τον Χάμιλτον ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Πιάστρι με τη McLaren.  Ο Ολλανδός από χθες, εξασφάλισε τον τρίτο του τίτλο παρόλο που απομένουν ακόμη πέντε δύσκολοι γύροι. Ο 26χρονος πιλότος προσβλέπει στο επόμενο πρωτάθλημα μιας και η σταδιακή αναβάθμιση των μονοθεσίων της McLaren αλλά και η πολυαναμενόμενη επιστροφή της Mercedes, θα παιδέψουν από τη νέα σεζόν τον Ολλανδό.

Ο Μαξ Φερστάπεν κέρδισε το Κατάρ διά περιπάτου σημειώνοντας την 14η φετινή του νίκη σε 17 αγώνες της Formula 1, μία μέρα μετά την κατάκτηση του φετινού τίτλου.