Με «ντρίμπλα» παρόμοια με αυτήν που έκανε ο Αδωνις Γεωργιάδης, απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με τον αν θα ψήφιζε νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο Μάκης Βορίδης.
Ο κ. Βορίδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υποστήριξε ότι το ζήτημα είναι προς το παρόν στο «ψυγείο» και πως η συζήτηση θα ανοίξει όταν το αποφασίσει ο πρωθυπουργός. Μέχρι να συμβεί κάτι τέτοιο ο υπουργός Επικρατείας, ισχυρίστηκε ότι το θέμα είναι σε «ακαδημαϊκό» επίπεδο και μπορεί να τοποθετηθεί ως πολίτης και όχι ως πολιτικός.
«Είναι ένα ζήτημα το οποίο το έχει ‘κλείσει’ ο πρωθυπουργός υπό την έννοια ότι όταν αποφασίσει εκείνος, θα ανοίξει τη συζήτηση. Δεν έχει κανένα νόημα να συζητάμε. Το χειρίζεται ο πρωθυπουργός. Όταν είχε τεθεί το ζήτημα, είχα πει την άποψή μου. Από τότε ο πρωθυπουργός το διευκρίνισε και είπε ‘εγώ θα πω ό,τι έχω να πω για το ζήτημα αυτό’. Ο πρωθυπουργός και ειδικά αυτός ο πρωθυπουργός, με αυτά τα αποτελέσματα, τα πολιτικά και τα εκλογικά δεν πιέζεται. Ό,τι θεωρεί σωστό, αυτό θα πράξει. Η συζήτηση θα ανοίξει όταν αποφασίσει ο πρωθυπουργός να την ανοίξει», είπε αρχικά.
«Δεν το κάνω για να κλείσω μία ακαδημαϊκή συζήτηση. Μία ακαδημαϊκή συζήτηση, δηλαδή μία συζήτηση πάνω στα υπέρ, στα κατά μπορεί να διεξάγεται στην κοινωνία, αλλά πολιτικά όταν δεν υπάρχει πρωτοβουλία και δεν έχει εκδηλωθεί, δεν υπάρχει νόημα να γίνεται αυτή η συζήτηση. Θα πρέπει να τοποθετηθώ όχι ως πολιτικός, γιατί δεν έχει υπάρξει πολιτική πρωτοβουλία, θα πρέπει να τοποθετηθώ, προσωπικά, ιδιωτικά ως μέλος της κοινωνίας ως πολίτης», προσέθεσε.
Επιπλέον, διευκρίνισε ότι αυτό που είχε πει ο Στέφανος Κασσελάκης, ότι, δηλαδή, θέλει να αποκτήσει με τον σύντροφό του δύο παιδιά, μέσω παρένθετης μητέρας, «αυτή τη στιγμή δεν επιτρέπεται».
Ωστόσο, τότε είχε υποστηρίξει πως: «Δεν συμφωνώ με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και δεν θα ψηφίσω υπέρ ενός τέτοιου νόμου», σε αντίθεση με τώρα που κράτησε κλειστά τα χαρτιά του.
Απέφυγε να τοποθετηθεί και ο Άδωνις Γεωργιάδης
Παρόμοια στάση τηρήσει και ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ είχε επίσης αποφύγει να δώσει ξεκάθαρη απάντηση για το ζήτημα σημειώνοντας ότι «όταν η κυβέρνηση αποφασίσει να φέρει το νομοσχέδιο για τον γάμο θα σας πω τι θα κάνω. Θα το τοποθετήσω σε ένα νομοσχέδιο που δεν υπάρχει;».
Ο κ. Βορίδης ως υπουργός Επικρατείας είναι αρμόδιος για το κοινοβουλευτικό έργο της κυβέρνησης και μένει να φανεί ποιος και πώς θα συντονίσει νομοθετικά την υπόθεση εάν η κυβέρνηση κατεβάσει το νομοσχέδιο προς ψήφιση στη Βουλή, με δεδομένο κι ότι υπουργοί που διαφωνούσαν με νομοθετικές πρωτοβουλίες και είχαν καταψηφίσει νομοσχέδια κατά το παρελθόν είχαν παραιτηθεί.
Πάντως, προς το παρόν η κυβέρνηση δείχνει να μην σχεδιάζει να φέρει προς ψήφιση ένα νομοσχέδιο, το οποίο ενδέχεται να προκαλέσει γκρίνιες στο εσωτερικό.