Στη Γάζα αγωνιούν για τον χρόνο εκδήλωσης της χερσαίας επίθεσης των Ισραηλινών και στο Καράτσι «σκοτώνονται» για την υποψήφια Μις Κόσμος του Πακιστάν.
Το δίχως άλλο η ζωή είναι αλλού λύπες και αλλού… παραλογισμός, αλλά αυτό που συμβαίνει αυτές τις μέρες στο Πακιστάν πραγματικά δεν έχει εξήγηση.
«Η μεγαλύτερη ντροπή της χώρας»
Όπως γράφει το BBC, ο Γερουσιαστής Μουστάφ Αχμέντ του κόμματος Jamaat-e-Islami αποκάλεσε «τη μεγαλύτερη ντροπή της χώρας» την υποψηφιότητα της Έριν Ρόμπιν για τον διαγωνισμό της Μις Κόσμος 2023. Μάλιστα, ο εκτελών χρέη πρωθυπουργού της χώρας, Ανουάρ ουλ χακ Κακαρ, διέταξε έρευνα για το συμβάν και το τι πρέπει να γίνει από τούδε και στο εξής, ενώ η συζήτηση επί του καυτού θέματος μεταξύ των αντρών της χώρας έχει πάρει φωτιά.
Τι όμως ακριβώς είναι αυτό που έχει αναστατώσει άπαντες στη χώρα της Νότιας Ασίας; Η Έριν Ρόμπιν, είναι 24 χρονών, Χριστιανή από το Καράτσι, η οποία είναι αποφασισμένη να εκπροσωπήσει το βαθιά συντηρητικό Πακιστάν στον διαγωνισμό ομορφιάς Μις Κόσμος.
Για όλα φταίει το μαγιό
Η Ρόμπιν εξελέγη Μις Κόσμος Πακιστάν μεταξύ 5 φιναλίστ στον σχετικό διαγωνισμό που έγινε στις Μαλδίβες από τον όμιλο Yugen Group με έδρα το Μπαχρέιν που έχει επίσης τα δικαιώματα για τους διαγωνισμούς Μις Κόσμος Μπαχρέιν και Μις Κόσμος Αίγυπτος.
Κι ενώ ο διαγωνισμός Μις Κόσμος πρόκειται να διεξαχθεί στο Ελ Σαλβαδόρ τον Νοέμβριο, η εκπάγλου καλλονής Ρόμπιν δηλώνει στο βρετανικό δίκτυο «πραγματικά υπέροχα που θα εκπροσωπήσω το Πακιστάν, απλά δεν καταλαβαίνω ποιος ο λόγος γι’ αυτό το κακό. Νομίζω ότι για όλα φταίει το γεγονός ότι θα παρελάσω με το μαγιό σε ένα δωμάτιο γεμάτο με άντρες».
«Να αλλάξω τα μυαλά των ανθρώπων»
Αυτοί που επικρίνουν, πάντως, την υποψηφιότητα τους επιμένουν ότι θα εκπροσωπήσει μια χώρα που δεν θέλει να εκπροσωπηθεί, ιδιαίτερα από τη στιγμή που τα καλλιστεία είναι σπάνια στο Πακιστάν, όπου η πλειοψηφία των πληθυσμού είναι μουσουλμάνοι. Να σημειωθεί ότι τα 72 χρόνια του διαγωνισμού Μις Κόσμος, το Πακιστάν δεν έχει ποτέ λάβει υποψηφιότητα.
Ίσως γι’ αυτό δικαίως η Ρόμπιν όταν ερωτήθηκε στο δεύτερο μέρος του διαγωνισμού, που έγινε μέσω Zoom, ρωτήθηκε ποιο θα ήταν το ένα πράγμα που θα ήθελε να κάνει για την χώρα της απάντησε: «θα ήθελα να αλλάξω τα μυαλά των ανθρώπων που κάνουν το Πακιστάν να φαίνεται σαν μια χώρα κολλημένη στο χθες».