H Lancia μπορεί να έχει ατονίσει εμπορικά τα τελευταία χρόνια, αλλά, όπως έχουν ανακοινώσει τα στελέχη της η επαναφορά της είναι προ των πυλών.

Το νέο ιταλικό μοντέλο, η Lancia Delta είναι έτοιμη να επιστρέψει! Το μοντέλο που αποτέλεσε ένα από τα πιο εμπορικά μοντέλα της ιταλικής σχολής και διακρίθηκε στους αγώνες, σήμερα, μπαίνει και πάλι στα πλάνα των Ιταλών, ώστε να κατακτήσει τις εκθέσεις και τους φανατικούς του σπορ, μικρομεσαίου μοντέλου. Την ανακοίνωση της επιστροφής της Delta έκανε ο Λούκα Ναπολιτάνο, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Όλοι θέλουν τη Delta και δεν γίνεται να λείπει από τα πλάνα μας. Θα επιστρέψει και θα είναι πραγματική Delta. Ένα συναρπαστικό αυτοκίνητο, ένα μανιφέστο προόδου και τεχνολογίας».

Mάλιστα, ο ίδιος αποκάλυψε ότι, το νέο μοντέλο θα είναι ηλεκτρικό, με απώτερο στόχο να θέσει τους πυλώνες εξηλεκτρισμού της ιταλικής φίρμας με τον καλύτερο τρόπο.  Η Delta αναμένεται να κάνει το επίσημο ντεμπούτο της το 2026.  Η επόμενη γενιά θα πατάει σε νέα πλατφόρμα, ενώ, θα προσφέρεται με νέες μπαταρίες, με τους Ιταλούς να διατυμπανίζουν ότι η αυτονομία του θα αγγίζει τα 700 χλμ. Επίσης, έως το 2024 θα εμφανιστεί στην αγορά και το νέο Ypsilon που βρίσκεται στην αγορά για περισσότερο από δέκα χρόνια.

Συγκεκριμένα, η ιταλική φίρμα αναμένεται να λανσάρει το 2024 τη νέα Ypsilon, ενώ το 2026 θα γίνει η επαναφορά ενός θρυλικού μοντέλου της νέας Delta! Και το μπαράζ μοντέλων δεν θα μείνει εδώ. Θα έχει στα σκαριά και ένα όνομα από το παρελθόν τη νέα Gamma, που θα είναι η ηλεκτρική της λιμουζίνα! Θα υπόσχεται αυτονομία 700χλμ.

Στο παρακάτω ο ιταλικός τετράτροχος …διαολος!