Μαίνεται ο «πόλεμος» στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις διαγραφές του Νίκου Φίλου, Πάνου Σκουρλέτη και Δημήτρη Βίτσα από τον πρόεδρο του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη, με την Κουμουνδούρου να επανέρχεται στο θέμα.
Η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δώρα Αυγέρη επανήλθε στο θέμα των διαγραφών ασκώντας κριτική στα συγκεκριμένα στελέχη.
«Υπάρχει μια διαδικασία η οποία είναι σε εξέλιξη για μέλη του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ και στελέχη. Τα όργανα, με βάση τις καταστατικές προβλέψεις, θα αποφανθούν. Έχουν κινηθεί οι διαδικασίες. Άρα, ξέρετε, εγώ δεν θα επέλεγα και ως δημοσιογράφος, αν έκανα αυτή τη δουλειά σήμερα, να βάλω τίτλο ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαγράφει από τις ΗΠΑ. Έχουν κινηθεί οι διαδικασίες, όπως προβλέπεται από το καταστατικό, ακριβώς με αυτόν τον πολιτικό στόχο, αν γίνεται και από σήμερα και από αύριο να κάνουμε δουλειά στο πεδίο, να απαντάμε στα μεγάλα ζητήματα» τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ.
Για τους κ.κ Φίλη, Σκουρλέτη και Βίτσα η κ. Αυγέρη τόνισε: «Μέχρι χθες το βράδυ ήταν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ με μια εξάντληση υπομονής και ανοχής από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλω να θυμίσω ότι υπήρχαν συναντήσεις με τους συντρόφους.
«Πολλοί δεν ψήφισαν Κασσελάκη αλλά σέβονται τις διαδικασίες» τόνισε η κ. Αυγέρη
Ο Στέφανος Κασσελάκης συναντήθηκε με τον Νίκο Φίλη στο γραφείο του στη Βουλή. Ήταν από τις πρώτες συναντήσεις που έκανε. Προσπάθησε να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος και κυρίως να δοθεί το νεύμα και στους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στην προοδευτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας ότι ακριβώς γίνεται αυτό το πράγμα.
Δυστυχώς όμως, απ ό, τι φαίνεται, εδώ δεν έχουμε μόνο μια έλλειψη σεβασμού προς το εκλογικό αποτέλεσμα, τις διαδικασίες και την ίδια τη διαδικασία, έτσι όπως αυτή προβλέπεται από το καταστατικό, δηλαδή εκλογή από τη βάση. Αλλά να μου επιτρέψετε να πω ότι έχουμε και μια έλλειψη σεβασμού και προς το πρόσωπο του Προέδρου αλλά και των υπολοίπων μελών του ΣΥΡΙΖΑ».
«Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία ηγεσία»
Στη συνέχεια η κ. Αυγέρη ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μια ηγεσία.
«Μπορεί σε κάποιους να αρέσει, μπορεί σε κάποιους να μην αρέσει, γιατί αυτό δεν είναι συμβατό με αυτό που είχαν στο μυαλό τους. Αλλά αυτή είναι η απόφαση. Ας αφήσουμε τα πράγματα και την ίδια τη ζωή να αποδείξει ποιος έχει δίκιο και ποιος έχει άδικο. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στο νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να ασκήσει πολιτική; Μέχρι στιγμής όλοι όσοι καμώνονται ότι τους ενδιαφέρει η πολιτική, δεν επέτρεψαν ούτε να διατυπωθεί η πολιτική πρόταση και το σχέδιο, ούτε πολύ περισσότερο να έχουμε εφαρμογή της πολιτικής στην πράξη και στο πεδίο».
Πρόσθεσε δε, ότι «πολλοί δεν ψήφισαν Κασσελάκη αλλά σέβονται τις διαδικασίες. Υπάρχουν σύντροφοι και συντρόφισσες που λένε αυτό “είναι το αποτέλεσμα. Θα υπηρετήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, με αυτή την ηγεσία κυρίως έχοντας ως στόχο την πολιτική αλλαγή. Γιατί αυτό θέλει ο κόσμος”. Και βέβαια όλα είναι προς αξιολόγηση. Κι εγώ που σας μιλώ, όλοι αξιολογούμε και αξιολογούμαστε. Αλλά να δώσουμε το περιθώριο. Εδώ και ένα μήνα που ασκώ αυτά τα καθήκοντα, δυστυχώς είμαι στη δυσάρεστη θέση αντί να απαντώ στον κύριο Σκρέκα ή στον κύριο Μαρινάκη ή να προβάλλω τα νέα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ, να απαντώ σε δηλώσεις συντρόφων μου και συντροφισσών μου στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο» .
Τέλος, ανέφερε ότι «δεν μπορείς να λες τη μια στιγμή ότι το κόμμα σου, το κόμμα στο οποίο ανήκεις, είναι διεφθαρμένο. Δεν μπορείς να αποκαλείς το κόμμα σου τσόντα. Τότε πως παραμένεις σε αυτό το κόμμα και την ίδια στιγμή να προγράφεις τη δημιουργία ενός νέου κομματικού φορέα και μάλιστα να του δίνει και όνομα από την τηλεόραση».