Η Nissan αποκάλυψε το Nissan Hyper Force, το εντυπωσιακό τελευταίο μέλος της καινοτόμου σειράς των πέντε concept οχημάτων «hyper». Όπως δηλώνει η Nissan το συγκεκριμένο μοντέλο έχει σχεδιαστεί για τους λάτρεις των αγώνων και όσους λαχταρούν την έκρηξη της αδρεναλίνης στην πίστα, αλλά ταυτόχρονα έχουν οικολογική συνείδηση.

Το Nissan Hyper Force προστίθεται σε μια σειρά από άλλα καινοτόμα οχήματα Nissan που παρουσιάζονται στο Japan Mobility Show 2023.

Είναι ένα πλήρως ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων πουπροσφέρει υψηλή περιβαλλοντική απόδοση και άνεση στην καθημερινή χρήση.

Φέρει ένα  πλήρως ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης υψηλής απόδοσης,  το οποίο μπορεί να παράγει ισχύ έως και 1.000 kW.

Το εξωτερικό επιτυγχάνει υψηλές αεροδυναμικές επιδόσεις. Επίσης, φέρει δύο modes οδήγησης, το “R” (αγώνων) και το “GT” (grand touring).

Τα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού είναι εξοπλισμένα με ζώνες ασφαλείας τεσσάρων σημείων και είναι κατασκευασμένα από ελαφριά, εξαιρετικά άκαμπτα ανθρακονήματα προσφέροντας άνετη οδήγηση σε μεγάλες αποστάσεις.

Προσφέρει αυτόνομη οδήγηση με hyper LIDAR σχεδιασμένο για να  εξασφαλίζει υψηλό επίπεδο ασφάλειας τόσο στους δημόσιους δρόμους όσο και στην πίστα.

Ένα ακόμα εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του Nissan Hyper Force είναι μια καινοτόμος εμπειρία επαυξημένης πραγματικότητας (AR) και εικονικής πραγματικότητας (VR) που επιτρέπει την απρόσκοπτη οδήγηση τόσο στον πραγματικό όσο και στον εικονικό κόσμο. Όταν το όχημα είναι σταματημένο, ο οδηγός μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα ειδικό κράνος με τυφλές προσωπίδες για VR που επιτρέπει την είσοδο σε μια «παιχνιδοποιημένη» οδηγική εμπειρία, με λειτουργίες που επιτρέπουν τον αγώνα ενάντια στον χρόνο ή τους διαδικτυακούς αγώνες.

Με τη χρήση σκελετών προσωπίδων για AR, ο οδηγός μπορεί να τρέξει ενάντια σε φίλους του ή ακόμα και ενάντια σε επαγγελματίες οδηγούς σε μια πίστα, μια δυνατότητα που επιτρέπει στους χρήστες να προωθήσουν με ασφάλεια τις οδηγικές τους δεξιότητες σε πραγματικές πίστες.

Σηματοδοτώντας μια σημαντική αλλαγή όσον αφορά τα αυτοκίνητα επιδόσεων, το Nissan Hyper Force ανταποκρίνεται στις συνεχώς εξελισσόμενες προτιμήσεις των περιβαλλοντικά συνειδητοποιημένων πελατών. Με την φιλικότητα προς το περιβάλλον, τις ηλεκτρικές επιδόσεις και τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό ασφαλείας, αυτή η φιλοσοφία είναι το όραμα της Nissan για ένα πλήρως ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο επόμενης γενιάς.