Οι σχέσεις των ανθρώπων περνούν από διάφορα κύματα και πολλές διακυμάνσεις. Σύμφωνα με έρευνες ειδικών υπάρχουν κοινά χαρακτηριστικά που υποδηλώνουν ότι οι συνομιλητές μας μπορεί να μην έχουν την αξιοπιστία που παρουσιάζουν.
Ποια είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα αναξιόπιστα άτομα
Αγνοούν τα φυσικά σας όρια. Για παράδειγμα, στέκονται πολύ κοντά σας και όταν απομακρύνεστε καλύπτει ξανά την απόσταση, δεν δέχεται το “όχι” ως απάντηση ή ακόμα και χαριτωμένες ενέργειες όπως το γαργάλημα ενώ έχετε ζητήσει να σταματήσει.
Δεν διακόπτουν την οπτική επαφή. Αρκετοί χειριστικοί χαρακτήρες, όπως είναι οι ναρκισσιστές και οι ψυχοπαθείς, έχουν την τάση να κοιτούν έντονα στα μάτια.
Κυριαρχούν στη συζήτηση.
Η διάθεσή τους αλλάζει γρήγορα.Μοιάζουν αποξενωμένοι.Αν παρά την συνεχή οπτική επαφή αυτό που βλέπετε απέναντί σας θα το περιγράφατε ως “βλέμμα πεθαμένου”
Ανοίγονται πολύ γρήγορα.
Κάνουν αγενείς αναφορές.
Δεν έχουν ενσυναίσθηση.
Προχωράνε πολύ γρήγορα. Μπορεί μια σχέση που εξελίσσεται γρήγορα να μοιάζει ως “σωστή” αλλά κρύβει και παγίδες.
Ξέρουν πολλά για εσάς. Βγαίνετε λίγο αλλά έχουν ήδη μάθει πού δουλεύετε, πώς λένε τη διπλανή σας στη δουλειά, πού πήγατε σχολείο κι άλλα τέτοια. Μην το αντιμετωπίσετε ελαφρώς ακόμα κι αν το παρουσιάσουν ως κάτι νορμάλ να σας ψάχνει κάποιος τόσο πολύ πριν καν γνωριστείτε ουσιαστικά.
Τι να προσέξετε
Σας λένε πώς να νιώσετε.
Δεν ακούν όταν λέτε”όχι”.
Αρνούνται να ζητήσουν συγγνώμη.
Δεν μπορούν να ελέγξουν τα συναισθήματά τους.Αυτό θα σας ενοχλήσει σίγουρα αλλά θα το καταλάβετε σε όλο του το εύρος αν δείτε πώς αλληλεπιδρούν με τους άλλους ανθρώπους.
Οι σκέψεις τους είναι άσπρο ή μαύρο.
Στρέφουν τον έναν ενάντια τον άλλο.
Είναι ασυνεπείς και απρόβλεπτοι.
Δεν λένε ξεκάθαρα την ιστορία τους.Δώστε σημασία αν αυτά που σας περιγράφουν μοιάζουν σαν να μην είναι όλη η αλήθεια ή αν κάθε φορά που κάτι λένε αλλάζει η περιγραφή.
Δεν κρατούν το λόγο τους.
Δεν μπορούν να αντέξουν την αρνητική κριτική.