Το νέο Ariya, είναι το νέο ηλεκτρικό μοντέλο που προσφέρει μεγάλη αυτονομία, . Σύμφωνα με την ιαπωνική φίρμα το μήκος του στα 4,59 μέτρα, το κατατάσσει στην κατηγορία των μικρομεσαίων SUV . Οι αγοραστές θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα από δύο εκδόσεις, με έναν ή και δύο ηλεκτροκινητήρες, καθώς και με δύο διαθέσιμες μπαταρίες, με χωρητικότητα 63 και 87 KWh με αυτονομία έως 480 χλμ.

Στον τομέα των νέων τεχνολογιών θα φέρει το σύστημα υποστήριξης οδηγού ProPILOT 2.0 και το ProPILOT Remote Park, ως στάνταρ χαρακτηριστικά για όλα τα μοντέλα περιορισμένης έκδοσης του Nissan Ariya. Ειδικότερα, το ProPILOT 2.0 δίνει τη δυνατότητα στους οδηγούς να πάρουν τα χέρια τους από το τιμόνι, κάτω από ορισμένες συνθήκες, μειώνοντας τον φόρτο εργασίας του οδηγού και το στρες κατά την κυκλοφορία σε αυτοκινητόδρομο μιας λωρίδας.

Στο εγγύς μέλλον η Nissan δίνει έμφαση στις νέες τεχνολογίες που θα θωρακίζουν την ασφάλεια των επιβατών. Συγκεκριμένα η ιαπωνική φίρμας έχει στα σκαριά μια νέα τεχνολογία που θα δίνει τη δυνατότητα στο αυτοκίνητο να αποφεύγει τα άσκοπα ατυχήματα. Η νέα τεχνολογία χρησιμοποιεί ακριβείς πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, με τα συγκεκριμένα δεδομένα να αναλύονται από το συγκεκριμένο σύστημα, το οποίο επεμβαίνει μόλις διαπιστώσει ότι, υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης. Η νέα τεχνολογία συνδυάζει πληροφορίες που παρέχονται από συσκευές υψηλών επιδόσεων επόμενης γενιάς, όπως LIDAR, ραντάρ και κάμερες.

Tο ProPILOT Assist βοηθά στην οδήγηση κατά την κυκλοφορία στους αυτοκινητόδρομους με δύο τρόπους. Όταν η κυκλοφορία επιβραδύνεται, το ProPILOT Assist αντιδρά, βοηθώντας ακόμη και στο να σταματήσετε εντελώς. Όταν ξεκινήσει ξανά η κυκλοφορία, μπορεί να σας επαναφέρει στην  προκαθορισμένη ταχύτητα. Επιπλέον, χρησιμοποιώντας κάμερες, το ProPILOT Assist αναγνωρίζει τη διαγράμμιση  της  λωρίδας του  αυτοκινητόδρομου και βοηθά να διατηρείται το όχημα στο κέντρο της λωρίδας.