Δεν υπάρχει καμία διάκριση, αφού περπατούν σε δύο πόδια, ακόμα και για εκείνα που κρατιούνται στην αγκαλιά.

Αλλάζει μόνο η οπτική αποτύπωση της μετάβασης. Τη μια στιγμή ένα παιδί φωνάζει στην αγκαλιά, την άλλη στιγμή βρίσκεται τυλιγμένο σε αιματοβαμμένο σεντόνι.

Ενας άνθρωπος περπατά, ένας άνθρωπος διαμελισμένος, σχεδόν 10.000 οι νεκροί στη Γάζα, κόβεται μεθοδικά και το τελευταίο κλωνάρι του δέντρου.

Μια γειτονιά υπάρχει, μια γειτονιά ένα με το χώμα, και ακόμη πιο βαθιά.

Η γη εκχερσώνεται, «αν θέλετε να σκοτώσετε ό, τι έχει απομείνει από εμάς, απλώς ενημερώστε μας», θα πει μιλώντας στο Al Jazeera, ο διευθυντής του νοσοκομείου Αλ Σίφα, Muhammad Abu Silmeyeh, που βομβαρδίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής.

Ηταν μπροστά στην είσοδο του νοσοκομείου ασθενοφόρα, σκοτώθηκαν ασθενείς, όπως και σε άλλα δύο νοσοκομεία.

Τα οποία μόνο στέγη πια μπορούν να προσφέρουν γιατί οι γιατροί έχουν γυμνά τα χέρια, χωρίς εφόδια.

«Μας τελείωσαν τα ιατρικά εφόδια, δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τον μεγάλο αριθμό των θυμάτων και σε λίγες ώρες οι γεννήτριες θα σταματήσουν», είπε. «Το νεκροτομείο του νοσοκομείου είναι εντελώς γεμάτο. Κρατάμε τους νεκρούς στα φορτηγά-ψυγεία μας.

«Έχουμε στείλει μηνύματα SOS σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Abu Silmeyeh, προσθέτοντας ότι το νοσοκομείο διαθέτει το μεγαλύτερο τμήμα θερμοκοιτίδας νεογνών, τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις χειρουργείου και τη μεγαλύτερη μονάδα εντατικής θεραπείας στον θύλακα.

Φθάνουν οι νεκροί τις 10.000 και λέγεται ότι 4.000 από αυτούς είναι παιδιά που δεν θα μεγαλώσουν ποτέ, που δεν θα κατοικήσουν ποτέ τη Γάζα, για την οποία όπως όλα δείχνουν αποφασίστηκε η ερημοποίησή της, ένα μέλλον εφιαλτικό με εκτοπισμένο πληθυσμό, χωρίς ομφάλιο λώρο, άνυδρο.

«Το κτίριο πίσω μου στεγάζει χιλιάδες ασθενείς και θύματα. Τώρα στέκεται χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα», δήλωσε από τον περίβολο του νοσοκομείου. «Αν θέλετε να σκοτώσετε ό,τι έχει απομείνει από εμάς, απλά ενημερώστε μας. Αν αυτό το νοσοκομείο καταρρεύσει, ολόκληρος ο τομέας της υγείας θα καταρρεύσει».

Ο διευθυντής του νοσοκομείου στέκει ανάμεσα στις βόμβες και ο κόσμος υπάρχει, υπάρχει τομέας Υγείας, υπάρχουν γιατροί που προσπαθούν χωρίς σύνεργα και μηχανήματα, υλικά και αναλώσιμα.

Απομάκρυναν ένα νεκρό άλογο από την είσοδο του νοσοκομείου. Πότισε το δρόμο το αίμα του. Εμπόδιζε νεκρούς και ζωντανούς που έπρεπε να διακομιστούν εκεί.

Πέθανε με τα μάτια ανοικτά το άλογο.

To νοσοκομείο Αλ Σίφα βομβαρδίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής. Ο Παλαιστίνιος υπουργός Υγείας σημείωσε ότι υπάρχουν αναφορές για δεκάδες θύματα. Το χτύπημα έγινε σε κονβόι ασθενοφόρων έξω από το νοσοκομείο που μετέφερα βαριά τραυματίες στη Ράφα προκειμένου να βγουν εκτός Γάζας για να λάβουν την ιατρική φροντίδα που χρειάζονται και το νοσοκομείο Αλ Σίφα δεν είναι σε θέση πλέον να τους προσφέρει.

 Βίντεο από την επίθεση στο νοσοκομείο Αλ Κουντς

Το κανάλι Quds News Network δημοσιεύει βίντεο με την επίθεση στο Αλ Κουντς. Είναι το τρίτο νοσοκομείο που χτυπήθηκε από το Ισραήλ ταυτόχρονα μαζί με το Αλ Σίφα και το Ινδονησιακό Νοσοκομείο.

Θύματα στο Ινδονησιακό Νοσοκομείο

Ανησυχία για δεκάδες νέα θύματα από τον βομβαρδισμό στο Ινδονησιακό Νοσοκομείο που ήταν σχεδόν ταυτόχρονα με αυτή εναντίον του Αλ Σίφα. Το χτύπημα έγινα δίπλα στο νοσοκομείο και σε σχολεία, όπου χιλιάδες εκτοπισμένοι έχουν πάει για να βρουν καταφύγιο.

Το παρακάτω βίντεο που δημοσιεύτηκε στο κανάλι Quds News Network είναι ενδεικτικό της καταστροφής.

Το τέλος των ψευδαισθήσεων

Νέα σφαγή έξω από το νοσοκομείο Αλ Σίφα/ Πηγή: Quds News Network

Ασθενοφόρα χτυπήθηκαν στο Αλ Σίφα/ Πηγή: Quds News Network