Το «κίνημα της γραβάτας» των επιστημόνων, που έβγαλε στους δρόμους ο νόμος Κατρούγκαλου, φαίνεται πως επανασυστήνουν οι δικηγόροι με αφορμή την αλλαγή του τρόπου φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών με την εφαρμογή ελάχιστου τεκμαρτού εισοδήματος που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
Ηδη οι δικηγόροι αποφάσισαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών, έκτακτη συνεδρίαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας το Σάββατο με φυσική παρουσία στην Αθήνα ενώ απευθύνονται ήδη στους λοιπούς φορείς των ελεύθερων επαγγελματιών, επιστημόνων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων για συντονισμό των δράσεων «προκειμένου να διαμορφωθεί ένα κοινό μέτωπο κατά των νέων μέτρων, με σκοπό την απόσυρσή τους».
Από την πλευρά της η κυβέρνηση υπεραμύνεται των αλλαγών στο φορολογικό καθεστώς των επαγγελματιών ενώ το νομοσχέδιο με τις νέες ρυθμίσεις αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση εντός της εβδομάδας και το οικονομικό επιτελείο περιμένει να δει τις παρατηρήσεις που θα γίνουν από τους επαγγελματίες. «Αυτήν τη στιγμή δεν εξετάζουμε βελτιώσεις. Κάνουμε τον διάλογο, ακούμε τις όποιες παρατηρήσεις και αντιρρήσεις» υπογράμμισε ο υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης προσθέτοντας ότι «καθόλη τη διαδικασία τη διαβουλευτική, η κυβέρνηση αυτή ακούει, αλλά δεν θα αλλάξει ο σκοπός του νομοσχεδίου. Δεν φτάνει να ακούσουμε ότι κάτι δεν μας αρέσει, πρέπει να ακούμε και τις εναλλακτικές».
Πόσο θα κοστίζει το τυρί φέτα
Με την παραγωγή αιγοπρόβειου γάλακτος να έχει μειωθεί σημαντικά, η αγορά αναζητά λύσεις προκειμένου οι τιμές να κρατηθούν χαμηλά. Κι αυτό γιατί αν οι τιμές ξεφύγουν, υπάρχει ο κίνδυνος να δούμε την τελική τιμή της φέτας ακόμα και πάνω από 20 ευρώ το κιλό. Οπως σημειώνουν οι παραγωγοί, στα τέλη Νοεμβρίου αναμένεται να φανούν οι επιπτώσεις της κακοκαιρίας, καθώς τότε ξεκινάει η φετινή γαλακτοκομική σεζόν.
Βελτίωση στον αναπτυξιακό νόμο
Στο υπουργείο Ανάπτυξης επεξεργάζονται βελτιώσεις στον αναπτυξιακό νόμο ώστε να επιταχυνθούν και να απλοποιηθούν επιδοτούμενα προγράμματα, όπως είναι το «Εξοικονομώ». Ταυτόχρονα, αναλύονται κίνητρα για συγχωνεύσεις ή συνενώσεις επιχειρηματικών σχημάτων, με στόχο την αύξηση του μεγέθους της μέσης ελληνικής επιχείρησης.
Ποντάρουν στην Κύπρο
Οι ελληνικές τράπεζες και αρκετές μεγάλες, κυρίως, επιχειρήσεις ξεκινούν μεγάλα σχέδια για επέκταση των δραστηριοτήτων στην Κύπρο. Βασικός στόχος είναι η προσέλκυση επενδυτών και κεφαλαίων από ΗΠΑ, καθώς η Κύπρος προσφέρει πιο γνώριμο φορολογικό και νομικό πλαίσιο, με πολλές ομοιότητες με εκείνα της Ιρλανδίας ή της Βρετανίας. Με τα θεσμικά πλαίσια των δύο τελευταίων, οι Αμερικανοί είναι αρκετά εξοικειωμένοι και, συνεπώς, η Κύπρος θα μπορούσε να γίνει η εναλλακτική πύλη εισόδου στην ευρωπαϊκή αγορά. Επιπλέον κέρδος βρίσκουν στη χαμηλή φορολογία και, κυρίως, στο σταθερό φορολογικό πλαίσιο.
Κληρονόμοι πλουσίων
Ο Μικ Τζάγκερ δεν είναι ο μόνος: ο Μπιλ Γκέιτς, ο Ζάκερμπεργκ και άλλοι πλούσιοι δεν θα αφήσουν ούτε ευρώ στα παιδιά τους! Οπως διαβάζουμε στον ot.gr, ο αρχηγός των Rolling Stones έχει δηλώσει ότι, εάν πουλήσει το μερίδιό του από τα δικαιώματα των τραγουδιών του γκρουπ, θα το κάνει για φιλανθρωπικό σκοπό.
Ολος ο κόσμος πιστεύει ότι τα παιδιά των εκατομμυριούχων έχουν μια εύκολη και τακτοποιημένη ζωή στο 100% των περιπτώσεων, με ένα μέλλον γεμάτο πλούτο χάρη στη φήμη και τη στρατοσφαιρική οικονομική υγεία των γονιών τους, οι οποίοι, εκτός από το ότι τους προσφέρουν την καλύτερη θέση στην κοινωνία, θα τους αφήσουν μια μέρα μια τεράστια κληρονομιά. Αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Τουλάχιστον αυτό έχει αποκαλύψει ο Μικ Τζάγκερ, ένας από τους μύθους του ροκ εν ρολ, ο θρυλικός αρχηγός των Rolling Stones.
Μέρισμα 23 δισ. δολαρίων
Η Shell έχει εξοργίσει τους ακτιβιστές για το κλίμα με τα σχέδια να πληρώσει τους μετόχους τουλάχιστον 23 δισ. δολάρια σε μερίσματα φέτος, παρά τα μειωμένα κέρδη, καθώς ετοιμάζεται να περικόψει εκατοντάδες θέσεις εργασίας από το τμήμα χαμηλών εκπομπών άνθρακα. Ο διευθύνων σύμβουλος της Shell Γαουέλ Σαγουάν είπε στους επενδυτές να αναμένουν πληρωμές «πολύ μεγαλύτερες» από τις προσδοκίες, λίγες μέρες αφότου εκπόνησε σχέδια για περικοπή έως και 25% του προσωπικού που εργάζεται στην ομάδα λύσεων χαμηλών εκπομπών άνθρακα της Shell, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Guardian».