Είναι εντελώς ανορθολογικό να πηγαίνουν χαμένα τόσα βλήματα στο μέτωπο Ουκρανίας-Ρωσίας: 5.000 πύραυλοι, βόμβες και οβίδες εκτοξεύονται από κάθε πλευρά καθημερινά στο 800 χιλιομέτρων μέτωπο, 10.000 βλήματα εν συνόλω. Ένα και μόνο στρατιώτη να σκότωνε την ημέρα κάθε βλήμα, θα είχαμε 10.000 νεκρούς ημερησίως, κρατάει 620 ημέρες τώρα ο πόλεμος – θα είχαν προ πολλού εξοντωθεί και οι δύο στρατοί, θα είχαμε ειρήνη.

Γνωρίζουμε όμως ότι στο «μέτωπο» της Γάζας –μετά βίας 50 χιλιόμετρα– κάθε βόμβα σκοτώνει, κατά τους υπολογισμούς της Χαμάς, 10-500  άμαχους Παλαιστίνιους. Επειδή σίγουρα υπερβάλλει, ας δεχθούμε 50 θύματα κατά μέσον όρο, άρα για τα 2.500.000 Παλαιστινίων απαιτούνται 50.000 βλήματα, 10 ημερών ουκρανικά βλήματα που αλλιώς θα έσκαγαν «στον γάμο του Καραγκιόζη» στις στέπες.

Έτσι, θα τέλειωνε ο πόλεμος και θα γλίτωνε το Ισραήλ από το άγος της προσφυγής σε πυρηνική βόμβα, όπως υπέδειξε άξιος υπουργός της Κυβέρνησης Νετανιάχου. Τη δε πυρηνική βόμβα να την δώσει το Ισραήλ στην Ουκρανία! Θα γινόταν και το Κίεβο πυρηνική δύναμη, θα διαπραγματευτεί την ειρήνη επί ίσοις όροις με τη Μόσχα – και θα βρεθούμε στον καλύτερο δυνατό κόσμο.

Ορισμένοι κοντόφθαλμοι υποστηρίζουν ότι το σχέδιο πάσχει διότι οι οχυρωμένοι στα λαγούμια πολεμιστές της Χαμάς θα διασωθούν παρά τις 10.000 βλήματα και θα χρειαστεί να εξοντωθούν με αέρια – κάτι που θα δημιουργούσε ανεπιθύμητους συνειρμούς. Όμως με τους Παλαιστίνιους της Γάζας εξαφανισμένους, δεν θα μπορούν να ισχυρίζονται οι δολοφόνοι ηγέτες της Χαμάς ότι αποτελούν τον στρατό κάποιου έθνους – ούτε θα είχαν έθνος να φορολογούν για να διαθέτουν δικό τους στρατό.

Άρα «αραβική εταιρεία Wagner» θα γίνει η Χαμάς· καλύτερος εργοδότης στην περιοχή από το Ισραήλ δεν υπάρχει. Θα τους προσλάβει ο Νετανιάχου τους άνδρες της Χαμάς, θα στείλει τους μισούς να αντιμετωπίσουν τη Χεζμπολάχ και τους άλλους μισούς να επιβάλλουν το δίκιο του ισχυρότερου στα κατεχόμενα της Δυτικής Όχθης.

Και θα ζούσαμε πλέον στον άριστο των δυνατών και αδύνατων κόσμων.  Διότι είναι φανερό ότι την επίλυση του Μεσανατολικού εμποδίζει η ύπαρξη των 2.500.000 Γαζαίων.

Υπάρχει, έχω ακούσει, ισραηλινό σχέδιο, αντί να εξοντωθούν, να εκτοπιστούν στην Αίγυπτο οι Γαζαίοι. Ας διδασκόμαστε από την ιστορία: το ίδιο έκαναν οι Ρωμαίοι πριν 2.000 χρόνια και εκτόπισαν από τα ίδια μέρη τους Εβραίους στην Αίγυπτο – και να πού βρισκόμαστε σήμερα.

Αν είχαν εξοντωθεί όλοι τότε –όπως έκαναν οι Αθηναίοι με του Μήλιους, ο Αλέξανδρος με τους Θηβαίους, όπως πρέπει να γίνει τώρα με τους Παλαιστίνιους – δεν θα γινόταν αυτή τη συζήτηση. Θα είχαμε βρει άλλα θέματα να κάνουμε πολέμους.