Ο κτηνοτρόφος Κόλιν Ντέβερο πέρασε έναν μήνα στο νοσοκομείο, μετά το δάγκωμα που δέχτηκε από κροκόδειλο του αλμυρού νερού ύψους 3,2 μέτρων στη βόρεια Αυστραλία.
Ο τυχερός μέσα στην ατυχία του κτηνοτρόφος δήλωσε στο ABC News ότι στην προσπάθειά του να επιβιώσει, δάγκωσε το μάτι του κροκόδειλου κι έτσι σώθηκε.
Η δοκιμασία του ξεκίνησε τον περασμένο μήνα, αφού σταμάτησε σε μια λίμνη, ενώ ταξίδευε για να κατασκευάσει περίφραξη κοντά στον ποταμό Φίνις.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, ο Ντέβερο παρατήρησε ψάρια να κολυμπούν στη μέση της λίμνης. Τη στιγμή που πήγε να απομακρυνθεί, ο κροκόδειλος τον άρπαξε από το δεξί του πόδι, τον ταρακούνησε πέρα-δώθε σαν «κουρέλι» και τον τράβηξε στο νερό.
Μέσα στην αγωνία του, προσπάθησε πρώτα να κλωτσήσει τον κροκόδειλο στα πλευρά με το άλλο του πόδι, προτού βρει την ευκαιρία να τον δαγκώσει. «Ήμουν σε τόσο δύσκολη θέση, αλλά κατά λάθος τα δόντια μου έπιασαν το βλέφαρό του. Ήταν αρκετά χοντρό, σαν να κρατιόταν από δέρμα, αλλά τράβηξα πίσω το βλέφαρο του και με άφησε».
Μετά, όπως είπε, πήδηξε μακριά και έτρεξε στο αυτοκίνητό του. Ο κροκόδειλος τον κυνήγησε για λίγο, ίσως τέσσερα μέτρα, αλλά μετά σταμάτησε.
Τυχερός μέσα στην ατυχία του
Ο Ντέβερο χρησιμοποίησε μια πετσέτα και κάποιο σχοινί για να σταματήσει την αιμορραγία στο πόδι του, όπως είπε, προτού φτάσει ο αδελφός του και τον οδηγήσει 130 χιλιόμετρα βόρεια στο Βασιλικό Νοσοκομείο του Ντάργουιν.
«Αν ο κροκόδειλος με είχε δαγκώσει κάπου αλλού, θα ήταν διαφορετικά», είπε ο ίδιος. «Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξω αυτό που κάνω, περιφερόμουν πολύ καιρό σε αυτή τη βαλτώδη περιοχή για να φτιάχνω φράχτες, αλλά αυτό που έγινε μου άνοιξε τα μάτια», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με την τοπική κυβέρνηση, οι κροκόδειλοι προστατεύονται από τον νόμο, καθώς παρουσιάζουν τεράστιο επιστημονικό και ανθρώπινο ενδιαφέρον καθώς και πολύτιμο τουριστικό αξιοθέατο.
Η τελευταία θανατηφόρα επίθεση κροκόδειλου συνέβη τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους στον ποταμό Κένεντι στη χερσόνησο Κέιπ Γιορκ, στο Κουίνσλαντ.