Σε συνέντευξη του, ο Αλέξης Κούγιας μίλησε για την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου και για τον θάνατο του 17χρονου από πυρά αστυνομικού. «Εμφανίστηκαν στο δικαστήριο 7 κορυφαίοι επιστήμονες, οι οποίοι κατέθεσαν πως η ιστορία με την κεταμίνη είναι πρωτοφανής» ανέφερε ο γνωστός ποινικολόγος.
Μιλώντας στο «MEGA Σαββατοκύριακο», ο γνωστός δικηγόρος ανέφερε πως φέρνουν την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου στη Διεθνή Ένωση Επιστημών Δικαίου, για να δείξουν πώς μπορεί να δημιουργηθεί μία δικαστική πλάνη.
«Επτά κορυφαίοι επιστήμονες κατέθεσαν υπέρ της Πισπιρίγκου»
«Όπως γνωρίζετε, ενώ κανείς επιστήμονας δεν υπερασπίζεται την κατηγορουμένη, στο δικαστήριο εμφανίστηκαν 7 κορυφαίοι επιστήμονες, οι οποίοι εξετάστηκαν υπέρ της κ. Πισπιρίγκου και κατέθεσαν πως η ιστορία με την κεταμίνη είναι πρωτοφανής και δημιούργημα της φαντασίας ενός καθηγητού, ο οποίος μέχρι τα 52 του σπούδαζε. Οι καθηγητές και ιατροδικαστές κατέθεσαν πως αυτό είναι στη φαντασία του συγκεκριμένου κυρίου.
Οι δύο καθηγητές που ήρθαν είπαν πως η Πισπιρίγκου είναι αθώα και δεν υπάρχει θανατηφόρα δόση κεταμίνης γενικά. Επίσης, με ενημέρωσαν πως φέρνουν το θέμα της Πισπιρίγκου στη Διεθνή Ένωση Επιστημών Δικαίου, για να δείξουν πώς μπορεί να δημιουργηθεί μία δικαστική πλάνη».
«Η ιατροδικαστική και η βαλλιστική έδειξε πως έχουμε ένα τραύμα που είναι στην εξωτερική πλευρά του χεριού»
Αναφερόμενος στον θάνατο του 17χρονου από όπλο αστυνομικού στη Βοιωτία, ο Αλέξης Κούγιας είπε πως τα περιστατικά που έχουν εμφανιστεί με αστυνομικούς είναι τρία, στη Βοιωτία, στο Πέραμα και στη Θεσσαλονίκη.
«Σε όλους είμαι συνήγορος υπερασπίσεως αλλά είναι άσχετα μεταξύ τους. Όπως με ενημέρωσαν, οι υπηρεσίες ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ πρέπει να έχουν σε όλη την Ελλάδα περίπου 500 περιπτώσεις ακινητοποιήσεων οχημάτων. Τα τελευταία χρόνια υπήρξε μία παραβατική συμπεριφορά δύο νεαρών Ρομά που έχασαν τη ζωή τους, αλλά το άτυχο παιδί αυτό δεν ήταν Ρομά. Η ιατροδικαστική και η βαλλιστική έδειξε πως έχουμε ένα τραύμα που είναι στην εξωτερική πλευρά του χεριού από πυροβολισμό εξ επαφής», είπε αρχικά και συνέχισε:
«Το δεύτερο είναι πως το θύμα έκανε μία ενστικτώδη κίνηση και ο αστυνομικός κρατούσε το όπλο με το δάχτυλο στη σκανδάλη και έγινε η εκπυρσοκρότηση. Ο 17χρονος δεν έβγαινε από το αυτοκίνητο και τον έβγαλε ο αστυνομικός και εκεί έγινε ο πυροβολισμός. Η βαλλιστική έδειξε πως είχε πυρίτιδα στο χέρι άρα ακούμπησε το όπλο. Έρχεται και η κατάθεση του αδελφού του που είπε πως ακούμπησε το όπλο να το επιβεβαιώσει».