Τον χαμό ενός εκ των μεγαλύτερων σκόρερ θρηνεί η Ολλανδία. Ο Ρουντ Χελς, έφυγε από τη ζωή στα 75 του χρόνια. Από το 1964 μέχρι το 1984, ο ολλανδός αρχισκόρερ πέτυχε συνολικά 344 τέρματα σε 513 συμμετοχές με τη φανέλα των Τέλστερ, Φέγενορντ, Γκόου Αχέντ Ιγκλς, Κλαμπ Μπριζ, Αγιαξ, Αντερλεχτ, Σπάρτα Ρότερνταμ, Αϊντχόφεν και Μπρέντα. Με την εθνική ομάδα της Ολλανδίας, σκόραρε 11 φορές σε 20 συμμετοχές. Αναδείχθηκε πέντε φορές πρώτος σκόρερ στην Eredivisie, ενώ κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών το 1970 με τη Φέγενορντ. Παράλληλα κατέκτησε δυο πρωταθλήματα με τον Αγιαξ και ένα με την ομάδα του Ρότερνταμ.

Υπάρχει σενάριο για ΑΕΚ – Μπακασέτα;

Τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή και τη διακοπή λόγω των εθνικών ομάδων, στην Τουρκία έχουν φουντώσει τα δημοσιεύματα για ΑΕΚ και Μπακασέτα. Ο αρχηγός της Γαλανόλευκης δεν σκοπεύει να ανανεώσει με την Τράμπζονσπορ και το καλοκαίρι θα αποχωρήσει ως ελεύθερος αναζητώντας αλλού την τύχη του. Οι Τούρκοι γνωρίζοντας τη σχέση του Μπακασέτα με την ΑΕΚ, πήραν φόρα και άρχισαν τα σενάρια επιστροφής, κάτι που τη δεδομένη στιγμή τουλάχιστον δεν φαίνεται να έχει βάση. Οχι γιατί η Ενωση δεν εκτιμά τον διεθνή άσο και δεν θα τον ήθελε, αλλά γιατί εκείνος δείχνει να μην έχει ως προτεραιότητά του την επιστροφή στην Ελλάδα. Κάποια στιγμή, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μου, μπορεί να προκύψει θέμα…

Κάλυψε το τατουάζ στον λαιμό του!

Στο ΝΒΑ δεν αστειεύονται καθόλου με τα θέματα που αφορούν στις σχέσεις της Λίγκας με τους χορηγούς της. Και δεν αφήνουν να ξεφύγει το παραμικρό. Γι’ αυτό υποχρέωσαν τον ΛαΜέλο Μπολ των Σάρλοτ Χόρνετς να καλύψει με ταινία ένα τατουάζ που έχει στον λαιμό του με τα αρχικά LF. Ο λόγος; Τα αρχικά προέρχονται από τις λέξεις LaFrance, που είναι το μεσαίο όνομα του Μπολ και το όνομα ενός θείου του. Είναι όμως και η επωνυμία μιας εταιρείας ειδών ένδυσης, ιδιοκτησίας του παίκτη.

Ο Μπολ είχε κάνει το τατουάζ πριν φτιάξει τη εταιρεία, όμως πλέον υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων, καθώς το ΝΒΑ έχει άλλους χορηγούς στον τομέα της ένδυσης και δεν θα μπορούσε να επιτρέψει την παράλληλη διαφήμιση. Αλλος κόσμος πραγματικά…

Θα ήθελε κάποιον 32 ετών;

Τα πρωταθλήματα στον… πάγο ένεκα των εθνικών ομάδων, οπότε οι μεταγραφές μοιάζουν με τα αγαπημένα αναγνώσματα του κοινού. Κάπως έτσι, λέγεται πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα ήθελε τον Αντουάν Γκριεζμάν αν και εφόσον η ομάδα αλλάξει ιδιοκτησία.

Σύμφωνα με αγγλικά Μέσα, οι Κόκκινοι Διάβολοι επιθυμούν να αποκτήσουν από την Ατλέτικο Μαδρίτης τον Γκριεζμάν. Να σημειώσω τα εξής: πρώτον, ο γάλλος μεσοεπιθετικός έχει ρήτρα 25 εκατ. ευρώ. Δεύτερον, είναι 32 ετών. Και τρίτον, δεν έχει εκδηλώσει τάσεις φυγής από την ισπανική πρωτεύουσα.

Εφυγε και ξαναγύρισε με άλλο φακό επαφής

Ο Γιόνας Βόλφαρτ-Μπότερμαν, για τους φίλους του μπάσκετ, ήταν μέλος της Εθνικής Γερμανίας που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Eurobasket 2022.

Τώρα, ο συγκεκριμένος παίκτης έγινε πρωταγωνιστής σε ένα απίστευτο σκηνικό.  Οπως έμαθα, στη διάρκεια αγώνα του γερμανικού πρωταθλήματος ανάμεσα στην ομάδα του, το Αμβούργο, και τη Μπάμπεργκ, ο ηλικίας 33 ετών ψηλός αναγκάστηκε να μεταβεί στο πάρκινγκ του γηπέδου ώστε να πάει στο αυτοκίνητό του.

Είχε χάσει έναν φακό επαφής. Και δεν μπορούσε να βρει το… αναπληρωματικό ζευγάρι φακών που πίστευε πως είχε στη βαλίτσα του…

Ρεκόρ στη φόρμουλα

H Red Bull Racing σημείωσε χθες την 20ή νίκη της μέσα στο 2023 και κατέχει πλέον το ρεκόρ με τις περισσότερες νίκες σε μια σεζόν. Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε στη Mercedes, από το 2016, που είχε σημειώσει 19 νίκες σε μια σεζόν.

Στο γκραν πρι στο Λας Βέγκας, σημειώνω πως οδηγός της… ημέρας ήταν ο Εστεμπαν Οκόν, που κατάφερε να εκκινήσει από τη 16 θέση και τελικώς να τερματίσει με φουλ το γκάζι στην τέταρτη!

Τα ξενύχτια τον… έκαψαν!

Eκτός Εθνική Τσεχίας τέθηκε ο Γιάκουμπ Μπράμπετς για πειθαρχικό παράπτωμα στο οποίο υπέπεσε μαζί με άλλους δύο συμπαίκτες του μετά το παιχνίδι με την Πολωνία. Συγκεκριμένα, ο κεντρικός αμυντικός του Αρη, μαζί με τους Κούφαλ και Κούχτα, παραβίασε τον εσωτερικό κανονισμό καθώς σύμφωνα με τα ΜΜΕ της πατρίδας του οι τρεις ποδοσφαιριστές ξενύχτησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σε νυχτερινό κέντρο μετά το συγκεκριμένο ματς.

Ετσι, η ομοσπονδία αποφάσισε τον αποκλεισμό και των τριών ενόψει της αποψινής εντός έδρας αναμέτρησης με τη Μολδαβία στο Ολομουτς.