Ελληνικό χρώμα είχε η υποδοχή του προέδρου της Νότιας Κορέας από τον βασιλιά Κάρολο, καθώς ο Βρετανός γαλαζοαίματος επέλεξε για την περίσταση να φορέσει γραβάτα με μικρές ελληνικές σημαίες, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που ακολουθούν.
Ο βασιλιάς Κάρολος, ο οποίος έχει ελληνικές ρίζες, έχει επιλέξει και άλλες φορές να φορέσει την ίδια γραβάτα προκειμένου να τιμήσει την καταγωγή του.
Μάλιστα, πριν από λίγες μέρες, στις 14 Νοεμβρίου όταν έκλεισε τα 75 του χρόνια, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης προς τιμήν του φόρεσε και πάλι γραβάτα με την ελληνική σημαία.
Λίγο μέρες νωρίτερα, στα τέλη Οκτωβρίου, ο βασιλιάς Κάρολος είχε φορέσει την ίδια γραβάτα κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στην Κένυα.
Δείτε το βίντεο
Το 2018 όταν είχε επισκεφθεί την χώρα μας είχε φορέσει μανικετόκουμπα με την ελληνική σημαία. Επίσης, όταν είχε υποδεχθεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Λονδίνο φορούσε πάλι γραβάτα με την ελληνική σημαία.
Η ελληνική καταγωγή του
Ο βασιλιάς Κάρολος ΙΙΙ μέχρι πρότινος είχε τον επίσημο τίτλο του πρίγκιπα της Ουαλίας. Είναι ο μεγαλύτερος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ και του πρίγκιπα Φίλιππου, ενώ ως ο πρωτότοκος κατέχει τον τίτλο ευγενείας του Δούκα της Κορνουάλης. Μιας και ο πρίγκιπας Φίλιππος είχε ελληνική καταγωγή, έτσι και ο Κάρολος έχει επισημάνει πολλές φορές τη σχέση του με την Ελλάδα.
Πιο συγκεκριμένα, ο πατέρας του, πρίγκιπας Φίλιππος όσο και ο παππούς του, πρίγκιπας Ανδρέας ήταν μέλη της ελληνικής βασιλικής οικογένειας. Ο προπάππος του είναι ο βασιλιάς Γεώργιος Α’ των Ελλήνων.
Όμως, δεν γνώρισε ποτέ τον παππού του, ενώ ο Φίλιππος είχε φυγαδευτεί από τη χώρα μέσα σε ένα καφάσι από πορτοκάλια. Τα αισθήματα του για την χώρα στην οποία γεννήθηκε, ήταν πάντα αμφίσημα. Δεν έζησε ποτέ στην Ελλάδα και κληρονόμησε τη δυσπιστία του πατέρα του απέναντι στη χώρα.
Αλλά ο νέος βασιλιάς, Κάρολος, είναι διαφορετικός. «Κληρονόμησε» την αγάπη του για την Ελλάδα από τη γιαγιά του Αλίκη και αυτή ήταν που τον έφερε σε επαφή με το ελληνικό παρελθόν του.