Ενας πρώην πρωθυπουργός – σύμφωνα με την ανάλυση ενός πρώην πρωθυπουργού και τέως προέδρου της ΝΔ που έχει πιάσει το ιστορικό χαμηλό για το κόμμα του 18,85% σε εθνική αναμέτρηση – δεν μπορεί να κάνει «τόσο λάθος» όταν βγαίνει να εκφράσει ενστάσεις για τις επιλογές μιας κυβέρνησης.

Η επισήμανση αφορούσε τα ελληνοτουρκικά. Αλλά άσπονδοι εσωκομματικοί φίλοι του συγκεκριμένου, που έχουν μελετήσει την πολιτική του ψυχοσύνθεση, θα στοιχημάτιζαν ότι κάτι αντίστοιχο πιστεύει και για τη διαφωνία του με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ή για τον ανένδοτο που έχει ξεκινήσει υπέρ των γονεϊκών προτύπων μιας μάνας κι ενός πατέρα και κατά εκείνων των δύο μαμάδων ή των δύο μπαμπάδων.

Οι προειδοποιητικές βολές του λαλίστερου απ΄ όσους έφτασαν κάποτε να κατέχουν το πιο επιθυμητό αξίωμα της ελληνικής πολιτικής σκηνής φαίνεται να βασίζονται στη δική του ερμηνεία των διαθέσεων της κοινής γνώμης. «Η κοινωνία κινείται δεξιότερα», διαπίστωσε ο Αντώνης Σαμαράς. Εξού κι αυτός κηρύττει μια στροφή του κυβερνώντος κόμματος προς την κατεύθυνση την οποία υποδεικνύει η συντηρητικότερη πτέρυγά του. Είναι έτσι όμως;