Προγραμματισμένο να λανσαριστεί το 2024, το Renault 5 E-Tech electric αποτελεί μία μοντέρνα, εξηλεκτρισμένη έκδοση του εμβληματικού Renault 5, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Πριν την επίσημη αποκάλυψη του μοντέλου, η Renault σηκώνει ένα κομμάτι από την κουρτίνα, δίνοντάς μας την ευκαιρία να ρίξουμε μία κλεφτή ματιά σε ορισμένες λεπτομέρειες του εξωτερικού σχεδιασμού του μοντέλου παραγωγής, που παραπέμπουν σαφώς στον προκάτοχό του.

 

Το μοντέλο θα εφοδιάζεται με εξαιρετικά προηγμένες τεχνολογίες. Ενσωματωμένο στο αυτοκίνητο θα είναι και το Reno, το επίσημο avatar της Renault. Αυτός ο συνοδηγός επόμενης γενιάς – με ανθρώπινα χαρακτηριστικά λειτουργίας – θα προσφέρει μια ψηφιακή εμπειρία που εισάγει πλήρως το χρήστη στον κόσμο της Renault, προσφέροντάς του νέες εμπειρίες, τόσο στην οδήγηση όσο και στη διαβίωση στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Εξοπλισμένο με αμφίδρομο ενσωματωμένο φορτιστή, το Renault 5 E-Tech electric θα είναι το πρώτο όχημα παραγωγής που θα διαθέτει τεχνολογία V2G (όχημα σε δίκτυο). Υποστηριζόμενη από την Mobilize, η τεχνολογία V2G δίνει τη δυνατότητα στο Renault 5 E-Tech electric να παρέχει ενέργεια στο δίκτυο. Αυτό το χαρακτηριστικό θα είναι διαθέσιμο από το 2024, αρχικά στη Γαλλία και τη Γερμανία και στη συνέχεια το 2025 στην Αγγλία. Αυτή η τεχνολογία θα δώσει την ευκαιρία στον οδηγό του ηλεκτρικού Renault 5 E-Tech να εξοικονομήσει χρήματα από τη φόρτιση, αλλά και να μειώσει τα συνολικά έξοδα για ηλεκτρική ενέργεια, πουλώντας ηλεκτρική ενέργεια πίσω στο δίκτυο.

Για αυτό το πολύ ιδιαίτερο λανσάρισμα, η Renault συνεργάστηκε με την Publicis Conseil για να δημιουργήσει μια καμπάνια-teaser η οποία ξεχωρίζει όχι μόνο ως προς το περιεχόμενο, αλλά και ως προς το τη χρονική της διάρκεια, καθώς ξεκινά τρεις μήνες πριν από την επίσημη αποκάλυψη.