Με ορίζοντα το διήμερο της 9ης-10ης Δεκεμβρίου που είναι προγραμματισμένη η νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η ηγεσία της Κουμουνδούρου προετοιμάζει ένα μπαράζ εξωστρεφών δράσεων, αλλά και περιοδειών σε περιοχές όπου έχουν μείνει ακάλυπτοι μετά τις διασπάσεις του κόμματος, αλλά και καταγραφής των «απωλειών» ανά νομό και πόλη.
Η περιοδεία για παράδειγμα των Δώρας Αυγέρη και Πάνου Ρήγα σε Ξάνθη και Ροδόπη την προηγούμενη εβδομάδα κρίθηκε θετική και σε αυτό το μοτίβο θα κινηθούν οι της ηγεσίας και αλλού.
Ταυτόχρονα με την καμπάνια για εγγραφή νέων μελών αλλά και νέων βιογραφικών για τον νέο τεχνοκρατικό ΣΥΡΙΖΑ – την επιστασία της ψηφιακής πλατφόρμας έχει ο Λευτέρης Κρέτσος, ενώ τα θινκ τανκ βλέπει η Διάνα Βουτυράκου – που συνεχίζεται στα 27 think tanks από όπου θα προκύψει και η νέα ατζέντα που θέλουν να πάει στην κοινωνία.
Oι αναπληρώσεις των 103 μελών της ΚΕ και των άλλων οργάνων – ΠΓ, Επιτροπής Δεοντολογίας, Νομαρχιακών – μετά τις αποχωρήσεις επίσης δρομολογούνται – θα υπάρχει μια νέα ανθρωπογεωγραφία στην ΚΕ του Σαββατοκύριακου, ενώ ένα πρώτο στίγμα θα δούμε με την Πολιτική Γραμματεία που θα προηγηθεί και θα εξειδικεύσει και τον οδικό χάρτη του συνεδρίου του Φεβρουαρίου.
Στο σκληρό πολιτικό πεδίο, η Κουμουνδούρου θέλει να γείρει προγραμματικά όπως έδειξε και η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στην τελευταία ΚΟ και με αιχμή κατά βάσιν την πρόταση για το νέο φορολογικό σύστημα αλλά και τη στέγαση.
Εδώ εστιάζεται και η παράλληλη στρατηγική συσπείρωσης του κόμματος και με ταυτόχρονη δομική επίθεση στην κυβέρνηση. Εκτιμήθηκε θετικά η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη Γερουσία της Βουλής στην ΚΟ αλλά και η ευρύτερη κινητοποίησή του στα ευρωπαϊκά δρώμενα, που εκ των πραγμάτων επικαιροποιεί και το brand ΣΥΡΙΖΑ μέσω των επαφών του.
«Αυτό που λέω είναι ότι πρέπει να δώσουμε χρόνο στον νέο πρόεδρο.
Πολλώ δε μάλλον, όταν έχουν περάσει μόλις δύο μήνες από την εκλογή του. Ο,τι συμβαίνει δηλαδή σε όλα τα κόμματα έπειτα από μια αλλαγή ηγεσίας», είπε χθες η Ολγα Γεροβασίλη, ένα πρόσωπο πάντα κοντά στον Τσίπρα.
Το βλέμμα πάντως της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι και στον νέο φορέα των 11 που αποχώρησαν, αλλά και στις ευρύτερες διεργασίες, καθώς καταγράφεται ανησυχία για παράταση της περιδίνησης και ένας νέος κύκλος εσωστρέφειας που πάντα καραδοκεί, λόγω και του νέου ανταγωνισμού που ανοίγεται στην προοδευτική περιοχή αλλά και λόγω του φόβου νέων αποχωρήσεων. Μια παγίδα θεωρούν στελέχη με γνώση του πολιτικού σχεδιασμού είναι ο μονομερής πόλεμος με τους αποχωρήσαντες και ο «κανιβαλισμός» της ίδιας εκλογικής δεξαμενής.