Με την ηλεκτροκίνηση να βρίσκεται σε βρεφική ηλικία και τους 50αρηδες οδηγούς να  έχουν ζήσει μια τετράτροχη γενιά – ή και δύο! – με μοντέλα που ανάβουν φωτιές στην άσφαλτο και επιδόσεις που χαρίζουν απλόχερα χαμόγελα, το Formentor VZ 310 δεν είναι άλλο ένα παιχνίδι υψηλών επιδόσεων που ίσως το μέλλον να έχει γράψει τη δική του ιστορία, όταν τα ηλεκτρικά μοντέλα θα είναι μονόδρομος ( ίσως αυτό να συμβεί μετά το 2035!) .

Και πώς να μην σε δελεάζει το Formentor VZ 310, όταν το σπορ πακέτο της  CUPRA έχει συλλέξει από την γκάμα του ομίλου VW τα καλύτερα διαμάντια της μηχανολογίας. Φέρει έναν ατίθασο 2.0 TSI κινητήρα, που επιθυμεί να εργάζεται στα …κόκκινα! Και αυτό αποτυπώνεται και στους αριθμούς με την ισχύ των 310 ίππων που ποδίδεται από τις 5.450 έως τις 6.500 σ.α.λ. και η μέγιστη ροπή των 400 Nm που παραμένει ζωντανή από τις 2.000 έως τις 5.450 σ.α.λ..

Το σπορ πακέτο ενισχύει από το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG επτά σχέσεων και η κίνηση μοιράζεται αυτόματα στους τέσσερις τροχούς. Όλο αυτό το πακέτο κινητήρα – κιβωτίου σε συνδυασμό με το σπορ στήσιμο του στο δρόμο ξεδιπλώνουν, όπου και αν βρεθεί, το Cupra,  τις κορυφαίες επιδόσεις με τα πρώτα 100 χλμ./ώρα να έρχονται από στάση σε μόλις 4,9 δλ. και η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Παιχνίδι για λίγους, αλλά το Formentor VZ 310 δεν είναι έτοιμο να παραδώσει ακόμη τα όπλα!