Ως αμερικανοτραφής θα έπρεπε να το ξέρει. Οταν λες στους άλλους πόσο σπουδαίος είσαι είναι διαφήμιση. Οταν κάποιος άλλος τους το λέει είναι δημόσιες σχέσεις. Δηλώνοντας λοιπόν στο τηλεοπτικό κοινό ότι εξελέγη για την ανθρωπιά του και τη βούλησή του να σπάσει αβγά, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν διαχειρίζεται επιτυχημένα τη φήμη του ή την αντίληψη που προσδοκά να έχουν οι υπόλοιποι γι΄αυτή.

Προσπαθεί να τους πουλήσει έναν δημοκρατικό εαυτό. Ή μάλλον έναν αμεσοδημοκρατικό, αφού για να καταρτίσει το ευρωψηφοδέλτιο θα φτιάξει πρώτα «προκριματικά ψηφοδέλτια».

Ο συριζαίος αρχηγός – που έθεσε σαν στόχο την πρωτιά στις ευρωεκλογές, παρότι δημοσκόποι πλέον δεν αποκλείουν η αξιωματική αντιπολίτευση να τερματίσει τέταρτη – θα κατεβάσει τους δύο ευρωβουλευτές οι οποίοι του απέμειναν και θα συμπληρώσει τον κατάλογο με άλλους που «θα μπορέσουν να κάνουν αίτηση στο κόμμα και μετά θα πρέπει να περάσουν από την κοινωνία, να δείξουν όχι μόνο τις ικανότητές τους αλλά και την ενσυναίσθησή τους, τη διάδραση με την κοινωνία». Με δυο λόγια: θα δώσει στα μέλη τη δυνατότητα να επιλέξουν με εσωκομματική ψηφοφορία υποψήφιους για την Ευρωβουλή.