Τη μία μέρα έφυγε ο Νταμπράουσκας από τον ΟΦΗ. Την αμέσως επόμενη μέρα έφυγε ο Αναστασίου από την Κηφισιά. Και αμέσως «έσκασαν» τα δημοσιεύματα πως θα γίνει η… μετακίνηση του Αναστασίου από την Αθήνα προς το Ηράκλειο. Την αλήθεια θα τη διαβάσετε εδώ για το τι άποψη κυριαρχεί στην Κρήτη για τον έλληνα προπονητή. Οι διοικούντες την ομάδα τον θέλουν τον Αναστασίου. Ηταν ο πρώτος που σκέφτηκαν και μάλιστα το γνώριζε αυτό ο Αναστασίου. Αλλά στον ΟΦΗ τα πράγματα αυτή τη στιγμή δεν είναι ήρεμα, ο κόσμος είναι στα… κάγκελα και σας θυμίζω ότι οι οπαδοί πήγαν πρόσωπο με πρόσωπο προς τον πρώην προπονητή της ομάδας. Και μια μεγάλη μερίδα του κόσμου του ΟΦΗ είναι αντίθετη με την πρόσληψη Αναστασίου λόγω κάποιων παλαιότερων δηλώσεων που είχε κάνει για την ομάδα που υποστηρίζουν. Γι’ αυτό και γρήγορα η επιλογή του… κάηκε. Και πλέον η λίστα έχει μόνο ξένους. Ενας απ’ αυτούς; Ο Κρις Κόουλμαν. Εκεί έπεσε το τηλέφωνο από τους Κρητικούς, στον πρώην προπονητή του Ατρόμητου. Παρά το γεγονός πως κάποιοι εντός της ομάδας έλεγαν πως χρειάζεται ένας προπονητής που θα παίζει επίθεση και ο Κόουλμαν δεν είναι τέτοιος.

Το ρεκόρ της ΑΕΚ

Η εντυπωσιακή εμφάνιση της ΑΕΚ απέναντι στη Σάσαρι τις προάλλες, της χάρισε την απευθείας πρόκριση στους «16» του Basketball Champions League και ένα ρεκόρ. Οι 110 πόντοι που σημείωσε είναι οι περισσότεροι που έχει πετύχει ποτέ στη διοργάνωση, στην οποία μετέχει ανελλιπώς από το 2016, οπότε συστάθηκε. Η Ενωση μετρά συνολικά τέσσερις «κατοστάρες» στο BCL με τελευταία, πριν από την προχθεσινή, εκείνη που είχε σημειώσει σε βάρος της Χάποελ Χολόν στις 4 Νοεμβρίου του 2020, πριν από τρία χρόνια δηλαδή…

Και στην Κύπρο

φεύγουν προπονητές

Βραχύβια αποδείχθηκε η θητεία του Βλάνταν Μιλόγεβιτς στον πάγκο του Απόλλωνα Λεμεσού, με τον σέρβο τεχνικό να αποτελεί παρελθόν από τον σύλλογο. Η ομάδα του έχει μόλις έναν βαθμό στα πέντε τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος και το 2-2 με τον Εθνικό Aχνας οδήγησε τον Μιλόγεβιτς σε παραίτηση, λίγους μήνες μόλις μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας. Η διοίκηση του κλαμπ προσπάθησε να του αλλάξει γνώμη δίνοντας υπόσχεση για μεταγραφική ενίσχυση τον Ιανουάριο, αλλά ο έμπειρος τεχνικός έμεινε στην απόφασή του και πλέον ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Ο Λουτσέσκου έχει ρεύμα…

Πιο γρήγορα φαίνεται πως θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις για νέο συμβόλαιο στον Ραζβάν Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ. Αν και όλα έδειχναν πως η υπόθεση πήγαινε προς το τέλος της σεζόν, η πρόκριση στο Conference League και οι πρόσφατες δηλώσεις του ρουμάνου τεχνικού που ουσιαστικά δείχνει θετικός για παραμονή, ενδέχεται να επισπεύσουν τις διαδικασίες. Εξάλλου, από τον ΠΑΟΚ είναι δεδομένη η επιθυμία για συνέχιση της συνεργασίας των δύο πλευρών και το ερωτηματικό ήταν ο Λουτσέσκου.

Ο κάπτεν θα αλλάξει περιβάλλον;

Οι ισχυρισμοί χωρισμού του Τάσου Μπακασέτα με την Τράμπζονσπορ συνεχίζουν να αυξάνονται μέρα με τη μέρα. Ειδικά από τη στιγμή που ο 30χρονος έλληνας διεθνής μεσοεπιθετικός δεν βάζει την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο, το οποίο λήγει το καλοκαίρι, με την τουρκική ομάδα. Ο πρόεδρος της Τράμπζονσπορ, Ερτουγρούλ Ντογάν αποκάλυψε πως ο Τάσος Μπακασέτας έχει απορρίψει ήδη δύο προτάσεις ανανέωσης που του έχει κάνει η ομάδα της Τραπεζούντας. Στην Τουρκία συνεχίζουν να εμπλέκουν την ΑΕΚ σε όλες αυτές τις αρνήσεις του Μπακασέτα, αλλά η αλήθεια είναι διαφορετική. Ναι, η ΑΕΚ είναι στο μυαλό του αρχηγού της εθνικής ομάδας, πλην όμως δεν αφορά το τώρα. Αλλά το μέλλον. Για το τώρα, ο «Μπάκα» θέλει ένα προηγμένο πρωτάθλημα. Ισπανία, Γερμανία ή Ιταλία. Πρόταση πάντως θα έχει και από αλλού. Από πολύ μακριά. Από τα μέρη που βγάζει το… ψωμί του αυτόν τον καιρό ο Λιονέλ Μέσι.