Είναι τρεις φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής αλλά ήδη αρχίζει να ..γκρινιάζει δεξιά και αριστερά για το αυστηρό πρωτόκολλο των ψιλών γραμμάτων του συμβολαίου του, που μεταξύ άλλων του απαγορεύει να κάνει επικίνδυνα σπορ – με τον φόβο ενός τραυματισμού που μπορεί να του στοιχίσει τη συμμετοχή του σε γκραν πρι. Άλλωστε στο παρελθόν δεν είναι λίγα τα περιστατικά με πιλότους της Formula1 που κατά τη διάρκεια των διακοπών τους τραυματίστηκαν σοβαρά – σε αναρριχήσεις, ποδήλατο κ.α – βγάζοντας τους εκτός αγωνιστικής συμμετοχής για αρκετές εβδομάδες.

Συγκεκριμένα, ο Φερστάπεν ανέφερε στον επίσης πρωταθλητή Μαρκ Μάρκεθ στο MotoGP ότι το συμβόλαιο του στη Red Bull του απαγορεύει να συμμετέχει σε επικίνδυνα σπορ, Μεταξύ άλλων ο Ολλανδός ανέφερε ότι βάσει συμβολαίου δεν έχει δικαίωμα να οδηγήσει μοτοσικλέτα, σκι ( ακόμη η Formula1 βιώνει τον σοβαρό τραυματισμό του Σουμάχερ ) κ.α.

Πάντως, ο ίδιος δεν έχασε την ευκαιρία να «ειρωνευτεί» την αυστηρότητα του συμβολαίου του, τονίζονταν ότι «ακόμη και στο μπάνιο μπορείς να γλιστρήσεις και να χτυπήσεις στον αυχένα».

Δεν αποκλείεται ο «μικρός» να ζηλεύει τον επτά φορές Παγκόσμιο πρωταθλητή Λιούις Χάμιλτον, που ανά διαστήματα έχει ανεβάσει στα σόσιαλ μίντια και στους προσωπικούς λογαριασμούς του στο Facebook βίντεο κάνοντας σούζες με γουρούνες, σκι στη θάλασσα και άλλα επικίνδυνα αθλήματα που θα μπορούσαν να ενεργοποιήσουν την αυστηρότητα των ανθρώπων της ομάδας του. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχει οδηγήσει μοτοσικλέτα – χωρίς κράνος! – ενώ στα πιτ στοπ χρησιμοποιεί πάντα πατίνι για τις μετακινήσεις του.

Ο Φερστάπεν αποκάλυψε ότι έχει να κάνει σκι πάνω από πέντε χρόνια με το φόβο ενός τραυματισμού! Πάντως, ο ίδιος είπε ότι είναι πολύ συνειδητοποιημένος με το ρίσκο.