Αγκαλιά με την κιθάρα του και με φόντο το χριστουγεννιάτικο δέντρο πέρασε ο Λιούις Χάμιλτον τις γιορτές, με τον βρετανό πιλότο, χθες, να σβήνει την τούρτα των 39 χρόνων του. O βρετανός πιλότος, παρόλο που οι περισσότεροι πιστεύουν ότι βρίσκεται στη δύση της καριέρα του, συνεχίζει να οδηγεί με τις «μπαταρίες» ενός 20χρονου, ενώ πριν κρεμάσει τα… παπούτσια του, ονειρεύεται ένα πρωτάθλημα με πιλότους από όλο τον κόσμο και με μαύρους που θα έχουν τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες δυνατότητες.

Ο Χάμιλτον γεννήθηκε στις 7 Ιανουαρίου του 1985 στο Στίβενεϊτζ της Αγγλίας και οι γονείς του χώρισαν όταν ήταν δύο ετών. Εζησε με τη μητέρα του και σε ηλικία οκτώ ετών ξεκίνησε να τρέχει σε αγώνες καρτ. Στη Formula 1 μπήκε το 2007! Σημειώνω πως βρίσκεται στην κορυφή των πιλότων με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία του αθλήματος. Το 2021 προσπέρασε τον κορυφαίο έως τότε, Μίχαελ Σουμάχερ με τις 91 νίκες, ενώ δεν αποκλείεται στο εγγύς μέλλον να καταρρίψει και άλλα ρεκόρ. Συνολικά έχει πετύχει 103 νίκες. Σύμφωνα με όσα διάβασα, σκοπεύει να εγκαταλείψει τα γκραν πρι όταν σταματήσει να νιώθει νέος και άλλωστε αυτό αναφέρει και ο ίδιος και θα φύγει μόνο όταν κατακτήσει έναν ακόμη τίτλο, ώστε να είναι και ο πιλότος με τα περισσότερα πρωταθλήματα στην ιστορία του αθλήματος.

Τέλος, τονίζω πως τα δίδυμα τατουάζ στο χέρι του κρύβουν ένα μυστικό: γράφουν τη λέξη Loyalty, που σημαίνει αφοσίωση, προσήλωση στον στόχο.

Κοντά στην παραμονή σε τουρκικό έδαφος

Είναι αλήθεια και επιβεβαιώνεται ακόμα και από ανθρώπους πολύ κοντά στον Μπακασέτα ότι ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρθηκε έντονα για εκείνον. Λόγω Τερίμ, που το είπε το όνομά του στον Αλαφούζο από την πρώτη στιγμή του μεταξύ τους ραντεβού. «Είμαι εδώ για να κάνω τις μεταγραφές που χρειαζόμαστε», είχε πει ο Αλαφούζος. «Θέλω τον Μπακασέτα», είχε απαντήσει ο Τερίμ.

Ο «Μπάκα» όμως ήταν ανένδοτος για Παναθηναϊκό και από την Ελλάδα φαίνεται ότι ψηφίζει ΑΕΚ και μόνο. Αλλά έτσι κι αλλιώς δεν σκέφτεται ακόμα τον επαναπατρισμό και πλέον όλα δείχνουν πως θα καταλήξει στην Μπεσίκτας. Και θα παίξει σε μία από τις τρεις μεγαλύτερες ομάδες της Τουρκίας, κάτι που έμοιαζε να είναι στόχος του εξαρχής. Ο Μπακασέτας τα έχει βρει με την Μπεσίκτας για μεγάλο συμβόλαιο, μένει να συμφωνήσει και η Τραμπζονσπόρ για να γίνει από τώρα η μεταγραφή.

Τι βλέπει στη… σφαίρα ο Τσιτσιπάς

Μετά το τέλος της προσπάθειας της ελληνικής ομάδας στο Σίδνεϊ για το United Cup ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποκάλυψε μια σκέψη που έχει για το μέλλον του τένις στην Ελλάδα: «Εχω στον νου μου ένα πλάνο, που θέλω να εφαρμόσω σε μερικά χρόνια από τώρα. Δεν θα πω τι ακριβώς είναι, αλλά το έχω συζητήσει με την ομάδα μου και είναι ευπρόσδεκτη και η Μαρία Σάκκαρη. Μαζί είμαστε πιο δυνατοί και μπορούμε να καταφέρουμε μεγαλύτερα πράγματα. Αγαπάω τα παιδιά πάρα πολύ, παθιάζομαι για την ανάπτυξη του τένις στην Ελλάδα και εύχομαι στο μέλλον να βρω τον χρόνο να το κάνω», είπε.

Ενα ξεχωριστό μήνυμα

Μια κίνηση αγάπης και ευαισθησίας, πολλές φορές είναι πιο σημαντική από κάθε νίκη ακόμα και τίτλο. Και ο αθλητισμός έχει τη δύναμη να περάσει σπουδαία μηνύματα και να δώσει θάρρος σε αυτούς που το χρειάζονται.

Μια τέτοια είχαμε στο ΣΕΦ όταν η Λι Φεν, η σουηδέζα πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης του απλού γυναικών που αγωνίζεται στον Ολυμπιακό, κανόνισε και πραγματοποίησε, σε συνεννόηση με το σωματείο της, μία πολύ όμορφη κίνηση στη διάρκεια των αγώνων της Α1 κατηγορίας πινγκ πονγκ προς την αθλήτρια και προπονήτρια του ΑΣ Πέρα Αθηνών Ολγα Γεωργοπούλου, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Οπως με ενημέρωσε άνθρωπος που παρακολουθεί στενά τον χώρο, μαζί με τον πρωταθλητή Ευρώπης και κάτοχο παγκοσμίου κυπέλλου Ντιμίτρι Οβτσάροφ, το μεγαλύτερο όνομα του εφετινού πρωταθλήματος και του Ολυμπιακού, της χάρισαν μία υπέροχη ανθοδέσμη με την ευχή στα αγγλικά «να γίνεις γρήγορα καλά», όπως και μία μπλούζα της πειραϊκής ομάδας υπογεγραμμένη κι από τους δύο!

Η Λι Φεν έχει παλέψει δύο φορές με το ίδιο πρόβλημα και γι’ αυτό έμεινε μεγάλα διαστήματα εκτός δράσης τις τελευταίες δύο σεζόν. Το ξεπέρασε τον περασμένο Οκτώβριο και επανήλθε στους αγώνες.

Με νέο πρόεδρο η Σούπερ Λίγκα

Ο Μηνάς Λυσάνδρου είναι από το μεσημέρι της Παρασκευής ο νέος πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, αυτός που διαδέχεται τον Βαγγέλη Μαρινάκη (προσωρινή πρόεδρος ήταν η Κάτια Κοξένογλου). Επανέρχεται στον προεδρικό θώκο ύστερα από περίπου 2,5 χρόνια και άρα θα τον δούμε ξανά στην κεντρική σκηνή, με δεδομένο ότι προκύπτει η εξέλιξη αυτή ενώ είναι α’ αντιπρόεδρος του ΟΦΗ.

Την υποψηφιότητα Λυσάνδρου υπερψήφισαν 12 ΠΑΕ, ο Ολυμπιακός ψήφισε κατά, ενώ απείχε ο Βόλος. Σημειώνω πως ενεπλάκη και η ΕΠΟ στην όλη διαδικασία και το έκανε με τρόπο άκομψο, αφού παραδοσιακά έριχνε λευκή ψήφο και δεν έπαιρνε θέση, ενώ τώρα αποφάσισε να δώσει ψήφο υπέρ του νέου προέδρου.

Ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, Αλέξης Κούγιας, σε μια από τις τοποθετήσεις του έδειξε τη σαφή επιφυλακτικότητά του προς τον κ. Λυσάνδρου, αναφερόμενος σε σχέση του παράγοντα με την ΑΕΚ και τον Γιάννη Παπαδόπουλο. Και επίσης, ο κ. Κούγιας έκανε στο συμβούλιο τις εξής δύο προτάσεις: πρώτον κατέθεσε αίτημα ώστε στις συζητήσεις που θα γίνονται για την επαγγελματική διαιτησία να μην εκπροσωπεί τη Σούπερ Λίγκα μόνο ο Μηνάς Λυσάνδρου αλλά να συσταθεί τριμελής ή πενταμελής επιτροπή, ενώ με δεύτερο αίτημα ζήτησε αντιπροσωπεία της Λίγκας να επισκεφθεί άμεσα τον εισαγγελέα ποινικής δίωξης Αθηνών και ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, Σπυρόπουλο, και να δείξει άμεσο ενδιαφέρον για την υπόθεση του παράνομου στοιχηματισμού και των στημένων αγώνων.

Πανικός για έναν επιθετικό κλάσης

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η ανταπόκριση του κόσμου στην μπουτίκ της ΑΕΚ στην «Αγια-Σοφιά» για την εκδήλωση προς τιμήν του Θωμά Μαύρου χθες το μεσημέρι. Περισσότεροι από 3.000 φίλοι της Ενωσης έδωσαν το «παρών» και εξάντλησαν μάλιστα μέσα σε μιάμιση ώρα τις 2.000 φανέλες που είχαν τεθεί προς διάθεση. Ο Θωμάς Μαύρος μιλώντας προς τον κόσμο δεν έκρυψε τη χαρά αλλά και τη συγκίνησή του που ακόμη και τώρα, 37 χρόνια μετά την τελευταία φορά που αγωνίστηκε με την κιτρινόμαυρη φανέλα, λαμβάνει τόση αγάπη και αποδοχή ακόμη και από ανθρώπους που δεν πρόλαβαν να τον δουν να αγωνίζεται στο χορτάρι.