Τα μισά και παραπάνω από τα εφετινά παιχνίδια της ΑΕΚ καταλήγουν να γίνονται θρίλερ. Το είδαμε και στο ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό το οποίο η Ενωση ισοφάρισε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με πέναλτι. Δεν είναι πρώτη φορά. Από το πρώτο παιχνίδι με την Ντιναμό στο Ζάγκρεμπ, όπως και τώρα κοντά στους Πράσινους, η ΑΕΚ ούτε λίγο ούτε πολύ έχει φτάσει τα 10 παιχνίδια τούτη τη σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη τα οποία κρίθηκαν στο τελευταίο πεντάλεπτο είτε του κανονικού αγώνα είτε των καθυστερήσεων. Τις περισσότερες φορές η ΑΕΚ ήταν η τυχερή, κάποιες άλλες όπως αυτές με τον Πανσερραϊκό, η ΑΕΚ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο. Από τη μία το θετικό είναι ότι παλεύει απ’ την άλλη δεν εμπνέει σιγουριά σε κανένα. ‘Η μήπως μπορεί εδώ κάποιος να διαφωνήσει;
Χημεία αναζητείται…
Στην μπασκετική ΑΕΚ εμφανίζουν κάποια σημάδια πανικού, ειδικά μετά τον τραυματισμό του Κουζμίνσκας, που είναι παίκτης-κλειδί για το παιχνίδι της ομάδας και με δεδομένο ότι οι εμφανίσεις και τα αποτελέσματα στην Ελλάδα δεν βοηθούν. Ενώ ήθελαν αρχικά να πάρουν δύο ξένους παίκτες, ώστε να κρατήσουν μία αλλαγή για το τέλος της κανονικής περιόδου, πήραν τελικά τρεις (Μόργκαν, Λίντο, Νάιτ). Υστερα από 10 μέρες έδιωξαν τον έναν (Λίντο) πριν καν τον δηλώσουν και πήραν τον Αγραβάνη. Στο μεταξύ θα επιστρέψει σε λίγο καιρό ο Κουζμίνσκας και ο Πλάθα θα αρχίσει να ψάχνει ξανά να βρει χημεία η ομάδα Φλεβάρη μήνα…
Απών ο αρχιδιαιτητής
Επιστρέφω στο ποδόσφαιρο: την περασμένη Δευτέρα έγινε η απονομή των σημάτων των διεθνών στους έλληνες διαιτητές και τις διαιτήτριες από την πατρίδα μας. Δεν χρειάζεται να αναφέρω ξανά τα ονόματα, ούτε πως ο Σιδηρόπουλος παραμένει ο μόνος Elite ρέφερι και διεθνής από το 2011. Συνεχίζει ακάθεκτος, με συζητήσιμο αν παραμένει παράλληλα και σε υψηλό επίπεδο. Τέλος πάντων, μου έκανε εντύπωση πως δεν ήταν παρών ο Φρόιντφελντ. Οχι πως τον έχουμε δει στα μέρη μας τον αρχιδιαιτητή. Αλλά να δίνεται αρμοδίως πως «απουσίασε λόγω ασθενείας»; Κάποιοι υποστήριξαν, πάντως, ότι ο άνθρωπος που κάνει κουμάντο, ήταν ακόμη και μέσα στις φωτογραφίες.
Στόματα ερμητικά κλειστά
Ο Σάσα Ζβέρεφ, ένας από τους καλύτερους τενίστες του κόσμου, είναι εκλεγμένο μέλος του συμβουλίου της ΑΤΡ. Ταυτόχρονα είναι υπόδικος σε δίκη, που θα γίνει τον Μάιο, για κακοποίηση πρώην συντρόφου του. Συμβαδίζουν αυτά τα δύο; Ρωτήθηκαν σχετικά πολλοί αθλητές κατά τη διάρκεια του Αυστραλιανού Οπεν. Μόνο η Ιγκα Σφιόντεκ, Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης των γυναικών, είχε το θάρρος να εκφέρει άποψη. «Δεν υπάρχει καλή απάντηση σε αυτό. Αλλά σίγουρα δεν είναι καλό να προβάλλεται ένας παίκτης που αντιμετωπίζει τέτοιου είδους κατηγορίες», είπε η Πολωνέζα. Ολοι οι άλλοι έκαναν τους… Κινέζους. Δεν ήξεραν, δεν είδαν… Ανάμεσά τους ήταν και ο Στέφανος Τσιτσιπάς.
Με το βλέμμα
σε υψηλούς στόχους
Σε κρίση βρίσκεται η Μπαρτσελόνα τον τελευταίο καιρό και εκτός όλων των άλλων ήρθε η βαριά ήττα με 4-1 από τη Ρεάλ Μαδρίτης για το Σούπερ Καπ Ισπανίας.
Είδα κάποιες δηλώσεις που έκανε ο Τσάβι. Ο άλλοτε παίκτης και νυν τεχνικός των Μπλαουγκράνα, ξεκαθάρισε πως οι στόχοι της εφετινής σεζόν είναι το Κύπελλο, το Πρωτάθλημα και το Champions League.
«Πέρυσι ο στόχος ήταν να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και το Super Cup, ξεπερνώντας τις προσδοκίες. Εφέτος ο στόχος είναι να κερδίσουμε σημαντικούς τίτλους, Κύπελλο, Πρωτάθλημα ή Champions League. Αν οι στόχοι δεν επιτευχθούν, θα είμαι ο πρώτος που θα πω ότι δεν τους πέτυχα και θα φύγω. Αυτή είναι η πραγματικότητά μου» και συμπλήρωσε ότι «πιστεύω πως είμαστε πολύ πιο κοντά στην επιτυχία παρά στην ήττα».
Πώς κατέληξε ο Τσάβι κάνοντας αναφορά στο δικό του μέλλον; «Την ημέρα που θα νιώσω ότι δεν μπορώ, τότε θα πάω σπίτι μου χωρίς κανένα πρόβλημα. Πρόκειται για τη νίκη».