Όταν ο Κάρολος, την περίοδο που ανέλαβε τα βασιλικά καθήκοντα του, είπε ότι ήθελε μια πιο μαζεμένη μοναρχία, υπολόγισε χωρίς την κατάρα που στοιχειώνει το παλάτι τα τελευταία 320 χρόνια και βυθίζει τις πριγκίπισσες του σε μεγάλη δυστυχία λόγω προβλημάτων υγείας.
Η αλήθεια είναι ότι ο Κάρολος έγινε βασιλιάς εναποθέτοντας τη σημαντικότερη των αποστολών, την ανανέωση του προφίλ της μοναρχίας, που θα εξασφάλιζε την επιβίωση της και στις επόμενες δεκαετίες, στον εξαιρετικά δημοφιλή πρωτότοκο του, τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και την ακόμα πιο δημοφιλή Κέιτ Μίντλετον που δεν κατάφεραν να πλήξουν ούτε οι κατηγορίες της Μέγκαν ότι την έκανε να κλαίει κάθε δεύτερη μέρα, αφήνοντας υπόνοιες ότι είναι εκείνη που είχε αναρωτηθεί για το χρώμα του δέρματος του πρώτου της παιδιού.
Σε κάθε περίπτωση σήμερα ο θεσμός κλυδωνίζεται συθέμελος από την είδηση του χειρουργείου της πριγκίπισσας της Ουαλίας, που αναστάτωσε το λαό της χώρας, μετά την ανακοίνωση ότι θα παραμείνει στο νοσοκομείο για δύο εβδομάδες και θα επιστρέψει στα καθήκοντα της μετά το Πάσχα. Το Παλάτι ίσως να έπειθε ότι δεν πρόκειται για κάποια σοβαρή ασθένεια -υπήρξε σαφής επεξήγηση ότι δεν τίθεται ζήτημα καρκίνου- αν δεν γινόταν ταυτόχρονα η ανακοίνωση ότι ο βασιλιάς Κάρολος θα κάνει επέμβαση για υπερπλασία του προστάτη και θα απουσιάσει για σύντομο χρονικό διάστημα από τα καθήκοντα του.
Τι αποκαλύπτει η στάση του Ουίλιαμ
Η ανακοίνωση αυτή πυροδότησε πλήθος άρθρων ότι έγινε τώρα για να αλαφρώσει την πίεση από την Κέιτ και τον Ουίλιαμ, ο οποίος επίσης θα βγει εκτός προγράμματος στα καθήκοντα του, για να είναι στο πλευρό της συζύγου του, όταν ακόμα και οι πέτρες στο μεγάλο νησί της Ευρώπης γνωρίζουν ότι ο διάδοχος του θρόνου είναι απόλυτα τυπικός με όσα απαιτούνται από εκείνον από μικρό παιδί μέχρι σήμερα στα 41 του χρόνια.
Η φωτογραφία του με την ανησυχία ζωγραφισμένη στο πρόσωπο του, ενώ οδηγεί βγαίνοντας από το ιδιωτικό νοσοκομείο London Clinic, που έχει εξειδικευμένο τμήμα για τον καρκίνο, αλλά και ένα εξίσου ξακουστό τμήμα ροπμποτικής χειρουργικής, έχει κάνει το γύρο του κόσμου και έχει πυροδοτήσει σενάρια επί σεναρίων για το τι πραγματικά συμβαίνει με την υγεία της αριστοκρατικής Κέιτ.
Η δήλωση του γενικού γιατρού δρ. Ντέιβιντ Λόιντ ότι δύο εβδομάδες για μια προγραμματισμένη επέμβαση στην κοιλιά είναι αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα και ίσως υποδηλώνουν την αφαίρεση κάποιου οργάνου έδωσαν τη σκυτάλη στις εικασίες άλλων συναδέλφων του που μίλησαν για υστερεκτομή, κήλη μέχρι και κύστη ωοθήκης, και φυσικά χημειοθεραπείες με έγχυση φαρμάκου στην κοιλιά.
Ο παραλογισμός συνεχίζεται με πολλούς να κάνουν λόγο για μια κατάρα 320 ετών που ακολουθεί τις πριγκίπισσες της χώρας, από τότε που η βασίλισσα Μαρία πέθανε στα 32 της χρόνια από ευλογιά. Το 1702, η βασίλισσα Άννα που διαδέχτηκε τον Γουλιέλμο Γ’ και παντρεύτηκε τον Γεώργιο της Δανίας δεν κατάφερε παρά τις 17 εγκυμοσύνες της να γεννήσει τον διάδοχο του θρόνου, γεγονός που επίσης αποδόθηκε στην κατάρα του Κένσιγκτον.
Η κατάρα κυνηγά τις πριγκίπισσες
Και φυσικά το κακό δεν τελειώνει εδώ, αφού πολλοί εστιάζουν τους θανάτους σε όσους φέρουν τον τίτλο της πριγκίπισσα της Ουαλίας, όπως η ωραία Κέιτ και η Καρολίνα του Μπράουνσβαϊγκ – Βόλφενμπυττελ που δηλητηριάστηκε. Η Καρολίνα του Βραδεμβούργου – Άνσμπαχ που πέθανε μετά τη γέννηση του διαδόχου και φυσικά η αείμνηστη Νταϊάνα που άφησε την τελευταία της πνοή το 1997 στο Παρίσι μετά από ένα σοκαριστικό τροχαίο.
Για την ιστορία τον τίτλο αυτόν θα έπρεπε να πάρει και η Καμίλα, αλλά δεν της δόθηκε με απόφαση της βασίλισσας Ελισάβετ λόγω της μεγάλης ταύτισης του με την πρώην σύζυγο του Καρόλου.
Όσον αφορά συγκεκριμένα την Κέιτ, η τελευταία πληροφορία κάνει λόγο για ένα χειρουργείο με σοβαρή επιπλοκή στη συνέχεια που θα διευκρινιστεί από το παλάτι μέσα στις επόμενες μέρες. Όπως και να έχει ο έρωτας των Βρετανών πρώτα με την Κέιτ και μετά με τον Ουίλιαμ εξηγείται, σύμφωνα με την Πολίν Μακλάραν, ειδικό στα βασιλικά ζητήματα, από το γεγονός ότι «ο Γουίλιαμ και η Κέιτ αποτελούν τη μεγάλη ελπίδα της μοναρχίας για το μέλλον» και ολόκληρο το μεγάλο νησί της Ευρώπης το ξέρει αυτό πολύ καλά.