Σε μια γνώριμη, για το ελληνικό ποδόσφαιρο, λύση πήγε ο ΟΦΗ μετά το φινάλε της συνεργασίας του με τον Πέπε Μελ. Οι Κρητικοί ήρθαν σε συμφωνία με τον Τραϊανό Δέλλα, τον τεχνικό που αναμένεται εντός της ημέρας στο Ηράκλειο για να αρχίσει δουλειά και ενώ η πρόσληψή του ανακοινώθηκε. Ο Δέλλας, ο Κολοσσός του ποδοσφαίρου μας έχει θητεία σε ΑΕΚ, Ατρόμητο και Παναιτωλικό. Τελευταίος του σταθμός ήταν στo Aγρίνιο από τις 10 Νοεμβρίου του 2020 έως το καλοκαίρι του ’21. Σημειώνω πως κοντά του θα είναι οι… κλασικοί συνεργάτες του και έκπληξη θα ήταν το αντίθετο: είμαι έτοιμος να ξαναδώ, συνεπώς, τον Βασίλη Μπορμπόκη και τον Δημήτρη Μπουρουτζήκα.

Είπε αντίο ο Μελ

Συνεχίζω με ΟΦΗ: τίτλοι τέλους, λοιπόν, για τον Πέπε Μελ. Είναι ο δεύτερος προπονητής που αποχωρεί τούτη τη σεζόν, μετά τον Νταμπράουσκας. Χθες, πάντως, βρέθηκε στο προπονητήριο μαζί με τον συνεργάτη του, Αλβάρο Μοντιέλ, ώστε να αποχαιρετήσει τόσο τους ποδοσφαιριστές όσο και τα υπόλοιπα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος. «Πιστεύω ότι μπορείτε να έχετε καλύτερα αποτελέσματα ώς το τέλος της σεζόν. Υπήρχαν λεπτομέρειες στα περισσότερα παιχνίδια που δεν μας επέτρεψαν να τα καταφέρουμε μαζί. Θα είμαι πάντα δίπλα σας αν μπορώ να σας βοηθήσω σε κάτι που θα χρειαστείτε. Σας εύχομαι καλή τύχη και να είστε χαρούμενοι στο φινάλε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τονίζω πως ο επικεφαλής του ΟΦΗ, Μιχάλης Μπούσης, έβαλε στοπ στα σενάρια αποχώρησής του λέγοντας μεταξύ άλλων πως «Πάντα πίστευα πως ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε σπουδαία πράγματα για τον ΟΦΗ, τόσο τώρα όσο και στο μέλλον».

Ο Βόλος θέλησε να δώσει εξηγήσεις

Μια ημέρα μετά τις καταγγελίες του Τετέι της Κηφισιάς, πως από τον πάγκο του Βόλου ακούστηκε η λέξη «μαϊμού», άρα του έγινε ρατσιστική επίθεση, η ομάδα της Μαγνησίας επιχείρησε να πάρει θέση και να καταθέσει τη δική της άποψη. Ιδού τι τονίστηκε: «Σχετικά με τη δήλωση – καταγγελία του ποδοσφαιριστή της Κηφισιάς, Ανδρέα Τετέι, ξεκαθαρίζουμε ότι η ομάδα μας από την ίδρυσή της έχει να επιδείξει σεβασμό απέναντι σε όλους, κάτι που άλλωστε αποδεικνύεται έμπρακτα κάθε Κυριακή, επί σειρά ετών.

Η αλήθεια είναι ότι πράγματι από τον πάγκο της ομάδας μας άνθρωπος της αποστολής απευθύνθηκε στον διαιτητή και διαμαρτυρόμενος του φώναξε «Τι μαϊμού φάουλ έδωσες».

Καμία σχέση με τον ποδοσφαιριστή της Κηφισιάς». Παράλληλα, έγινε και επίθεση στον ρέφερι Πουλικίδη, ο οποίος σύμφωνα με τον Βόλο «από την αρχή του αγώνα μας έκανε ξεκάθαρες τις προθέσεις του».

Ωστόσο, χθες το βράδυ η Κηφισιά ανέβασε βίντεο με το περιστατικό:

«Σε συνέχεια της καταγγελίας που έκανε ο Ανδρέας Τετέι, παρουσιάζουμε ως ΠΑΕ Κηφισιά το στιγμιότυπο, στο οποίο φαίνεται ξεκάθαρα ο αξιωματούχος της ΠΑΕ Βόλος ΝΠΣ, που έκανε τη ρατσιστική επίθεση στον ποδοσφαιριστή της ομάδας μας. Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ!». Στο βίντεο πρωταγωνιστεί ο Α. Μπέος.

Στόχος να κρατήσει τον μέσο του

Τις τελευταίες μέρες στη Ρωσία υπήρξαν δημοσιεύματα που συνέδεαν τον Αντρίγια  Ζίβκοβιτς με την Κράσνονταρ. Μάλιστα, μου είπαν πως η ρωσική ιστοσελίδα sport-express γνωστοποίησε την απάντηση που έδωσε το γραφείο Τύπου του ΠΑΟΚ. Λοιπόν: Ο Δικέφαλος ξεκαθάρισε ότι έχει πει σε όλους τους ενδιαφερόμενους συλλόγους ότι δεν θα μπει σε συζητήσεις να παραχωρήσει τον Ζίβκοβιτς, καθώς ο σέρβος χαφ δεν πωλείται. «Αν έχει λάβει επίσημη πρόταση ο ΠΑΟΚ από την Κράσνονταρ; Οχι. Είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για την ομάδα μας, τον υπολογίζουμε», ήταν η απάντηση του γραφείου Τύπου του Δικεφάλου.

Σοβαρή καταγγελία

Σκηνικά… ζούγκλας καταγγέλλει ο Ποσειδώνας Μηχανιώνας στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ Κρηστώνης στο Κιλκίς. Με ανακοίνωση μετά τον αγώνα που έληξε 1-0 υπέρ των γηπεδούχων, ο Ποσειδώνας κατήγγειλε προπηλακισμούς από οπαδούς του ΠΑΟΚ Κρηστώνης, μπουνιές σε μέλη και συγγενείς της ομάδας, αλλά και τον διαιτητή Τσιλίκα. Ο ρέφερι από την Καβάλα, φέρεται να τους… υπενθύμισε πως πρέπει να χάσουν για να φύγουν όλοι ζωντανοί.

«Ποδοσφαιριστές και τεχνικό επιτελείο έφτασαν στην Κρηστώνη και από το πρώτο λεπτό ορισμένοι “τσάμπα μάγκες” ξεκίνησαν να βρίζουν χυδαία τις οικογένειές τους αλλά και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους», τονίστηκε μεταξύ άλλων.

Η Σάκκαρη μπαίνει στη μάχη

Στη μάχη του πρώτου 100αριού τουρνουά της χρονιάς, που διεξάγεται στη Ντόχα του Κατάρ, ρίχνεται σήμερα η Μαρία Σάκκαρη. Αντιμετωπίζει την Τσέχα Λίντα Νόσκοβα, που βρίσκεται στο νούμερο 28 της παγκόσμιας κατάταξης και ξεκίνησε πολύ καλά τη σεζόν αποκλείοντας στο Αυστραλιανό Οπεν το νο 1 Ιγκα Σφιόντεκ και φτάνοντας ώς τα προημιτελικά. Η Σάκκαρη δεν έχει συναντηθεί άλλη φορά με τη Νόσκοβα στο Tour.

Ο Μπλακ στην Ιταλία

Στη Ρέτζιο Εμίλια θα συνεχίσει την καριέρα του ο μέχρι πέρυσι παίκτης του Ολυμπιακού, Ταρίκ Μπλακ.

Ο ηλικίας 32 ετών αμερικανός σέντερ, που πέρσι βοήθησε τον Ολυμπιακό να φτάσει στο νταμπλ στην Ελλάδα και ώς τον τελικό της Euroleague, θα έχει προπονητή τον Δημήτρη Πρίφτη. «Ο Μπλακ είναι παίκτης ρακέτας με σημαντική παρουσία σε αυτήν. Θα μας δώσει αποτελεσματικότητα και δύναμη κάτω από τα καλάθια», είπε, όπως διάβασα, ο έλληνας προπονητής.

Μητσοτάκης – Ρεχάγκελ μαζί!

Βραβείο στον Οτο Ρεχάγκελ, για την κατάκτηση του Euro 2004, απένειμε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που παρέστη σε αθλητική τελετή στο Μέγαρο Μουσικής. «Θέλω πραγματικά να σας πω πόσο συγκινημένος είμαι σήμερα που βρίσκομαι μαζί σας και πόσο τιμητικό είναι για μένα να βραβεύσω έναν άνθρωπο ο οποίος υπήρξε πρωταγωνιστής μιας μοναδικής διαδρομής, μιας ομαδικής προσπάθειας που έφερε την πατρίδα μας στην κορυφή της Ευρώπης. Νομίζω ότι όλοι μας δεν θα ξεχάσουμε ποτέ αυτό το καλοκαίρι του 2004 και πιστεύω ότι το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε είναι 20 χρόνια μετά να τιμήσουμε τον στρατηγό, τον μεγάλο πρωταγωνιστή αυτής της προσπάθειας» επισήμανε ο Πρωθυπουργός. Η σύζυγος του Πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι, που τον συνόδευε στην εκδήλωση, επέδωσε βραβείο στη Φανή Χαλκιά για τη συνολική προσφορά της στον αθλητισμό.