Η αντίστροφη μέτρηση για τις ευρωεκλογές έχει ήδη ξεκινήσει με τα κομματικά επιτελεία να προετοιμάζονται για την προεκλογική περίοδο. Ο Δημήτρης Μαύρος, Διευθύνων Σύμβουλος της MRB, μίλησε σχετικά με την εικόνα που έχει αποκομίσει από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.
Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Δημήτρης Μαύρος αναφέρεται στις απώλειες που μπορεί να έχει η Νέα Δημοκρατία, εκτιμωντας: «Οι απώλειες θα προέλθουν περισσότερο από τα δεξιά της, καθώς έχει μετακινηθεί στο κέντρο και έχει κάτσει γερά. Ένας από τους παίκτες που φαινόταν ότι θα μπορούσε να είναι ισχυρός, το ΠΑΣΟΚ, έχει μπερδέματα εσωτερικά».
Τι ανέφερε για την εικόνα Κασσελάκη και Ανδρουλάκη
Στη συνέχεια, επεσήμανε ότι «σε έρευνα τον Ιανουάριο τρομάξαμε γιατί είδαμε τα δύο κόμματα να βγαίνουν ακριβώς ίδια. Σήμερα (σ.σ. εχθές, 12/03) βγήκε άλλη δημοσκόπηση που βγάζει δύο μονάδες μπροστά τον ΣΥΡΙΖΑ και την περασμένη εβδομάδα τους έβγαζε ισόπαλους».
Μιλώντας για τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, τόνισε πως «εκείνο που παρατηρείται, είναι πως όσο τον “πυροβολούν” είτε μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ είτε έξω από το κόμμα και δεν τον σκοτώνουν, “μπαρουτοκαπνίζεται” και μαθαίνει, θρέφεται από αυτό και αποκτά μεγαλύτερη πολιτική υπόσταση από αυτή που είχε, όταν ξεκίνησε».
Κατόπιν, αναφέρθηκε στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι: «Ο Νίκος Ανδρουλάκης, όσο προσπαθεί να ζυγίσει τις καταστάσεις, να είναι πολιτικά ορθός και να είναι λίγο “έτσι” και λίγο “αλλιώς”, μάλλον φαίνεται να χάνει τελικά. Παλαιότερα του προσέθεσε, τώρα αυτό δημιούργησε κόπωση».
«Μεγάλη δυναμική καταγράφουν τα κόμματα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας»
Τέλος, σχετικά με τις επερχόμενες ευρωεκλογές, ο Δημήτρης Μαύρος υπογράμμισε ότι «τα άλλα κόμματα εξαιρουμένων κάποιων φαίνεται να έχουν μία δυναμική και εκπροσωπούν διαφορετικές πολιτισμικές αντιλήψεις και αναφέρομαι σε κόμματα που είναι δεξιά της Νέας Δημοκρατίας. Αυτή τη στιγμή, η κυβέρνηση έχει απέναντι μία αδύναμη αντιπολίτευση ακόμα άρα δεν φεύγει κανείς να πάει αλλού.
Το θυμικό των Ελλήνων είναι πληγωμένο σε διάφορα περιφερειακά θέματα που φορτίζουν πολύ έντονα το τοπίο και άρα, ανεβάζουν τις απαιτήσεις από την ακρίβεια που είναι το κυρίαρχο ζητούμενο, ενώ, δίπλα στην ακρίβεια παρεισφρύει το ζήτημα του διαθέσιμου εισοδήματος».