Η Lily Rain είναι ένα δημοφιλές ψηφιακό μοντέλο που δημιουργήθηκε με τεχνητή νοημοσύνη και αποφέρει στους δημιουργούς της περίπου 20.000 δολάρια το μήνα σε πλατφόρμες όπως η Fanvue, απλά και μόνο επειδή εμφανίζεται σε εντυπωσιακές ταξιδιωτικές φωτογραφίες.
Δεν είναι μυστικό ότι τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης τα καταφέρνουν στο διαδίκτυο αυτές τις μέρες. Το fitness model Aitana Lopez έχει πάνω από 300.000 followers στο Instagram και δεν είναι καν πραγματικό πρόσωπο, η Emilly Pelegrini, μια άλλη ψηφιακή influencer, έχει χαρακτηριστεί ως το πιο καυτό μοντέλο του κόσμου και η «τέλεια φίλη» Lexi Love κερδίζει πάνω από 30.000 δολάρια το μήνα κρατώντας συντροφιά σε μοναχικούς ανθρώπους. Ενώ αναστήθηκε ακόμα και η Μέριλυν Μονρόε.
Τώρα, μια άλλη εικονική influencer κάνει πρωτοσέλιδα στις ειδήσεις λόγω της δημοτικότητάς της ως μοντέλο ταξιδιών. Το προφίλ της Lily Rain στη συνδρομητική κοινωνική πλατφόρμα Fanvue δείχνει την ελκυστική νεαρή γυναίκα σε διάφορες εντυπωσιακές τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο, αλλά το γεγονός ότι οι φωτογραφίες αυτές είναι εξ ολοκλήρου έργο τεχνητής νοημοσύνης δεν φαίνεται να ενοχλεί τις λεγεώνες των θαυμαστών της.
Τι λέει ο δημιουργός της
«Η Lily είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα δημιουργού που καλύπτει ένα κενό στον χώρο των ταξιδιωτικών influencers», δήλωσε ο δημιουργός της Lily στην Daily Star. «Μπορεί να δημιουργεί ειδυλλιακές, γραφικές φωτογραφίες χωρίς τους μεγάλους χρόνους ταξιδιού και τα πρόσθετα έξοδα ταξιδιού – και να αξιοποιεί τις διαφορετικές εποχές για να προσελκύσει το κοινό της. Η χρήση των εποχών και των μοντέρνων ταξιδιών για την προσαρμογή του περιεχομένου και τη νομισματοποίησή του είναι μεγάλη επιχείρηση. Η Lily μπορεί να εμφανίζεται σαν Kardashian που απολαμβάνει το ετήσιο ταξίδι της για σκι στα καλύτερα ορεινά θέρετρα που μπορούν να αγοράσουν τα χρήματα».
Τα ανθρώπινα μοντέλα ταξιδιών είναι πιο δημοφιλή από τους ανταγωνιστές τους της τεχνητής νοημοσύνης όπως η Lily Rain, όμως στην πραγματικότητα πρέπει να δουλέψουν πολύ και να ξοδέψουν άπειρο χρήμα. Η Lily έχει κάθε πλεονέκτημα ενός όμορφου παρουσιαστικού και κανένα μειονέκτημα χρήσης συνεργείου, σχεδίων και οργάνωσης, εύρεσης χορηγών, μακιγιάζ, στυλίστες και εταιρείες ρούχων να χορηγούν τα προϊόντα τους. Όλες αυτές τις άπειρες εργατοώρες δηλαδή.
Βέβαια αν τύχει να δείτε την χυδαία αντιμετώπιση και τις προτάσεις γάμου που αντιμετωπίζουν οι χειριστές των ΑΙ στα σχόλια, κάτι τέτοιο φαντάζει στην καλύτερη των περίπτωσεων creepy. Το ανθρώπινο είδος μπορεί να βγάλει τον χειρότερό του εαυτό ακόμα και σε ένα φανταστικό πρόσωπο και αυτό είναι κάτι αξιοπρόσεκτο. Βέβαια οι χειριστές του ΑΙ, το δημιούργησαν με επίσης τρομακτικό τρόπο, ώστε να αντανακλά σε ένα κοινό που θα πλήρωνε για το δημιούργημά τους.