Η Ιντερ όχι μόνο επιβεβαιώνει σε κάθε ευκαιρία τον σεβασμό που έχει προς τον Γιώργο Καραγκούνη, αλλά παράλληλα δείχνει και το πόσο εκτιμά το πέρασμα του παλαίμαχου έλληνα διεθνούς άσου από το Μιλάνο. Οπως είδα, με ανακοίνωσή τους οι Νερατζούρι γνωστοποίησαν πως στις 5 με 10 Ιουνίου μια επίλεκτη ομάδα θρύλων του συλλόγου, όπως και παίκτες από την ακαδημία, θα συμμετάσχουν σε διεθνές τουρνουά στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Κάρι της Βόρειας Καρολίνας!

Ενημερώνω πως εκτός από τον Καραγκούνη, το παρών θα δώσουν ακόμα (μεταξύ άλλων) οι Χαβιέρ Ζανέτι, Μάρκο Ματεράτσι και Μαϊκόν. Ο Καραγκούνης συμμετέχει συχνά ακόμη και σε φιλανθρωπικές δράσεις εκπροσωπώντας την Ιντερ, μαζί με άλλους βετεράνους άσους της ιταλικής ομάδας.

Ο Ικάρντι και η φήμη που απλώθηκε…

Ειπώθηκε χθες στην Τουρκία πως ο Μάουρο Ικάρντι θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα από την επόμενη σεζόν. Ειπώθηκε μάλιστα με σιγουριά από τον πρώην παίκτη της ΑΕΛ, Τουμέρ Μετίν. «Ναι του χρόνου θα βρίσκεται στην Ελλάδα», ανέφερε και έβαλε… φωτιά σε όλη την πιάτσα. Από τη μανατζερική έως τη δημοσιογραφική. Ολοι αναζητούσαν ποια ελληνική ομάδα βρίσκεται πίσω από τον Ικάρντι, όμως η αλήθεια ίσως και να είναι διαφορετική. Ξέρετε ποιο είναι το συμβόλαιο του Ικάρντι στη Γαλατασαράι; Εξι εκατομμύρια ευρώ «καθαρά».

Εχει συμβόλαιο έως το 2026 και μάλιστα εφέτος πήρε ακόμα τρία εκατομμύρια ως πριμ υπογραφής συν… μπόνους στη γυναίκα του, Γουάντα Νάρα, που είναι και μάνατζέρ του. Τα μπόνους που έχει υπογράψει ξεπερνούν τα δύο εκατομμύρια ευρώ και με τη Γαλατά σχεδόν σίγουρη πρωταθλήτρια θα τα πιάσει κι αυτά. Εξτρα… πληροφορία; Οι Τούρκοι ακόμα αποπληρώνουν την Παρί Σεν Ζερμέν, καθώς τον είχαν αγοράσει έναντι δέκα εκατομμυρίων με αποπληρωμή σε τέσσερις δόσεις έως το 2026. Αλήθεια, μπορεί να υπάρξει εφικτό σενάριο ώστε να μετακομίσει ο αργεντινός κυνηγός στο μέρη μας;

Τελευταία ευκαιρία

Μόλις ολοκληρώθηκε το προ ολυμπιακό τουρνουά τοξοβολίας στο Εσεν και πλέον ξεκινά – στην ίδια πόλη – το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Η Ανατολή Γκοριλά, η Δήμητρα Παπαδοπούλου και η Ευαγγελία Ψάρρα θα αγωνιστούν όπως πάντα στο αγώνισμα του ολυμπιακού τόξου. Εκεί θα συμμετέχουν και οι Αρκάδιος Δαμόπουλος, Χαράλαμπος Ιακωβίδης και Παναγιώτης Θεμελής, ενώ στο σύνθετο τόξο θα λάβουν μέρος οι Δημήτρης Δρακιώτης, Θανάσης Κωστόπουλος και Σταύρος Κουμερτάς. Η Ελλάδα, σημειώνω,  δεν έχει εξασφαλίσει ακόμα ολυμπιακή πρόκριση και η τελευταία ευκαιρία για όλους τους αθλητές και τις αθλήτριές μας θα είναι στους αγώνες της Αττάλειας, στις 15 και 16 Ιουνίου.

Πήραν… τα νησιά

Στα δύο χρόνια που βρίσκεται στην Ελλάδα ο Ματίας Αλμέιδα έχει δείξει αρκετές φορές την αγάπη του στα ελληνικά νησιά και σε κάθε ευκαιρία. Ετσι, ο αργεντινός τεχνικός εκμεταλλεύτηκε το τριήμερο ρεπό που έδωσε στους ποδοσφαιριστές του τις ημέρες του Πάσχα και πέρασε στιγμές χαλάρωσης στις Κυκλάδες. Συγκεκριμένα, ο προπονητής της ΑΕΚ βρέθηκε σε Σέριφο και Κύθνο όπου γέμισε τις μπαταρίες του πριν από την τελική ευθεία του πρωταθλήματος, ενώ κατά την παραμονή του στα νησιά ήρθε σε επαφή με πολλούς φίλους της Ενωσης στους οποίους δεν χάλασε χατίρι για φωτογραφίες και αυτόγραφα. Οπως έμαθα, σε νησί βρέθηκε και ο Νίκος Βαμβακούλας. Ο άλλοτε κορυφαίος αριστερός μπακ, επισκέφθηκε τη γοητευτική Αίγινα και ήταν δύσκολο να περάσει απαρατήρητος.

Θέλει να μείνει στο εξωτερικό

Ολο και περισσότερο πληθαίνουν τα δημοσιεύματα για τον Βασίλη Μπάρκα και τη Σεβίλλη, ομάδα που ψάχνεται για τερματοφύλακα και ορισμένοι υποστηρίζουν πως έχει βάλει στο στόχαστρό της τον έλληνα «άσο». Ο ηλικίας 29 ετών «κίπερ» μένει ελεύθερος το καλοκαίρι από την Ουτρέχτη και οι καλές εμφανίσεις του στο ολλανδικό πρωτάθλημα δεν έχουν περάσει απαρατήρητες. Επίσημη πρόταση προς την πλευρά του Μπάρκα δεν υπάρχει ακόμη, ωστόσο σύμφωνα με τους Ισπανούς δεν αποκλείεται αυτό να συμβεί σύντομα. Δεν γνωρίζω πόσο κοντά στην πραγματικότητα είναι τα ανωτέρω, σίγουρα όμως ο Μπάρκας θέλει να παραμείνει στο εξωτερικό και να συνεχίσει εκεί την καριέρα του.

Ξεχωρίζει στη Δανία

Πρωταγωνιστής στη σημαντική νίκη (3-2) της Βέιλε επί της Οντένσε ήταν ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης που σκόραρε για το 3-1 της ομάδας του με ένα υπέροχο σουτ. Αυτό ήταν το δεύτερο εφετινό γκολ του πρώην ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού σε έξι συμμετοχές και το πανηγύρισε με την ψυχή του. Πριν από περίπου τρεις μήνες, μάλιστα, ο Εμμανουηλίδης είχε υπογράψει και νέο συμβόλαιο με την ομάδα της Δανίας το οποίο τον δεσμεύει μέχρι το 2025.

Παραλίγο τραγωδία στη Μαλαισία

Σοκ έπαθε ο αθλητικός κόσμος της Μαλαισίας μετά την είδηση ότι ο διεθνής ποδοσφαιριστής Φαϊζάλ Χαλίμ δέχθηκε επίθεση με καυστικό υγρό. Ο επιθετικός βρίσκεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με εγκαύματα τετάρτου βαθμού και με το ενδεχόμενο επιπλέον χειρουργικών επεμβάσεων να παραμένει ανοιχτό. «Είναι αρκετά άσχημα. Δεν έχει αίσθηση στο αριστερό του χέρι. Εκανε ήδη μια επέμβαση και θα κάνει και δεύτερη, ίσως και περισσότερες. Θα μείνει στην εντατική για περίπου 10 μέρες και μετά για περίπου άλλες τέσσερις εβδομάδες», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Μαλαισίας.

«Οπως ενημερώθηκα, το περιστατικό συνέβη όταν ο 26χρονος έκανε καρτ σε εμπορικό κέντρο, με την αστυνομία να έχει ήδη προχωρήσει στη σύλληψη ενός άνδρα που θεωρείται υπεύθυνος για την αποτρόπαια επίθεση. Αλλά ακόμη παραμένουν αδιευκρίνιστα τα αίτια για το συμβάν».