Εντυπωσιάζει μέχρι που είναι ικανό να φτάσει το αμερικανικό κατεστημένο προκειμένου να γλιτώσει το Ισραήλ από το εδώλιο του κατηγορουμένου στη Χάγη. Σπάνιο δείγμα τέτοιας συμπαράστασης είναι η πρόσφατη πρωτότυπη τοποθέτηση του πρώην Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, Μαρκ Μίλεϊ.
Μιλώντας στο φόρουμ Ash Carter Exchange, ο Μίλεϊ, επιχείρησε να εξορθολογήσει τις μαζικές δολοφονίες που διαπράττουν οι ισραηλινές αρχές εδώ και 7 επτά μήνες, σε Λωρίδα της Γάζας, αλλά και τη Δυτική Όχθη.
Υπενθυμίζεται ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους.
Όπως φαίνεται και στο βίντεο ο Αμερικανός στρατηγός προκειμένου να δικαιολογήσει τις ισραηλινές κτηνωδία έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι τα ίδια έκανε και ο Αμερικανικός Στρατός δίχως να υπάρχουν συνέπειες!
Όπως φαίνεται και στο βίντεο λέει συγκεκριμένα:
«Προτού όλοι μας δείξουμε ότι είμαστε δικαιοφανής για το τι κάνει το Ισραήλ, και νιώθω φρικτά για τους αθώους ανθρώπους στη Γάζα που πεθαίνουν, ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εμείς οι ΗΠΑ σκοτώσαμε πολλούς αθώους ανθρώπους στη Μοσούλη, στη Ράκα, ότι εμείς οι ΗΠΑ σκοτώσαμε 12.000 αθώους Γάλλους πολίτες.
»Και εδώ βρισκόμαστε στην 80η επέτειο της Νορμανδίας, στις προετοιμασίες για τη Νορμανδία. Καταστρέψαμε 69 ιαπωνικές πόλεις, εκτός από τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.
»Σφάξαμε ανθρώπους σε τεράστιους αριθμούς, αθώους ανθρώπους που δεν είχαν καμία σχέση με την κυβέρνησή τους, άνδρες, γυναίκες και παιδιά.
»Ο πόλεμος είναι τρομερό πράγμα. Αλλά αν πρόκειται να έχει νόημα, εάν πρόκειται να έχει κάποια αίσθηση ηθικής, πρέπει να υπάρχει ένας πολιτικός σκοπός, και πρέπει να επιτευχθεί γρήγορα με το λιγότερο κόστος και το κάνετε με ταχύτητα.
Του πρώην αρχηγού των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων του διαφεύγει ότι η παγκόσμια κοινότητα έχει συμφωνήσει από το 1949 με τις Συμβάσεις στη Γενεύη να αποτρέψει στο μέλλον σφαγές αμάχων.
Όπως αναφέρει η Κέλυ Μποϊκάρ Βλάχος, σύμβουλος στο Ινστιτούτο Κουίνσι, αμερικανική δεξαμενής σκέψης που υποστηρίζει εγκράτεια στην εξωτερική πολιτική, «είναι αστείο που ο Μίλεϊ και συνάδλεφοί του στρατηγοί δεν ανέφεραν ποτέ τους αμάχους που σκοτώθηκαν από τον στρατό των ΗΠΑ στο Ιράκ και τη Συρία, μέχρι που συνειδητοποίησαν ότι η παραδοχή του θα μπορούσε να βοηθήσει να απομακρύνουν τους Ισραηλινούς φίλους τους».
Όπως τονίζει η ίδια «θα μπορούσαμε να είχαμε χρησιμοποιήσει αυτό το είδος ειλικρίνειας πριν από 10, 20 χρόνια – όταν θα σήμαινε κάτι και θα μπορούσαμε να θέσουμε υπόλογο τον στρατό των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των ανώτερων στρατιωτικών αξιωματικών όπως ο Μαρκ Μίλεϊ».
«Οι βιομηχανίες όπλων είναι πασιφιστές!»
Τέτοιες ενέργειες εντάσσονται στην ευρύτερη προσπάθεια δεξαμενών σκέψης και ισραηλινού λόμπι να επηρεάσουν τις διεθνείς εξελίξεις με κάθε αθέμιτο μέσο.
H δήλωση Μίλεϊ έρχεται λίγα 24ωρα μετά την απειλητική -ανευ προηγουμένου- επιστολή που είχαν στείλει 12 Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές στον γενικό εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου Καρίμ Χαν να μην εκδώσει εντάλματα σύλληψης για ανώτερους Ισραηλινούς αξιωματούχους.
«Στοχοποιήστε το Ισραήλ και θα σας στοχοποιήσουμε», προειδοποιούσαν στην επιστολή οι γερουσιαστές, με επικεφαλής τον γερουσιαστή Τομ Κότον. «Τέτοιες ενέργειες είναι παράνομες και στερούνται νομικής βάσης και, εάν πραγματοποιηθούν, θα οδηγήσουν σε αυστηρές κυρώσεις εναντίον σας και του ιδρύματός σας».
Σημειώνεται ότι το φόρουμ διοργανώνεται από τη δεξαμενή σκέψης «Special Competitive Studies Project» η οποία, όπως λέει, επιδιώκει να ανακτήσει την ανταγωνιστική νοοτροπία και την ενωτική εθνική αποστολή των ΗΠΑ από προηγούμενες εποχές και στη συνέχεια να τις προσαρμόσει στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης και του στρατηγικού ανταγωνισμού του 21ου αιώνα!
Αρκεί να αναφερθεί ότι ένας από τους ομιλητές του φόρουμ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Palantir, Άλεξ Καρπ σημείωσε, το εξής: «Οι ακτιβιστές της ειρήνης είναι στην πραγματικότητα οι ακτιβιστές του πολέμου και εμείς είμαστε οι ακτιβιστές της ειρήνης».
Προσέθεσε μάλιστα για τους διαδηλωτές κατά της γενοκτονίας στη Γάζα, ότι «Είστε μια μόλυνση μέσα στην κοινωνία μας!»
Εκείνη τη στιγμή ο Μίλεϊ κουνούσε καταφατικά το κεφάλι του.