Εντυπωσιακές εικόνες πάνω από το Ηράκλειο της Κρήτης κάνουν το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες από αεροπλάνα που κατευθύνονται προς το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης».

Όλη η διαδικασία προσέγγισης των μεγάλων τζετ στο αεροδρόμιο γίνεται μια ανάσα από τις ταράτσες των σπιτιών, μιας και την Τετάρτη οι προσγειώσεις γίνονται από τα δυτικά προς τα ανατολικά.

Οι εικόνες «κόβουν» την ανάσα κυριολεκτικά, ενώ οι κάτοικοι του Ηρακλείου κοιτούν το θέαμα χωρίς να τρομάζουν ή να ανησυχούν καθώς είναι συνηθισμένοι.

Περνούν ξυστά από τις ταράτσες

Η κάμερα του ΚΡΗΤΗ TV κατέγραψε μοναδικές εικόνες με αεροπλάνα που κάνουν στροφή πάνω από την Αγία Πελαγία και ακολουθώντας την ακτογραμμή προσεγγίζουν τον διάδρομο 09-27 του αερολιμένα.

Μάλιστα, όταν τα αεροπλάνα βρίσκονται στην τελική ευθεία για την προσγείωση, φαίνεται σαν να περνούν ξυστά από τις ταράτσες των σπιτιών στην Νέα Αλικαρνασσό.

Από την μία, λόγω των δυνατών ανέμων και, από την άλλη, εξαιτίας της έλλειψης ορατότητας λόγω ήλιου, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας προτρέπουν συχνά τους πιλότους που κατευθύνονται προς το Ηράκλειο να προσγειώνονται διασχίζοντας ένα μεγάλο μέρος της πόλης.