Ένας άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον περαστικών στο Zofingen, στο καντόνι Aargau της Ελβετίας, που βρίσκεται στα σύνορα με την Γερμανία.

Πολλοί τραυματίες έχουν διακομισθεί ήδη σε νοσοκομεία, ενώ ο δράστης συνελήφθη, επίσης, τραυματισμένος.

«Περπάτησε στο δρόμο και μαχαίρωσε πολλούς περαστικούς τυχαία», μεταδίδει το Blick. Ο δράστης πιθανότατα ξεκίνησε την επίθεσή του στον σιδηροδρομικό σταθμό, στη συνέχεια συνέχισε προς το σχολείο του Zofingen, όπου επιτέθηκε σε άλλα άτομα καθ’ οδόν προς τα εκεί και κατέληξε στον τρίτο τόπου του εγκλήματος, όπου και συνελήφθη αργότερα.

Η αστυνομία δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει πόσοι άνθρωποι τραυματίστηκαν συνολικά. «Ο αριθμός των τραυματιών δεν μπορεί να καθοριστεί προς το παρόν, περιμένουμε ακόμη ενημέρωση από το νοσοκομείο», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας.

Αναφέρεται, ωστόσο, ότι υπάρχουν «αρκετοί» τραυματίες, ορισμένοι από τους οποίους σε σοβαρή κατάσταση. Σύμφωνα με την εφημερίδα «20 Minuten», υπάρχουν τουλάχιστον δύο θύματα – με το ένα εξ αυτών να είναι έγκυος γυναίκα.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας διευκρίνισε ότι «ο δράστης δεν τραυματίστηκε από την αστυνομία, ήταν ήδη τραυματισμένος όταν συνελήφθη. Πιστεύεται ότι ο ίδιος προκάλεσε τα τραύματα».

Ο δράστης ταμπουρώθηκε σε κτίριο

Μετά την επίθεσή του, ο δράστης αρχικά οχυρώθηκε σε ένα κτίριο, το οποίο είχε περικυκλωθεί από ειδική μονάδα της αστυνομίας.

Εν τω μεταξύ, ζητήθηκε από το κοινό να αποφύγει την περιοχή γύρω από τον σταθμό Zofingen, μέχρι που ο άνδρας συνελήφθη.

Η αστυνομία δεν ήταν αρχικά σε θέση να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τον δράστη. «Το κίνητρο είναι ακόμη εντελώς ασαφές», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου Blick, προσθέτοντας πως «δεν έχουμε ενδείξεις για συνεργούς».

Τα στοιχεία του δράστη δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί, ενώ σύμφωνα με την ελβετικά εφημερίδα «20 Minuten» δεν έφερε πάνω του ταυτότητα.

Το σχολείο του καντονιού Zofingen, το οποίο βρίσκεται κοντά σε έναν από τους τρεις τόπους του εγκλήματος, χρειάστηκε να εκκενωθεί προληπτικά λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα. Ένα ελικόπτερο διάσωσης, διάφορα οχήματα της αστυνομίας και η υπηρεσία ασθενοφόρων αναπτύχθηκαν στην περιοχή.