Ώρες αγωνίας έζησε ένας 50χρονος στην Πάτρα, ο οποίος πήγε να φορέσει τα παπούτσια του και ένιωσε ένα τσίμπημα.

Δεν είχε καταλάβει πως μέσα στις γαλότσες της δουλειάς του ήταν κρυμμένη μία οχιά που τελικά τον έστειλε στο νοσοκομείο να παλεύει για τη ζωή του.

Ο ίδιος, μιλώντας αποκλειστικά στο LIVE NEWS, περιγράφει πώς άρχισαν όλα, όταν βγήκε έξω από το σπίτι του απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, για να αλλάξει ζευγάρι παπούτσια και να πάει στη δουλειά του.

«Ήταν μέσα στο παπούτσι»

«Ήταν μέσα στο παπούτσι. Πήγα να βγάλω τα παλιά, να φορέσω της δουλειάς. Εκείνη την ώρα πόνεσα λίγο, δεν το κατάλαβα ότι ήταν φίδι στην αρχή», λέει.

Μέσα στις μπότες είχε κουλουριαστεί μία οχιά. Από το τσίμπημα, ο 50χρονος έκανε πίσω και τότε το φίδι βγήκε έξω και τον τσίμπησε ξανά.

«Με τσίμπησε δύο φορές, ξανά μπήκε στο παπούτσι, μικρή ήταν. Μετά έχασα τις αισθήσεις μου, δεν καταλάβαινα τι έγινε», περιγράφει.

Ο 50χρονος, μόλις είδε μπροστά του το φίδι, έπαθε σοκ. Μετά το δεύτερο τσίμπημα κάλεσε τον γείτονα να πάει να τον βοηθήσει. Είχε αρχίσει ήδη να χάνει τις αισθήσεις του.

«Πήγα τον βρήκα εγώ, ήταν ήδη λιπόθυμος. Ήταν κάτω που τον είδα εγώ, μπρούμυτα. Ημιλιπόθυμος, έβγαζε σάλια από το στόμα, με το ζόρι μου μίλαγε», αναφέρει.

Το δηλητήριο της οχιάς είχε αρχίσει ήδη να επιδρά στον οργανισμό του. Ο φίλος του έφτασε έξω από το σπίτι με άλλους δύο άντρες και τον είδαν πεσμένο με το κεφάλι του να αιμορραγεί από την πτώση.

«Το μόνο που μου ‘πε ότι τον έφαγε, μία μου έλεγε στο χέρι, μία μου έλεγε στο πόδι, είχε χτυπήσει το κεφάλι, έβγαζε και λίγο αίμα γύρω στα 2 εκατοστά πληγή, φανταστήκαμε για εγκεφαλικό, λέμε από πού και ως πού να πέσει; Τον βάλαμε πάνω στο αγροτικό, στην καρότσα, και τον πήγαμε στο Κέντρο Υγείας στην Ερυμάνθια», περιγράφει ο φίλος του.

Οι γιατροί στο Κέντρο Υγείας έκριναν πως ο 50χρονος πρέπει να μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο και να χορηγηθεί αντιοφικός ορός. Ο άτυχος άνδρας είχε υποστεί αιμορραγικό σοκ.

«Πώς έγινε… Έγινε το κακό. Αφού γλιτώσαμε, τέλος καλό, όλα καλά», λέει.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί καθώς είναι η εποχή που φίδια όλων των ειδών βγαίνουν από τη χειμέρια νάρκη και το δηλητήριό τους είναι πιο ισχυρό.

«Επειδή τώρα ξυπνάνε έχουν μεγάλο φορτίο δηλητηρίου, πρέπει να προσέχουμε πάρα πολύ», λέει η πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου

Ο 50χρονος ξεπέρασε τον κίνδυνο, ωστόσο η ζωή του κρεμόταν από μία κλωστή και κάθε δευτερόλεπτο ήταν κρίσιμο μέχρι να βρεθεί στο νοσοκομείο.