Με την κατάθεση μητέρας νεαρού, ο οποίος κατά το κατηγορητήριο φέρεται να είναι ένα από τα θύματα των μεθόδων διαπαιδαγώγησης που ακολουθούνταν στην Κιβωτό του Κόσμου συνεχίστηκε η δίκη με κατηγορούμενους τον πατέρα Αντώνιο και επτά πρώην εργαζόμενους στη δομή.

Σύμφωνα με όσα είπε η μάρτυρας  είχε καταφύγει στην Κιβωτό του Κόσμου το 2008 για να ζητήσει βοήθεια έχοντας ένα παιδί 2,5 ετών. Όπως είπε, ο γιος της έμεινε στην ΜΚΟ και η ίδια εργάζονταν για μεγάλο χρονικό διάστημα στη δομή χωρίς ασφάλεια για 150 ευρώ.

Η γυναίκα αναφέρθηκε σε σωματική κακοποίηση του παιδιού της υποστηρίζοντας πως είδε σημάδια από ξυλοδαρμό στο πρόσωπο του παιδιού όπως αντίστοιχα σημάδια είδε και σε άλλα παιδιά.

«Στην Αθήνα έχω δει τρία παιδιά με σημάδια, ένας ήταν ο γιος μου. Κατηγορούσαν τα παιδιά για κάτι που συνέβαινε και τα βάζανε τιμωρία. Το βράδυ φοβόμουν μην πηδήξουν από το παράθυρο, ήταν 2ος όροφος».

Η υπεράσπιση αμφισβήτησε έντονα τα όσα υποστήριξε η μάρτυρας, η οποία επέμενε πάντως πως «βάζανε τα παιδιά από 10 -12 ετών για εργασία και αν κάποιο από αυτά αρνούνταν το έβαζαν για μια εβδομάδα τιμωρία». Ακόμη, αναφέρθηκε σε «απειλές» που δέχεται εκείνη και ο γιος της ακόμη και σήμερα από κατηγορούμενο στη δίκη και υποστήριξε πως όλα αυτά τα χρόνια «προσεύχονταν από κάπου αλλού να βγει αυτή η καταγγελία» διότι την ίδια δεν θα την πίστευε κανείς αν έκανε καταγγελία για «ένα τόσο διάσημο οργανισμό».

Ακόμη η μάρτυρας κατάθεσε πως συνάντησε τον πατέρα Αντώνιο και τον ενημέρωσε για το τι είχε γίνει  στον γιο της.

Συνήγορος προς υποστήριξη της Κατηγορίας: Πως σας απάντησε;

Μάρτυρας: Κάτι αόριστο σαν ειρωνεία…. Είδα με τα μάτια μου ότι τα παιδιά ήταν κλειδωμένα στο 2ο όροφο ήξερε τα πάντα

Υπεράσπιση: Έχουν περάσει 11,5 χιλιάδες παιδιά από την Κιβωτό. Γιατί να δείρουν αυτά τα παιδιά και το γιο  σας;  Γιατί τους σταμάτησαν από το σχολείο. Τι κέρδισαν;

Mάρτυρας: Τους έβαζαν και δούλευαν τσάμπα δεν ήθελα να φέρουν κανονικούς εργαζόμενους και να πληρώσουν.

Υπεράσπιση: Υπάρχουν καταθέσεις τριών παιδιών που αναφέρουν πως γιος σας πουλούσε ναρκωτικά και έκλεβε στην Καλαμάτα. Γιατί να πουν ψέματα;

Μάρτυρας: Μάλλον τους απείλησαν, όπως απείλησε εμένα και τον γιο μου .

Υπεράσπιση: Τι φοβάται ο γιος σας και δεν καταθέτει εδώ στο δικαστήριο;

Μάρτυρας: Φοβάται για τη ζωή του. Και εγώ φοβάμαι ακόμη και τώρα μη συμβεί κάτι σε μένα και το παιδί μου και με ψάχνετε κάπου αλλού.

Ακόμη, η γυναίκα κατέθεσε ότι ο γιος της είχε πει πως τον χτύπησαν με σίδερο.

Υπεράσπιση. Κάνατε ποτέ μια καταγγελία πριν αλλάξει η διοίκηση της Κιβωτού; Να πείτε τι συνέβη στο παιδί σας;

Μάρτυρας: Ποτέ.

Η δίκη συνεχίζεται.