Στη φυλακή οδηγήθηκε ο 33χρονος Τούρκος που συνελήφθη για εμπρησμούς στην περιφερειακή Αιγάλεω.

Μετά την απολογία του, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για εμπρησμό από τον οποίο θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, για εμπρησμό δάσους από τον οποίο θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο καθώς και για τα πλημμελήματα της κλοπής  και της διατάραξης  οικιακής ειρήνης.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος φέρεται να αρνήθηκε τις αξιόποινες πράξεις που του αποδίδονται.

Σημειώνεται ότι ο Τούρκος εμπρηστής φέρεται να ήρθε πριν από δύο σχεδόν μήνες στην Ελλάδα, μέσω του Έβρου. Δεν έχει λάβει άσυλο στη χώρα μας, ωστόσο έχει καταθέσει το σχετικό αίτημα στις 4/4/2024. Δήλωσε ότι είχε σπουδάσει Φυσική Ιστορία και ότι στόχος του ήταν να μεταβεί στη Φινλανδία, την οποία θεωρούσε ιδανικό προορισμό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου στα ΝΕΑ ο 33χρονος Τούρκος που συνελήφθη για εμπρησμούς στην Περιφερειακή Αιγάλεω δεν φαίνεται να δρούσε – σύμφωνα με τις αρχικές ενδείξεις – βάσει σχεδίου και υποστήριξε ότι ήταν άστεγος, διανυκτέρευε σε εκείνο το σημείο και έβαζε φωτιές για να διώξει τα… έντομα που τον ενοχλούσαν.

Το πρόσωπο που συνέλαβαν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στον περιφερειακό του Αιγάλεω δεν ήταν άγνωστο στις Αρχές, καθώς πριν από μερικές εβδομάδες αστυνομικοί είχαν προχωρήσει στην προσαγωγή του από την περιοχή του Ψυχικού. Τότε ο 33χρονος άνδρας κινούνταν ύποπτα γύρω από την πρεσβεία του Ισραήλ, ωστόσο δεν προέκυψε κάτι εναντίον του και αφέθηκε ελεύθερος.